2016-2

 

Yeni yılın bütün dünyaya barış, huzur ve mutluluk getirmesi dileğiyle…

Öz Burcunuzu ve Yükselen Burcunuzu beraber okumalısınız!

KOÇ

Kararlı tutumlar…

Satürn’le gelen kararlılığınız sürüyor. Bu yıl belirgin bir istikrar sergilemeniz mümkün olacaktır. Sorumluluk almaya her zamankinden daha çok hazırsınız. Özellikle eğitimle veya yabancı kültürlerle ilgili konularla uğraşabilirsiniz. Bu yaptığınız çalışmaların ödülü er ya da geç mutlaka gelecektir. Aslında hayat görüşünüz yeniden yapılanıyor. Son yıllarda farkındalığınızı yükselten gelişmeler, aydınlanmayla gelen radikal dönüşümlere hazır olduğunuzun işareti. Yaratıcı yönünüzü hayata geçirme şansınız var. Ancak Mars, sizin yönetici gezegeniniz 17 Nisan-29 Haziran arasında geri hareket ediyor. Bu dönemde frene basmak durumundasınız. Eylül ortalarından itibaren Jüpiter’in karşıt burcunuza ilerlemesi ilişkilerde denge kurmayı bir zorunluluk haline getirecek. Her şeyi büyütmeye meyilli olabilirsiniz. Hayatınızda bir hızlanma ve yol ayrımları olabilir. Özellikle Kasım ve Aralık aylarında ilişkilerinizde sakin gözüken durumlar birden stres kaynağı olabilir.

BOĞA

Fırsatları değerlendirmelisiniz…

Jüpiter Eylül ayına dek hayatınızda şans faktörünün varlığını anlatıyor. Maddi gelişme açısından uygun bir atmosfer var. Şansınızı iyi değerlendirmelisiniz. Sakin ve güvenli bir hayat kurma amacınızı gerçekleştirebilirsiniz. Yaratıcı kapasitenizi eğitimlerle vs geliştirebilirsiniz. Çocuklarınız varsa onlar için de geliştirici şartlar hazırlamanız mümkün. Aşktan yana elle tutulur gelişmeler elde edebilirsiniz. Kalıcı beraberlikleriniz olabilir. Özellikle Mayıs’ta hem ilişkiler açısından hem de maddi konularda olumlu şartlar var. Çünkü yöneticiniz Venüs Boğa’da hareket ediyor; yılın en bereketli zamanları olabilir. Ancak yılın bütününde maddi konularda disiplinli olmayı gerektiren şartlar da var. Maddi paylaşımlar bu yıl önemli konularınızdan. Nisan-Mayıs döneminde geçmişi irdelemek yorucu olabilir. Haziran ayında Mars’ın gerileyerek Akrep’e geçişiyle ikili ilişkilerinizi sorgulama ihtiyacı olabilir.

İKİZLER

Engelleri aşmak…

Astrolojide “büyük öğretmen” olarak ifade edilen Satürn karşıt burcunuzda hareket ediyor. Hareketli doğanıza bir frenleme geliyor. Gerçekçi olmak durumundasınız ve ikili ilişkilerde bir kavşağa gelmiş gibi gözüküyorsunuz. İlişkileriniz bir sınavdan geçiyor. Bu arada kendi korkularınızla yüzleşmeyi öğrenebilirsiniz. Neptün, Haziran ve Eylül aylarında kararlılığınızı çözebilecek şartlar getirebilir, dikkat. Sisli havada yolunuzu bulmakta sıkıntı olabilir. Jüpiter Eylül ayına dek, ilişkilerde, kariyerde ve evinizle alakalı konularda sık sık sorgulama yaptırtıyor ve harekete geçmek için baskı kuruyor. Bu dönemde zihnen aşırı yorulabilirsiniz.  10 Eylül’den itibaren yılın sonuna değin kendinizi çok daha şanslı hissedebilirsiniz. Yaratıcı kapasitenizi geliştiriyorsunuz. Aşkta mutlu bir süreç olması beklenebilir. Çocuklarla ilgili pozitif gelişme söz konusu olacaktır. Ocak-Mayıs-Eylül-Aralık ayları yöneticiniz Merkür’ün geri gidişleriyle finansal konular masaya yatırılacaktır.

YENGEÇ

Sıkı çalışma ve fedakârlık var…

Burcun ortalarında, 6-7-8-9 Temmuz’da doğanlar için mücadele ve dönüşüm kaçınılmaz duruyor. Güç savaşlarına girebilirler, baskı altında hissetmeniz halinde kendinizi yenilemenin yollarını arayabilirsiniz. Eylül ayına dek Jüpiter dostane ilişkilerinden fayda sağlayacağınızı göstermektedir. Eylül’den sonra hemen herşeyi fazlaca büyütebilirsiniz. Özellikle Kasım ve Aralık’ta güç savaşlarını abartmaya müsaitsiniz. Bu dönem zihinsel ve bedensel olarak da çok aktif geçebilir. Satürn çalışma hayatında çok fazla sorumluluk getirebilir. Fazla çalışmanın meyveleri özellikle yılın son 4 ayında gelecektir. Sonuçta rutin yaşam düzeninde bir yeniden yapılanma beklemek yanlış olmaz. Sizi bu noktaya, çok fark edilmeden, dipten gelişen olaylar getirecektir. Nisan ortasından Temmuz’a dek düzenli tekrarını yaptığınız konuların tekrar ele alınması gerekecek gibi gözüküyor. Ayrıca yaratıcı gücünüzü ve sergilemekten gururlandığınız şeyleri özenle ele almak durumunda kalabilirsiniz.

ASLAN

Otoriteniz artıyor…

Büyük düşünen, hayata geniş bakan bir kişiliksiniz. Bu yönlerinizi çeşitli sorumluluklar alarak güçlendiriyorsunuz. Yaratıcı kapasitenizi somutlaştırmaktasınız. Çocuklarla ilgili sorumluluklarınız artış kaydedebilir. Bu arada Satürn kısmen de olsa hayattan keyif almanıza kısıtlar getirebilir. Ayrıca risk almak için temkinli hareket edeceğiniz bir dönemdesiniz. Nisan ortalarından Temmuz’a dek size hayatınızda haz ve mutluluk veren konuları bir gözden geçirmeniz gerekebilir. Ayrıca bu süreçte evle, yuvayla ve aileyle ilgili konularda ekstra efor sarf edebilirsiniz. Ağustos gibi aşkta ayaklarınızı yer sağlam basarak kalıcı gelişmeler kaydedebileceksiniz. Bu arada yeteneklerinizi kazanca çevirebilirsiniz. Fakat maddi konularda tedbirli olmanız önemli. Eylül’den sonra bilgi dağarcığınızı büyütmek için şansınız yükseliyor. Orijinal fikirlerinizi ortaya çıkartabilirsiniz. Sonbahar aylarında dostlarınızla karşılıklı birbirini desteklemeniz beklenebilir. Bu yıl içindeki bütün emekleriniz uzun vadede size saygınlık kazandıracaktır.

BAŞAK

Jüpiter’le gelen açılımlar…

Şans ve fırsatları anlatan Jüpiter 10 Eylül’e dek size destek veriyor. En çok da zihinsel çalışma ve eğitim yoluyla gelen gelişmeler var. Yabancı kültürlerle temaslar vasıtasıyla gelen açılımlar olabilir. Hayata bakışınız genişliyor. Öte yandan Satürn hayatınıza bir sorgulama getiriyor, baskı yaratıyor. Aynı zamanda yeni temeller atmaya zorluyor. Evlilik ve ev kurma ihtimaliniz var. Aynı zamanda bu yeni temellenmeler hayattaki hedeflerinizi, kariyer planlarınızı da değiştirebilir. Ancak Nisan-Temmuz aralığında bu yaptıklarınızı tekrar ele almak durumundasınız. Yakın çevreyle kardeş ve arkadaşlarla ilgili konularla uğraşabilirsiniz. Evlilikte ve ortaklıkta kafanız bir miktar karışabilir, dikkat!  Merkür sizin yöneticiniz Ocak-Mayıs-Eylül-Aralık aylarında geriliyor. Bu zamanlarda hemen her alanda çok daha sorgulayıcı olabilirsiniz. Özellikle Eylül ayı ilişkiler açısından kritik gözüküyor.  Eleştirel bir yaklaşım sergileyebilirsiniz.

TERAZİ

Eğitimi önemsiyorsunuz…

Satürn kalıcı işler yapma, fikirlerinizi hayata geçirme ve entelektüel bilginizi disipline etmek konusunda istekli olduğunuzu gösteriyor. Biraz kendi çabanız biraz da çevreden gelen desteklerle önemli işlere imza atabilirsiniz. Ancak zihinsel disipline girmeye çalıştığınız halde Haziran ve Eylül aylarında karmaşaya sürüklenme ihtimali de var, dikkat! Bu dönemlerde hayati önemi olan kararları erteleyebilirseniz uygun olur. Sonbahar aylarında iyicil Jüpiter sizin burcunuza ilerliyor. İyimserlik ve bakış açınızdaki pozitiflik vurgulanacaktır. Ancak Kasım ve Aralık zamanları hayatınızda her şeyin birden hızlandığını ve dönüşüme uğradığını görebilirsiniz. İlişkileri aniden kopartmaya meyilli olabilirsiniz! Aynı zamanda hayatınızda geminin yönünü tamamen değiştirebilirsiniz. Bunları yaparken gereğinden fazla risk alabileceğinizi dikkate almalısınız. Güvenli hissetmek iyidir fakat anlık kararlar bütün hayatınızı etkileyebilecektir, unutmayın!

AKREP

Finansal konularda kontrol ve disiplin var…

Satürn maddi kaynaklarınızı disipline etmeye çalıştığınızı işaret ediyor. Mesela ileride rahat edebilmek için yatırım yapabilir, bugünkü harcamalarınızda kısıntıya gidebilirsiniz. Ancak Neptün’e dikkat etmekte fayda var. Özellikle Haziran ve Eylül zamanlarında belirsizlikler doğurabilir. Oysaki hayal gücünüzü geliştiren Neptün’ün ayarının bozulması hayalperestliğe götürebilir. Sosyal çevrenizin genişlemesi, yeni gruplara girmek size yeni umutlar beslemek için zemin hazırlıyor. Arkadaşlarınızın desteğini almanız mümkündür. Ancak yönetici gezegeniniz Mars’ın geri gideceği zamanlara dikkat kesilmelisiniz. Nisan ortalarından Temmuz’a dek hayatınıza biraz farklı bir açıdan bakarak düzenlemeler yapabilirsiniz. Özellikle maddi konularda eskiye ait konular gündeme gelebilir, masraflarınız artabilir. Ayrıca bu dönemde hayata bakışınızı sorgulayabilirsiniz. Bütün ilişkilerinize ve evliyseniz eşinize yönelik bir başkalaşma olabilir. Eylül’den sonra hayatınızda kontrol dışı gelişmeler söz konusu olabilir. Gizli gerçekler birden açığa çıkabilir.

YAY

Kendine bir çeki düzen verme zamanı…

Astrolojide “büyük öğretmen”Satürn’ün burcunuzda ilerlemesi disiplinli, gerçekçi ve yeni sorumluluklara hazır oluşunuzu anlatıyor. İyimserliğinizi kısmen törpülese de yeniden yapılanma ve elle tutulur işlere imza atma zamanıdır. Sağlığınıza daha özenli davranabilir, mesela fazla kilolarınızı atabilir ya da ihmal ettiğiniz farklı konuları ele alabilirsiniz. Hayatınızda genel olarak bir ciddiyet hâkim olacaktır. Ancak Neptün, Haziran ve Eylül aylarında sağladığınız disiplini bozabilir, dikkat! Mart sonlarından Ağustos ortalarına dek Satürn geri hareketiyle hayatınızdaki oluşumlara bir takım düzeltmeler gerekebilir. Ayrıca Satürn ilişki ve ortaklıklarınızı gözden geçirmeyi öneriyor. Bu arada mücadelemizi anlatan Mars 17 Nisan’da başlayarak burcunuzda geri hareket ediyor. 29 Haziran’da 23 derece Akrep’te düzeliyor. Mars geri hareketi kendi kendinizi sıkı bir teste tabi tutacağınızı gösteriyor. Ayrıca bilinçaltı çalışmalara yönelebilirsiniz. Jüpiter kariyerde fırsatlar getirebilir. Eylül’den sonra sosyal ilişkileriniz gelişirken fırtınalara da açık gözüküyor.

OĞLAK

İçe dönme zamanı…

Yönetici gezegeniniz Satürn sizi önemli değişikliklere hazırlıyor. Ancak şimdilik bilinç dışı ve soyut manada değişimler söz konusu. Kontrolü edilmesi güç koşullar ortaya çıkabilir. Bir şekilde izolasyon durumu olabilir. Yalnızlık duygusu üstünüze çökebilir. Aslında bu dönemde hayat felsefenizi, inançlarınızı irdeliyorsunuz sanki? Zaman zaman kafanız karışabilir. Belki de üst seviye eğitimlerle yeni bakış açıları edinmektesiniz. Ya da yabancı kültürlerden kimseler hayat görüşünüzü genişletiyor olabilir. Nisan-Temmuz aralığında sinsice davrananlarla mücadele etmeniz gerekebilir. Bu arada sosyal çevrenizi masaya yatırabilirsiniz.. Eylül sonrası Jüpiter’in Terazi’ye ilerlemesi hayattaki hedeflerinizi yükselttiğinizi anlatıyor. Kariyer alanında çıtayı yükseltmeniz ve daha önce planlanmamış değişikliklere gitmeniz mümkündür. 25 Mart-13 Ağustos arasında Satürn geri hareket zamanlarında, hayatınızda bolca sorgulamanın olması olağan bir gelişmedir .

KOVA

Umutlarınız gerçek oluyor…

Uzun vadeli planlarınızı hayata geçirebileceğiniz bir yıl olacaktır Sosyal alanda sorumluluklarınız  artabilir. Topluma faydalı olmak niyetiyle gönüllü olarak çeşitli sorumluluklar alabilirsiniz. Sosyal çevrenizde güven telkin ediyorsunuz. Arkadaşlarınızın desteği ile hayatınızda kalıcı ilerlemeler mümkündür. Fakat Nisan-Temmuz arasında Mars gerilerken arkadaşlıklar ciddi bir testten geçebilir. Sorunları aşabilirseniz Ağustos’un ikinci yarısında umutlarınızı gerçekleştirmek adına arkadaşlarla beraber önemli girişimleriniz olabilir. Bu arada maddi paylaşımlardan yana şanslısınız. Fakat yine de kontrolü elden bırakmamak önemli gözüküyor. Yılın son 4 ayında ufkunuzu açacak gelişmeler olacaktır. Aniden gelişen farkındalıklarınız olabilir. Zihninizde aydınlanmalar, düşünce yapınızı tümden değiştirebilir. Yabancı kültürlere gezileriniz ve/veya akademik alanda verimli çalışmalarınız olabilir. Maneviyatınız güçlenirken maddi ilerlemeler de bekleyebilirsiniz.

BALIK

Güvenli duruşunuzla takdir topluyorsunuz…

Satürn gezegeni toplum içinde ve özellikle kariyerde yükseliş vaat ediyor. Sorumluluklarınız artarken kendinize toplumda saygın bir yer açıyorsunuz. Hayal gücünüz yükseklerde seyrediyor. Gerçekten de insan hayal ettiği sürece yeni ufuklara yelken açabilir. Ancak hayalperestliğe kapılmamalısınız. Arada ince bir denge olduğunun ayırtına varmanız önemli. Ayrıca yönetici gezegeniniz Başak’ta sizi ilişkiler vasıtasıyla bir sınavdan geçiriyor. Varsa evlililik ve/veya ortaklıklarınızı ya da her türlü bire-bir ilişkiyi süzgeçten geçirme zamanı olacaktır. 10 Eylül’den sonra Jüpiter Terazi’de ortaklıklardan gelebilecek fırsatlara işaret etmekte. Bu arada kazancınızı farklı kaynaklardan elde etmeye geçebilirsiniz. 17 Nisan ve 29 Haziran arasında hedeflerinizi bir gözden geçirme zamanı olacaktır. Hatta hayata bakışınız değişime uğrayabilir. Gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra Ağustos’un ikinci yarısında-tam olarak 23 Ağustos tarihinde-gökyüzünde Satürn-Mars kavuşumuyla önemli girişimlere imza atabilirsiniz.

Meral Pala

Bütün hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden yayımlanamaz.