humanity (2)

Kova’da Yeniay

Kova burcu zihinsel aydınlanmayla birlikte hayatımızdaki yenilik ve aydınlanmaları, eşitlik ve sosyal adalet temalarını vurgulamaktadır. 8 Şubat Pazartesi günü Kova’da oluşan yeniay taze fikirlerle gelişen farkındalık ve özgürleşmeyi anlatmaktadır. Buluşçu yanımız harekete geçiyor, farkındalığımız yükseliyor, ilerlemeye teşvik ediliyoruz.

Yeniay oluşurken Mars’ın stres yaratması, Kova’nın başkaldıran ve özgürlükçü yönünü harekete geçirebilecek güce sahip. Mars Akrep’te hırsla, tutkuyla, ihtirasla hareket etmeye zemin hazırlıyor. Psikolojik savaşlara çekiyor. Öte yandan Kova’nın akılcı mantıkçı yönü vurgu kazanıyor. Bu atmosfer havada gerginlik yaratıyor.

Kova’nın klasik ve modern yöneticileri Satürn’le Uranüs arasındaki rahat enerji akışı eskiyle yeniyi, modernle klasiği, gelenekseli modern olanla harmanlamayı çağrıştırmakta. Ayrıca Mars-Uranüs 150 derecelik açısı güdüsel yönümüzün beklenmedik değişikliklere belki hazır olmadığını ve uyum sağlamakta zorlanacağını  anltıyor. Oysaki bu yerleşim istesek de istemesek te yaşantımızda bir takım değişikliklerin kaçınılmaz olduğunu gösteriyor. Suyun kaynama noktasına ulaşması, dönüşümün alternatifi olmadığının işareti.

Plüto’yla Venüs ve Merkür’ün kavuşumu fikirlerimizde ve değerlerimizde güçlü bir dönüşümü işaret etmekte. Geri giden Jüpiter inancımızı sorgulatırken değişime uğrayan fikirlerin ve değer yargılarımızın gelişmesine önemli katkı sağlıyor. Bu arada Jüpiter’in yeniay derecesine 150 derecelik karmik açısı bazı şeylerin hayatımızda artık eskisi gibi olmayacağının işaretidir.

kovada yeniayYeniay oluşurken bu resmin içinde, ülkemizde, ufukta Aslan burcunun yükselmesi, geniş bir bakışla yaratıcılık ve öz güven sergilemeyi öneriyor.

Astroloji haritamızda 19 derece Kova ve 19 derece Akrep burçlarını içine alan yaşam alanları hareketlenmeye açık gözüküyor.

8 Şubat saat 16:38’de Kova Burcunda oluşan yeniayın, hayatımıza temizlik, aydınlanma ve farkındalık getirmesini temenni edelim. Hümanist Kova Burcu’nun evrensel olarak, şimdilerde insanlığın en büyük ihtiyacı olan anlayış ve adil bir düzen için uyandırması umuduyla.

Meral PALA

7 Şubat 2016

Bu yazının bütün hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden yayımlanamaz.