Im_going_to_go_CRAZY

İkizler’de Yeniay

Yılın ilk 5 ayını geride bıraktığımız şu günlerde gökyüzü sabitlenmemize kolay kolay izin vermiyor. 5 Haziran Pazar sabahı 06:00 sularında 15 derece İkizler’de yeniay doğuyor. Kararsızlıkların, ikilemlerin ve bocalamaların bolca yaşandığı bir atmosferdeyiz. İkizler’in doğasında olan dualite bu kez daha bir körükleniyor. Mantıkçı davranma ihtiyacı, yenilik arayışı ve bilme-öğrenme isteği bu dönemde esas motivasyon kaynaklarımız oluyor. ”B Planı” arayışlarımız kaçınılmaz.

Yeniay doğarken gökyüzünde Satürn, Jüpiter ve Neptün’le beraber büyük kare oluşuyor. Satürn yeniaya karşıt bulunuyor. Jüpiter ve Neptün birbirlerine karşı dururken yeniay derecesine ve Satürn’e de kare açılar yapıyorlar. Değişken burçlar arasında ortaya çıkan bu tablo, hayatımızda bu dönemde önemli testlerle karşılaştığımızın, sıkça yüzleşmeler yaşadığımızın ve dengelenmek için yoğun çaba sarf ettiğimizin işaretçisi.

Öte yandan İkizler’in yönetici gezegeni Merkür’ün Boğa’da oluşu, onca hareketliliğe rağmen hayatımıza kısmen de olsa güven ve istikrar yaratmak için umut vadediyor. Merkür’ün retro Mars’la, geniş bir karşıtlık içinde olması geçmişle yüzleşmelerimizin bir göstergesi olabilir.

Ikizlerde Yeniay
Venüs’ün gökyüzü ışıklarıyla beraber oluşu değerlerimizin yenilenme evresinde olduğunu anlatıyor. İlişkilerimiz sınavdan geçiyor, yeni fikirlerle farklı değerlendirmeler yapmak durumunda kalıyoruz.  Bu da kaygan zeminde dans edercesine hayatımızın bütününe yayılan tedirginlikler getiriyor. Ay’ın düğümleri ile Plüto’nun da yeniay derecesi ile bağlantıda olması hayatımızda kadersel dönemeçlere geldiğimizin, artık hiçi bir şeyin eskisi gibi olmayacağının göstergesi.

Her yeni ay hayatımızda yeni döngüleri başlatmaktadır. Gökyüzünde döngüler her yeniayla beraber hayatımıza giren yeniliklerin her dokuz ayda bir, yeni bir aşama kaydettiğini anlatıyor. Örneğin 15 derece İkizler’de oluşan bu yeniayla beraber olabilecek yenilikler yaklaşık 9 ay sonra 5 Mart 2017’de 15 derece İkizler’de oluşacak ilk dördün fazında, 6 Aralık 2017’de oluşacak 12 derece İkizler’de ki dolunay fazında ve 3 Eylül 2018’de 11 derece İkizler’de ki son dördün fazında yeni aşamalara girecektir.

Ya da tersten gidersek 12 Haziran 2016’da 20 derece Başak’ta oluşacak ilk dördün fazı daha önce 13 Eylül 2015’ye yaşadığımız yeniayın (Güneş Tutulmasının) hayatımıza getirdiklerini, bir sınava tabi tutacağımızın göstergesi.

Astroloji haritasında değişken burçların (İkizler-Başak-Yay-Balık) 13-14-15 derecelerinde kişisel gezegenleri, önemli noktaları bulunanları bu günlerde büyük hareketlilik bekliyor.

Ankara’ya göre çizilen yeniay haritasında 23 derece İkizler burcu yükseliyor ve 23 derece Koç’taki Uranüs’le net bir altmışlık açısı var; sürprizlere hazır olmak gerek. Ülkemizin haritasında 12. eve düşen bu yeniay toplumda gözlerden uzakta kalmış kişileri, konuları ve kurumları ilgilendirebilir. Sinsice yapılan faaliyetleri anlatabilir. Ya da hapishaneler, akıl hastaneleri gibi yerler bu dönemde gündeme gelebilir.

Bu yılın en çılgın yeniayının yaşandığı bu günlerde zihnimizi ve sinir sistemimizi korumak için özen göstermeliyiz. Sürekli olarak yeni planlar yapmak yorucu ve yıpratıcı olabilir. Belki de esneklik kabiliyetimizi en yükseklerde tutmak bize fayda sağlayabilir.

Her değişimin bütün olarak hayatımıza iyilikler getirmesi umuduyla.

Meral Pala

2 Haziran 2016

Bu yazının bütün hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden yayımlanamaz.

Yeni dönem eğitimlerimiz hakkında bilgi için: 

https://astrolojikosesi.com/2016/04/02/2016-2017-egitim-sezonu/