Sun-Moon-Yin-Yang-Art-750x742Kova’da Dolunay

Gökyüzünün ışıkları Güneş ve Ay, 31 Temmuz’da 13:42’de tam zıt burçlara yerleşiyor ve Kova-Aslan aksının 8 derecesinde dolunay gerçekleşiyor. Bu tabloda hayatımızda net kararlar vermeyi gerektiren olaylar gelişebilir. Kendimizi yol ayrımı niteliğinde bir noktada bulabiliriz. Seçeneklerimiz çok farklı yönleri işaret edebilir. Dolunayla birlikte mantıkçı olmaya çalışacağız fakat bolca ikilemler de olabilir. Bir yanımız benlik duygumuzu tatmin edecek olanı seçmek isteyebilir. Bir diğer yanımız ise egodan sıyrılarak mantıkçı davranmaya davet edecektir. Kova arketipinin aydınlanma, özgürleşme, sosyal adalet temalarına vurgu yaptığını dikkate alırsak, dolunayın sosyal arenada gelişmelere zemin hazırladığını düşünmek gerek. Kova, evrensel olarak en fazla tarafsızlığa özen gösteren, ayrımcılığa karşı çıkan, eşitliği savunan bir burç olarak bu konulara vurgu olacaktır. Yaratıcı zihin aktif olacaktır. Yaratıcılığımızı ortaya koyabilir ve fikirlerimizi sosyal ortamlarda ifade etmek isteyebiliriz.

Ülkemizde dolunayın netleştiği dakikalarda ufukta Akrep yükseliyor, yöneticisi Mars Yengeç’te kendini ifade etmekte zorlanıyor. Fakat pozitif gelişmelere imkân verecek duygusal motifleri de gözden kaçırmamak gerek. Gökyüzünde Mars-Satürn-Kiron arasında bir su üçgeni oluşuyor. Bu da duyarlılık ve sağduyu anlamına gelebilir. Ay’ın dispozitörü Satürn, retrodan düze dönerken neredeyse durmak üzere, enerjisini yoğun olarak hissediyoruz. Dönüşüme somutluk kazandırması mümkün olabilir. Kiron ise yaralı şifacı olarak şifalanmamıza yardım edebilir.

Mars harita yöneticisi olarak önemli bir misyon üstleniyor. Uranüs’le sert açısı, beklenmedik gelişmeleri ve ani kopmaları çağrıştırıyor. Sağduyu göstermekte zorluklar var fakat Neptün yükselen Akrep’e rahat bir üçgen açı kurmakta; bu anlayış, fedakarlık ve yardımseverlik temalarını hayatımıza getirebilir. Diğer yandan Mars’ın dispozitörünün de Kova’daki Ay olduğunu görerek arka planda mantıkla hareket edebileceğimizi söyleyebiliriz.

Bu çerçeve içinde Venüs’ün Başak’ta geri harekette olması değerlerimizi sorgulama sürecinde olduğumuzu anlatıyor.

Zorluklara rağmen sosyal içerikli Kova dolunayında, kişisel olarak egomuza yenilmeden toplumda bireyselliğin önemsendiği, idealizmin vurgulandığı, ilericilik ve çağdaşlığın öne çıktığı bir atmosfer oluşmasını dileyelim. Tamamen farklı ve özgün düşünceyle evrensel barışı, adaleti hayatımızda görmek çok da zor olmayabilir?

Meral Pala

DMA

Bu yazının bütün hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden yayımlanamaz.

Not: Güz döneminde başlayan eğitimler hakkında bilgi edinin:

http://astrolojikosesi.com/2015/06/19/guz-donemi-egitimi/