Birth_of_venusAstrolojide aşkı ve sevgiyi ifade ediş tarzımızı, ilişkilere bakışımızı ve hayatta değer verdiklerimizi anlatan Venüs yücelmeye başlıyor. Venüs’ün Balığa geçişi duyarlılığımızın, empati gücümüzün yükseldiğini, ilişkilerde son derece fedakar davranacğımızı gösteriyor. Öyleki bazı durumlarda kendini adama, kendinden vazgeçme ve hatta kendini kurban etme durumları söz konusu olabilir. Romantizme eğilimli olabileceğimizi de söylemek mümkün. Sanat ve estetik alanında hayalgücü ve yaratucılığın sınırlarını zorlamaktan bahsedebiliriz.

Venüs Balık’ta yüceliyor yücelmesine fakat Mars ve Satürn ile sert açılar kurduğu zamanlarda sıkça değerlerimizi sorgulayabilir, ilişkilerimizi masaya yatırabiliriz. Öncelikle 12-15 Mart aralığında Venüs-Mars sert kare açısı maddi konuları zorlayabilir, ayrıca ilişkilerimiz tartışmaya açık duruma getirebilir.

19-26 Mart aralığında Venüs ile Neptün Balık’ta kavuşurken duygu bağları son derece güçlü olabilir ve karşımızdakileri anlama kapasitemiz maksimumda seyredebilir. Daha önce Venüs-Mars karesi çatışma  yaratsa bile Venüs-Neptün kavuşumunda duyguların yüceldiğini hissedebiliriz. Öte yandan Başak’taki Jüpiter madalyonun öteki yüzünü görmeye zorlayacaktır. Pembe gözlüklerle baktığımız bir ilişki içindeysek tam 24-25 Mart tarihlerinde ayaklarımız yere basabilecektir. Kısaca gerçekler bize görünür olmaya başlayacaktır.

Bu arada 23 Mart’ta Terazi Burcu’nda Ay Tutulması gerçekleşirken Venüs’ün Satürn’le kare açı kuruyor olması, ilişki ve evliliklerin sert kayaya çarpma etkisi gibi zora girebileceğini işaret ediyor. Ay tutulması zamanları hayatımızın yol ayrımlarına işaret eder, seçimler yapmak durumunda kalabiliriz. Sonlanmalar söz konusu olabilir. Bu atmosferde zorlanan ilişkiler bir dönüm noktasına gelebilir. Aslında gökyüzünde apeksinde(tepe noktası) Satürn bulunan bir T-kare kalıbı oluşurken objektif ve mantıkçı bir bakış açısı geliştirmek bu sıkıntılı atmosferden sıyrılma imkanı verebilir. Bu süreçte hayattan keyif almakta zorlanabilir, ilişki ve evlilikleri bitirme noktasına gelebiliriz. Maddi konular, yatırımlar engellere takılabilir. Estetik alanında göze hoş gelmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir. Diplomaside de zorlanmalar görebiliriz.

Venüs Balık’ta 6 Nisan tarihine dek duygu dünyamızı hassaslaştıracaktır. Her ne kadar romantizmi arasak da şartlar pek fazla izin vermeyecek gibi duruyor. Her şeye rağmen bu dönemde empati gücümüzü yüksekte tutmayı başarabiliriz.

Meral Pala

11 Mart 2016

Bu yazının bütün hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden yayımlanamaz.