Tauras-17BOĞA’da Yeniay

Gücün, dayanıklılığın ve kararlılığın sembolü Boğa’nın 27. Derecesinde yeniay doğuyor. Yeniay zamanları ilgili burcun anlattığı temalar vurgu kazanmaktadır. Boğa arketipi; güven, barış ve istikrar sözcükleriyle tanımlanır. Toprak elementinden sabit nitelikli Boğa Burcu’nda yeniay, kalıcı işler yapmaya ve kök salmaya niyetli olduğumuzu anlatıyor. Ruha huzur veren bir güzellik ve estetik arayışında olabiliriz. Yapıcı olmak için çalışabiliriz. Maddi güvence sağlama isteği itici güç olabilir.

18 Mayıs sabahı saat 07:13 sularında yeniay doğarken ülkemizde
ufuk çizgisinde (İstanbul ve Ankara’da) İkizler burcu yükseliyor. Bu görünüm şartların değişken olduğunu anlatıyor fakat yine de güvenilir şartlar yaratma ihtiyacını değiştirmiyor. Yeni ayın yöneticisi Venüs’e bakarsak, Yengeç’te hareket eden Venüs, hassas ve korumacı atmosfere işaret ediyor. Duygusal Venüs’ün, Plüto’yla karşıt oluşu derin duygusal deneyimlere ve ilişkilerde muhtemel sonlanmalara işaret ediyor. Değer yargılarımızda geriye dönüşü olmayan kökten dönüşümler olabilir. Ayrıca Venüs’ün, güney bendinde yer alması ilişkilerimizde içsel, subjektif olarak yaşanabilecek deneyimlere işaret ediyor. Bu yerleşim oldukça önemli neticeler getirebilir; beklenen ve arzulanan güven duygusunu kısıtlayıcı olabilir. İlişkilerde, özellikle duygu bağlarının kuvvetli olduğu, mazisi olan ve karmik özellik taşıyan ilişkilerde bitişler olabilir.Boğada yeniay

Bu arada yeniayda ufukta yükselen İkizler’in yöneticisi Merkür’ün İkizler’de durağan olması, sinir sistemini yoran bir atmosfere işaret ediyor. Gerileme hareketine başlamadan önce duran Merkür, zihnin fazlasıyla bir noktaya yoğunlaştığının göstergesi. Güvenli şartlar yaratmaya çalışırken geriye dönük meselelerin gündeme geleceğini düşünebiliriz. Tarafsız olma çabaları olacaktır ancak Merkür-Neptün karesi belirsizliklerden doğan gerginliği anlatıyor. Duyguların mantıkla çatışması söz konusu, bu yerleşimle ayrıca yolculuklarda gecikmeler, vasıtalarda arızalar, teknolojik cihazlarda problemler olabilir. Sıkça yanlış anlaşmalar olabilir. Merkür gerileme hareketi yaparken bu gerginlikler daha bir netleşecek, çok daha karmaşık bir atmosfer söz konusu olabilir. Ancak bunun yeni başlangıçlara zemin hazırladığını görmek gerek. Tam düğüm olduk derken birden yepyeni yaratıcı fikirler geliştirmeye başlayabiliriz. Mayıs’ın 27-28’i civarı Merkür gerilerken İkizler’de Mars’la kavuşacak; zihin çok aktif olacaktır.

Jüpiter’le Uranüs’ün de ateş burçlarında akıcı bir üçgen açı içinde olması özgün fikirlere, yenilenmeye, özgürce cesur adımlar atabilmeye işaret ediyor.

Bu arada su burçlarında Venüs ve Neptün’ün arasındaki üçgen, bolca anlayış, sevgi, sağduyu vaat ediyor. Ayrıca zodyakta 27 derece boğa’da oluşan bu yeniay Jüpiter/Neptün ortasına düşüyor. Bu da anlayış, merhamet ve iyicil duyguları vurguluyor.

Ülkemizin astrolojik haritasında yeniayın 11. Evde oluşması, gelecekten beklentilerin güven ve huzur olduğunu görmek zor değil. Ancak şartlar değişken olabilir.  Natal Jüpiter’le karşıtlık oluşturan yeniayın ülkede bakış açılarının, farklı görüşlerin zıtlaşmasına zemin hazırladığını görebiliriz. Bir dönüm noktasında bulunduğumuzu ve ayrıca ilerleme potansiyelimizin açıklık kazandığını görebiliriz.

Boğa’da yeniayla beraber, aslında güvende olduğumuz hissini yaratacak şartların, çok basit ve sade şeylerde gizli olduğunu görmek umuduyla.

Meral Pala

15 Mayıs 2015