Sagitarius17 Nisan’da Gerilemeye Başlıyor…

Dürtüsel Mars’ın burç değiştirmesi önümüzdeki aylara damgasını vuracak bir tabloya işaret etmekte.  Hayatımızda enerjimizi sarf ettiğimiz, mücadele verdiğimiz konuları anlatan Mars gezegeni, 6 Mart’ta Akrep’ten Yay’a geçiş yaptı. 17 Nisan’da da 6 derece Yay’da geri harekete başlıyor ve gerilemenin tamamlanması 29 Haziran’ı buluyor. Ancak tam olarak gerileme hareketinin etkisinden çıkışımız Ağustos ortasına denk geliyor. Bu arada 27 Mayıs tarihinde Mars’ın gerileyerek Akrep’e döndüğünün altını çizmek gerek. 3 Ocak-6 Mart arasında Mars Akrep’te hareket ederken başlattığımız işler, girişimde bulunduğumuz konular bir takım düzenlemeler gerektirebilir. Ya da daha öncelerden gelen-haritamızda Akrep burcu yönetimindeki konular-hatalı ve/veya eksik kalmış olabilir. İşte 27 Mayıs-29 Haziran arasında buralara eğilmek gerekebilir.

Temel olarak Mars’ın Yay’da hareketi hayat görüşümüzü geliştirecek olaylara işaret etmekte. Bu dönemde yabancı kültürlerle temaslarımız hareket kazanabilir. Üst seviyede eğitimler olabilir, hukuki işlerimiz öne çıkabilir. Yazma-yayınlama ile ilgili gelişmeler ortaya çıkabilir. Basın-medya alanında, uluslar arası arenada, eğitim-öğretim ve en çok da üniversitelerle ilgili alanda, ayrıca dinsel konularda hareketlilikler beklemek gerek. Yay’ın ateş elementinden, değişken nitelikli bir burç olması aşırı risk alma ve ayrıca enerjimizi çok farklı konulara yöneltmeyi getirebilir. Burada bir odaklanma probleminden de söz edebiliriz. Herhangi bir konuda strateji belirlemek güç olabilir.  Özellikle Mars-Neptün arasındaki sert kare açının oluştuğu dönemlerde odaklanma problemi körüklenebilir. Enerjinin çok fazla dağılması beklenebilir. Yaşam enerjimizi toparlamakta zorlanabiliriz. Özellikle yönetici gezegeni Mars olan Koç ve Akrepler’de kuvvetli bir yön kaybı duygusu oluşabilir.

Öte yandan Satürn’ün de aynı burçta, Yay’da hareket ediyor olması burada bir çalışma yaptığımızı, hayat görüşümüzle ilgili bir yapılanmaya giriştiğimizi haber veriyor. 2017 sonlarına dek yeni bir hayat görüşü oluşturmak için zemin hazırlamakta. Astroloji haritamızda Yay yönetimindeki yaşam alanı yeni bir şekil almaya doğru gidiyor. Mars’ın da bu burca ilerlemesi bu alana esaslı bir vurgu getiriyor. 17 Nisan’dan Haziran sonuna dek Mars’ın gerileme hareketi ileri doğru adımlar atmakta zorlanma getirebilecektir. Bolca kararsızlıklarımız olabilir. Savaşmaktan kaçabilir, heyecanımızın, hevesimizin düştüğünü görebiliriz. Yaşam enerjimizin çekildiğini hissedebiliriz. Geçmişe ait konularda, yapılması gerekli düzenlemeler de bu dönemde karşımıza çıkabilir.

Fakat öncelikle Mart’ın 20’lerinde Güneş-Mars arasında oluşan rahat ve akışkan enerji moralimizi epeyce yükseklere çekerek gözü kara davranmaya davet edecektir. Yeni başlangıçlar için son derece hevesli olabiliriz.

Ancak 20 Mayıs-27 Mayıs arasında Güneş ve Mars’ın İkizler-Yay ekseninde karşı karşıya gelmesi çok önemli bir farkındalık zamanı olabilir. Bu noktada belirli seçimler yapmak durumunda kalabiliriz. Hayatımızın yol ayrımlarından birini daha yaşıyor olabiliriz.

Mars’ın hareketlerinden en çok öz burcu ve/veya yükseleni, kişisel gezegenleri Koç ve Akrep’te olanlar olacaktır. Bu dönemde işler yavaşlayabilir, istedikleri hızı yakalayamayabilirler. Sağlıkla ilgili  ihmal edilen konuları ele alabilirler. Yay burçları yılın en hareketli zamanlarını yaşıyor. Fakat gerileme zamanı duraksamalar beklenebilir. İkizler’e muhalefet edenler olabilir, bir denge kurmaya çalışacaklardır. Başak ve Balıklar için stresin dozu yüksek olabilir, harekete geçip mücadele vermek durumundalar. Aslanlar için harekete geçme dürtüsü yükseliyor fakat uğraşı verdikleri yaratıcı konular tekrar elden geçirilmeyi bekliyor olabilir. Terazi ve Kova’lar yeni girişimler için destek görüyor, biraz çabayla önemli gelişmeler kaydedebilirler. Boğa ve Yengeçler için bir hamleyle karmik gelişmelere adım atabilirler. Oğlaklar ise kontrol etmekte zorlandıkları durumlarla karşılaşabilirler.

Ağustos’un 20’leri, gökyüzünde Satürn ve Mars’ın kavuşumuyla, yeni bir bakış açısı edinmiş olarak, kararlı adımlar için hazır olacağımız günler olacaktır.

Meral PALA

Bu yazının bütün hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden yayımlanamaz.