Aries_
Koç Burcu’nda doğan yeniayın Uranüs’le kavuşum yapması, hayatımızda yeniliklerin, sürpriz niteliğinde gelişmelerin, beklenmedik olayların habercisi olarak gözüküyor. Yeni ay zamanları, hayatımızda yeni tohumların ekildiğini anlatmaktadır. Koç, zodyağın ilk burcu, her zaman cesaretin, ilk başlangıçların ve yenilenmenin sembolüdür. Üstelik Güneş Koç’ta yücelmektedir. Sihirli bir güç bize enerji aşılıyor sanki. Yüksek asalete sahip bir Güneş içimizdeki kıvılcımları alevlendirebileceğini ispat etmek isteyecektir.

Bu kez Koç’ta yeniayın, Merkür’ün üst oktavı olarak nitelenen Uranüs’le kavuşumu, zihnin son derece keskin bir parlaklığa sahip olduğunun işareti.  Fakat Uranüs’ün son derece elektrikli bir atmosfer yarattığını da unutmamak gerekir. Aniden uyanmak, özgürleşme ve kurulu düzenimizi kökten değiştirme arzusu verebilir. 30-31 Mart gibi, Uranüs-Merkür kavuşumunda zihnimizde oluşmaya başlayan taze fikirler artık bilince taşınıyor.

Bu arada gökyüzü ışıklarının, Oğlak’taki Plüto ile de sıkı bir sert açı yapması dikkat çekiyor. Aslında gökyüzünde uzun zamandır var olan, radikal değişimlerin habercisi, Uranüs-Plüton arasındaki sertlik bu yeniayla bir kez daha vurgulanıyor.

Bu atmosferde Mars’ın Yay’da hızının epeyce yavaşlamış olması, enerjinin son derece yoğun olduğunu göstermekte. Tutkulu ve gereğinden çok risk alabilecek bir Mars var. Mars’ın ateş burçlarında agresif bir enerji yarattığının da altını çizmek gerek. Bu arada ülkemizde yeniay doğarken ufukta Aslan Burcu yükselmekte. Bu durumda gökyüzünde baskın olan ateş elementi hakimiyeti, yakıcı, kavurucu etkilere de işaret etmekte. Venüs’ün yani hayatımızdaki ilişkileri sembolize eden gezegenin de Koç’ta bulunması, bize diplomasiden mahrum, uyum ve ahenkten uzak, ilkel bir tavrın öne çıkabileceğini gösteriyor. Aslan burcu, bu arada yönetim ve yöneticilerle, hayatımızdaki otorite figürleriyle  ilgili konuları öne çıkartıyor.KOÇ'TA YENIAY

Bu detaylara ilaveten yeniay, tam Venüs/Merkür ortasına denk geliyor. Bu da diplomaside ve hayatımızdaki bütün ilişkilerde yeni bir tarz ile daha önce denememiş olduğumuz bir diyalog başlatabileceğimizi anlatıyor. Sosyal bağlantılarımızı ve fikir paylaşımlarını tamamen farklı bir zemine taşıyabiliriz. Özgün fikirlerle, yeni yollar keşfedebilir, kendine özgü bir ifade geliştirebiliriz. Daha önce hiç düşünmediğimiz farklı tarzda ilişkiler içine girebiliriz. Retro Satürn, yeniay ile rahat bağlantı kurarken, yeniden yapılanmaya çalıştığımız alanda düzeltmelere ve yapıcı gelişmelere imkan verebilir.

Bu tablonun içinde hava elementinin eksikliğiyle, mantıkçı davranmakta zorlanabiliriz. Fakat Jüpiter Başak’ta, bu eksikliği giderebilir. Aynı zamanda Jüpiter, yeniay ile 150 derecelik açı kurarken detayları önemsemek gerektiğini göstermekte. Hayatımızdaki yeniliklerin sırrı ayrıntıda gizli olabilir.7 Nisan’da Koç’un sabırsız, aceleci ve gözü kara doğası bu kez Uranüs’le beraber karşımıza çıkıyor. Yaratıcı zekanın ve aykırı fikirlerin öne çıkacağı günlerdeyiz.

Koç Burcunda yeniayla beraber, kendimizi daha önce hiç gidilmemiş yollara giderken bulabiliriz…

Meral Pala

6 Nisan 2016

İstanbul

Bu yazının bütün hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden yayımlanamaz.