CapricornOğlak’ta Yeniay

Gökyüzünde şartların değişmesi hayatımıza da değişim olarak yansıyor. 10 Ocak’ta Oğlak’ta Ay yenilenirken radikal dönüşümler vurgulanıyor.

Mars Akrep’te kararlı ve istikrarlı hareket etmeyi getiriyor. Vazgeçmelerden vazgeçiyoruz. Hedeflerimize kilitlenmekte başarılı olabiliriz. Hatta amacımıza ulaşmak için “ne pahasına olursa olsun” düsturuyla hareket edebiliriz. Ancak duygusal tepkilere de yakınız. Mars-Neptün rahat açısıyla bilinçaltına yönelik faaliyetlerimiz artabilir. Duygu yoğunluğu empati gücü veriyor.

Merkür geri harekete başlıyor; uzun zamandır ihmal ettiğimiz işlerle uğraşmak durumundayız. Durağan vaziyette, zihnimiz uğraştığımız konu her ne ise, aşırı odaklanmaktan dolayı fazlaca yorulabilir Pratik yaşamın içinde aksayan bir şeyler varsa su yüzüne çıkabilir. Özellikle iletişim aletlerindeki sorunlar bugünlerde bizi yarı yolda bırakabilir. Merkür Kova’da gerilemeye başlıyor ancak 9 Ocak Cumartesiden itibaren Oğlak burcunda geriliyor olacak. Öncelikle Merkür Kova’da, ideallerimizi ve yaratıcı-yenilikçi fikirlerimizi gözden geçirmeyi öneriyor. Sosyal ilişkilerimize, arkadaşlıklarımıza sorgulama getirebilir. Kova teknolojik aletlerin sorunlu olabileceğini de anlatıyor. Ancak Oğlağa geri dönecek olması hayatımızda hangi konuda sistemli ve disiplinli olmaya çalışıyorsak burada bir takım düzenlemeler gerekeceğini anlatıyor. Somut şeyler ortaya koymak istediğimiz konularda revizyon gerekecek demektir. Hayatımızda var olan sistemin sorgulaması yapılacak gibi gözüküyor.

Bugünlerde Güneş Oğlak’ta, hayatımızın bir yapı inşa etmeye, istikrar yaratmaya çalıştığımız yönlerine odaklıyız. Bugün ve yarın-6-7  Ocak’ta- Güneş, Plüto ve Uranüs’le yakın temasta bulunuyor. Güçlü, kararlı adımlar atabiliriz. Hayatımızda reform niteliğinde gelişmeler olabilir. Dönüşüm temaları kaçınılmaz biçimde bilincimizde yer ediyor. Sürprizlere açık bir atmosferdeyiz. Uyanışlar bilince gelebilir. Hırslar ve güç tutkuları öne çıkabilir. Karamsarlıklarımız olabilir. Biraz gergin de hissedebiliriz.

Ayrıca Venüs-Satürn önümüzdeki 2-3 gün içinde-7-8-9 Ocak’ta- kavuşuma gidiyor; ilişkilere ve değerlerimize son derece gerçekçi bakıyoruz. Venüs Yay’da pozitif-iyicil şeyler hissetmek istiyoruz. Ancak hayatın gerçekleri buna izin vermeyebilir.

10 Ocak Pazar günü 19 derece Oğlak’ta yeniay doğarken dönüşüm derinden vurgulanıyor. Bireyler olarak ve evrensel manada Oğlağın bilgeliğini hayata geçirebilmek umuduyla.

Meral Pala

Bütün hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden yayımlanamaz.