yeniayTerazi’de Yeniay doğuyor

13 Ekim Salı günü, erken saatlerde, 03:05’te yeniay oluşuyor. Yeniay zamanları hayatımıza tazelik, yenilik ve enerji getirmektedir. Ancak bu kez biraz daha farklı ve özel diyebileceğimiz bir tazelenme var. Yeniay Uranüs’ün tam karşısında doğuyor. Gökyüzünde karşıtlıklar sonlanmaları beraberinde getirir. Zıtlaşmalar bir dengelenme ihtiyacı hissettirir. İlişkiler vasıtasıyla farkındalık deneyimi yaşarız. Her zaman karşımızda bir kişinin tutacağı bir ayna vardır. Bir zıtlaşmayla söz konusudur. Ancak uzlaşıya varma potansiyelini görebiliriz.

Astroloji haritamızda Terazi’de yönetimindeki yaşam alanı, duygulardan arınmışlık, tarafsızlık ve denge-adalet üzerine kurulu düzeni anlatır. Her daim uyum, estetik ve barışı bir araya getirmeyi hedefler. Ancak bu kez Terazi’de yeniay doğarken, Koç’ta ki Uranüs’le karşıt olacak. Bu biraz huzrsuz bir yerleşim olmakla birlikte, bilinçte bir sıçrama beklemeliyiz. Bir süredir bu uyanışı yaşıyor olabiliriz. Sürprizlere, beklenmedik gelişmelere hazır olmamız gerekiyor.  Ani kopmalar söz konusu olabilir. Bitişler başlangıçları da beraberinde getirecektir. Belki de daha önce bir sebeple, diplomasi ve nezaketle yaklaştığımız kişilere karşı ani ve tepkisel tavırlar gösterebiliriz. Bu alışılagelmişin dışındaki durumla beraber, hayatımızda reform niteliğinde gelişmeler yaratabiliriz. Özgürleşme arzusu her şeyin önüne geçebilir. Buluşçu yanımız açığa çıkabilir. Bilim ve teknoloji alanında gelişmeler de olabilir.birds-10031[1]

Terazi’nin yöneticisi Venüs’ün Başak’ta yerleşimiyse arka planda huzursuz bir atmosfere ve kuruntulu davranışlara zemin hazırlıyor. Venüs ve Satürn arasındaki stresli açı kontrol altında çokça baskılanma duygusu verebilir.

Ankara’ya göre yeniay haritasında ufukta Başak burcu var. Ayrıca Venüs yükselen ile kavuşuyorve Satürn yükselene sıkı kare yapıyor. Bu durumda değerlerin, yargılamalarımızın ve ilişkilerin de sıkı bir teste tabi olacağını söylemek yanlış olmaz sanırım.

Fakat her şeye rağmen 20 derece Terazi’de ki bu yeniay hayatımıza gerçekten yenilikler getirecek, bugüne dek göremediğimiz kör noktalar birden aydınlanabilecektir. Yeni ay bu dönemde hayatımıza özgürlük duygusu uyandıracak kişilerin gireceğinin işareti de olabilir. Sürprizlere açık olduğumuz oranda yeni ay atmosferine uyum sağlayabiliriz. Astroloji haritamızda bu dereceyi içine alan ve/veya karşıt duran yaşam alanı elektriklenecektir.

Özlediğimiz barış ve huzurun yolunu bu yeniay açsın.

Meral Pala

Sevgilerle,

9 Ekim 2015

Bu yazının bütün hakları saklıdır. Kaynak göstermeden yayımlanamaz.