Ay TutulmasıTerazi’de Ay Tutulması

Tazelenme ve yenilenme ihtiyacı hissettiğimiz bu günlerde yılın ilk Ay Tutulması, 3 derece Terazi’de gerçekleşiyor.

Geçtiğimiz Eylül ayında yaşanan Ay Tutulmasının neredeyse tam zıt yerleşimde gerçekleşen bu tutulma yine hayatımıza ilişki ve ben-sen tartışmaları getirebilir. Ay tutulmaları bir karar verme zamanlarıdır. Hayatımızda sonlanmaları, tamamlanmaları gösterebilir. 9 Mart’ta olan Balık Tutulmasıyla beraber değerlendirecek olursak, son dönemde hayatımızdaki bir dalgalanma, vazgeçişler, bırakmalar yaşamış olabiliriz. Elimizden kayıp giden şeyler olmuş olabilir. Balık, ayrıca bir egodan uzaklaşma dönemiydi. Bu Ay tutulmasında ise Koç dönemindeyiz, benlik vurgusu yapmaya başladığımız bir sürecin içindeyiz. Oysa ki tutulma Terazi’de, karşımızdakiyle denge yaratmak gerektiğini hatırlatıyor. Güneş’le kavuşan Merkür Koç’ta; bu yerleşim hem yeni, özgün, taze fikirlerin ortaya çıkabileceğini anlatıyor hem de benmerkezci düşünceyi işaret ediyor. Ayrıca tartışmacı bir atmosferde olmayı anlatıyor .

William Lilly’e göre, Güneş-Merkür arasında 17 dakikadan fazla açıklık, yanık olmayı anlatıyor. Burada Güneş-Merkür arasında 21 dakikalık bir mesafe var. Oysaki bazı Persli astrologlara göre, Güneş’le 1 dereceye kadar olan açıklık, Cazimi yani Güneş’in kalbinde sayılmaktadır. Cazimi veya yanık olsun Güneş ve Merkür, Mars’la sıkı bir üçgen açı kurmaktalar. Bu bile yeni fikirlerin ortaya çıkışını, fikir tartışmalarını hatta oryantal durumdaki Merkür’le, üzerinde fazla düşünülmeden ortaya atılmış fikirler olabileceğini anlatıyor. Yeni fikirler ve gençler-gençlikle ilgili konular, eğitim-öğretim, zihinsel ve ticari konular bu döneme damgasını vurabilir.Terazide Ay Tutulmasi

Tutulma anında Neptün, Venüs-Kiron ve Güney Ay Düğümünün Balık’ta beraberlikleri dikkat çekici duruyor. Buna anlayış, fedakarlık ve geçmişi şifalandırmak gibi iyimser bir bakış açısı getirilebilir. Yalnız Venüs-Mars karesini de göz önüne alırsak  ilişkilerde, değer yargıları konusunda, sosyal yaşantıda ve diplomasi de sıkı tartışmalara açık bir atmosferden bahsedilebilir.

Bu arada sosyal gezegenler Jüpiter(retro) ve Satürn sıkı bir sertlik içindeler. Balık’taki yoğunluk Satürn’e kare ve Jüpiter’e karşıtlık oluşturmakta. Satürn’ün bu resmin odak noktasında bulunması hayaller ve gerçekleri bir denge yaratmaya zorluyor. Bu tablo bizi makul ve mantıklı olmaya davet ediyor.

Öte yandan tutulma esnasında, Ankara’ya göre çizilen haritada, Satürn-Uranüs-Yükselen derecesi arasında bir rahatlık ve akışkanlık var. Bu akışkanlık ateşin anlattığı cesaret, geniş görüşlülük ve yeni oluşumlara işaret ediyor. Hayatımızda eski ile yeniyi dengeleyerek yenilikler başlatabiliriz. Yaratıcı fikirleri, bir şekle sokma zamanı olabilir. Sürprizlere açık bir noktadayız. Uranüs-Pluto arasındaki kare açı da deflarda yazılmış olmasına rağmen yine değişim-dünüşüm ve büyük mücadeleyi anlatıyor.

Tutulmada yükselen burçlara göre,

Koçlar için ilişkileri için karar verme zamanı olabilir. Boğaların, iş ortamına dair konular ile sağlık meseleleri belirebilir. İkizler burçları, yaratıcılıklarını ortaya çıkartabilirler. Aşkta dönüm noktası olabilir. Yengeç için ev-aile-yuva teması ile ebeveynler ile ilgili konular gündemin ilk maddesi olabilir. Aslanların fikirleri öne çıkıyor. Eğitim konusu vurgulu. Yakın çevreyle alakalı gündem konuları olabilir. Başaklar için maddi kaynaklarıyla alakalı bir dönemeç olabilir. Yeteneklerini ortaya koyabilirler. Terazi için ben mi yoksa biz mi demeli, bu konu kafa karıştırcı olabilir. Ego savaşlarına girebilirler. Akrep için gizli düşmanlıklara karşı tedbirli olmak iyi fikir olabilir. Rüyalarına dikkat etmeleri tavsiye edilir.  Yay burçları, sosyal çevreyle bağlantılı olarak uzun vadeli hayat planlarını netleştirebilirler. Oğlaklar için kariyer alanında bir dönüm noktası olabilir. Hayattaki hedefleri değişebilir. Kovalar, yüksek öğrenim ve eğitim alanında kararlar alabilirler. Balıklar eşin kaynakları, miras, kredi, burs ve ortak paylaşım gibi konular dikkat çekici gelişmelere açıklar.

23 Mart’ta Ay Tutulması yaşanırken, bir bahar temizliğiyle beraber hayatımızda bir silkelenmeye ihtiyacımız var demek yanlış olmaz. Ay tutulması herkes için iyilik ve huzurun yolunu açsın.

Meral Pala

21 Mart 2016

Bu yazının bütün hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden yayımlanamaz.