MercuryYılın ikinci Merkür gerilemesi 19 Mayıs’tan itibaren İkizler burcunda gerçekleşiyor. 13 dereceden gerilemeye başlayan Merkür, 12 Haziran’a dek 4 derece İkizler Burcuna ulaşacak.

Bu zaman aralığında hayatımızda daha önce yarım kalmış ve tamamlanmayı bekleyen işlerle uğraşabiliriz. Örneğin tamamlanmamış bir eğitimi tamamlama kararı alabilir, yarım kalmış bir yazıyı tamamlayabilir, eski arkadaşlarımızı aramaya karar verebilir veya daha önce bir şekilde kesilmiş olan diyalogları yeniden canlandırabiliriz.

Bu arada tedbir olarak, gönderdiğimiz mektupların, mesajların ulaştığının teyidini almak çok işe yarayacaktır. Önemli randevularımızın tarihini, saatini ikinci bir kere kontrol etmek önemli. Kişisel olarak hayatımızda önemli olan teknolojik cihazlar; bilgisayar, nakil vasıtaları, telefonlar, alet edavatlar, evdeki beyaz eşyaları vs bakımlarını yaparak koruma altına almak iyi fikir olabilir.  Bu arada bilgisayar dosyalarının yedeklerini alabiliriz. Yolculuklara çıkarken özellikle kısa yollara giderken, organizasyon detaylarını çifte kontrolden geçirebiliriz.

Zihinsel karmaşaya karşı, ticari faaliyetlerde, alım-satım konularında ve sınavlarda kontroller sıkı tutulabilir.

İş anlaşmaları veya herhangi bir konuda bir kontrat yapacaksak şartları ikinci bir göze kontrol ettirebiliriz. Resmi nitelikli imzaları atmadan önce sıkıca gözden geçirebilir, belki ileri bir tarihe alabiliriz.

Ama en önemlisi illa ki Merkür gerilemesinde bir problem yaşayacağımız takıntısından kurtulmalıyız.

Gerileyen Merkür’ü sevelim; belki de kaybettiklerimizi bize geri getirir;)

Sevgiler;

Meral Pala

19 Mayıs 2015