Yengeç’te Yeniay

Yengecte Yeniay

4 Temmuz’da saat 14:00’te Yengeç’te Ay yenileniyor. Anı biriktiren, geçmişin yükünü taşıyan, her daim güvende olmak isteyen Yengeç suyun koruyup kollayan yönüne vurgu yapıyor. Yengeç güçlü bir hafızaya sahiptir. Japon araştırmacı Masaru Emoto suyun hafızası olduğuna dair tespitlerde bulunmuştu. Bu bilginin ışığında bu yeniay zamanı geçmişin izlerini güçlü bir şekilde hissedeceğiz demektir. Üstelik bu kez yeniay doğarken gökyüzü ışıklarının yanı sıra Merkür, Venüs, Mars, Neptün ve Kiron’un da su grubu burçlarda yer alması suyun sessiz ama derinlikli gücünü iyice öne çıkartıyor. Su izler, başkalarını takip eder fakat sezgileriyle daima duruma hâkimdir. Bu dönemde bilinçaltının gücünü hissederek suyun getireceği gizli mesajları iyi okumalıyız. Zira gökyüzünde Venüs-Mars-Kiron arasında büyük üçgen oluşuyor. Plüto, yeniay derecesi, Merkür ve Venüs’e karşıt yerleşimde; geçmişle yüzleştiriyor, değerlerimizi dönüştürme noktasına getiriyor. Jüpiter ve Ay’ın Kuzey düğümü de bu atmosferi hayata geçirmek için bizi destekliyor.

Her yeniay zamanı bir tohum ekilir. Zamanla bu ektiğimiz tohumlar gelişip olgunlaşır. Bu defa Yengeç’te yeniay oluşumu vatanseverlik temasının vurgulandığını, aidiyet duygumuzun tazelenme ihtiyacını, aile bağlarının güçlendirileceği bir atmosferin varlığını işaret ediyor.

Astroloji haritamızda-hem natal hem de ilerletim haritalarında- yeniay derecesiyle temasta olan herhangi bir gezegen varsa ilgili konuda yenilikler bekleyebiliriz. Özellikle kavuşum, karşıt ve kare açı içinde olduğu gezegenler aktif hale gelir. Haritamızda Yengeç yönetimindeki yaşam alanı duyguların ağır bastığı, geçmişe, köklere, aileye ilişkin konuların vurgulandığı alandır.  Ayrıca bağ kurma ihtiyacı, korumacılık ve anaçlık vurgusu vardır. Fakat öncü olmasına rağmen asla birden öne atılma yoktur. İzler ve tehdit altında hissederse kancalarıyla ele geçirir. Tam bir dişi enerji çalışır.

Yükselen burcunuza göre hangi konuların aktif olacağını görmek için daha önceki ”Astrolojide Evler”isimli yazıma bakabilirsiniz:

https://astrolojikosesi.com/2016/06/13/astrolojide-evler/

Örneğin yükselen Koç için 4. Ev, Boğa için 3. Ev, İkizler için 2. Ev , Yengecin 1. Ev, Aslan 12. Ev, Başak 11. Ev, Terazi için 10. Ev, Akrep 9. Ev, Yay 8. Ev, Oğlak 7. Ev, Kova 6. Ev ve Balık için de 5. Ev konuları öne çıkacaktır.

Yeniay’la birlikte anılar, bilinçaltı ve duygu dünyamız vurgulanıyor. Fakat intikamcı duygulara teslim olmamak önemli. Yeniay Şeker Bayramını da haber veriyor bu arada. İçimizde buruklukların bol olduğu bu dönemde herşeye rağmen mutlu bayramlar dileğiyle. 

Meral Pala

2 Temmuz 2016

Bu yazının bütün hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden yayımlanamaz.

Sonbahar dönemi eğitimlerimiz hakkında bilgi için: 

2016-2017 Eğitim Sezonu