Ay tutulmasıAy Tutulmaları, hayatımızda sıkışma yaratan konuların, bir kırılma noktasına geldiği ve açığa çıktığı, silkelenme zamanlarıdır. Sonlanmalar ve başlangıçlara zemin hazırlar.

Teknik olarak Ay Tutulması, Güneş, Dünya ve Ay’ın aynı hizaya dizilmesiyle oluşur. Ay’ın Dünya’nın gölgesinde kalarak Güneş’in ışığını yansıtamadığı bir süreçtir. Ay Tutulmasının bizim psikolojimiz üzerinde önemli etkileri olmaktadır. Ay, astrolojide duygularımızı anlatıyor. Ay’ın ışığının kesintiye uğraması, duygu dünyamızda bir donma hali veya kopukluk olarak kendini gösterebilir. Ay tutulmaları olaylara çift taraflı bakarak tarafsız düşünmeye çalıştığımızı göstermektedir. Fakat çelişkilere düşerek gerginliklere sürüklenebiliriz.

Bu kez Terazi burcunda Ay Tutulması her zamankinden daha güçlü bir motivasyonla, bir eşitlik, adalet, ahenk yaratmaya çalışacağımızı anlatıyor. Güneş’in Koç’ta hareketi benliğimizi öne çıkarttığımız, olaylara kendi penceremizden baktığımız bir döneme işaret ediyor. Kendimizi merkezde görme eğilimi varken adil davranmak pek kolay olmayacaktır. Duygusal gerginlikler kaçınılmaz olabilir. Hele ki Güneş’in Uranüs’le birleşimi son derece elektrikli ve bir o kadar da yenilikçi bir atmosfere işaret ediyor. Plüton ile birlikte değerlendirirsek aydınlanmanın yanı sıra geriye dönüşü mümkün olmayan değişimlerden bahsetmek gerek. Büyük güçlerin savaşı diyebiliriz.

Tutulmanın lordu Venüs Boğa’da haritanın en tepesinde güçlü duruyor. Venüs hayatımızdaki her türlü kırılmaya rağmen dirayet gösterebileceğimizin işaretçisi. Ay düğümleri kadersel ve kaçınılmaz temaları anlatıyor. Mars’ın Boğa’da zararlı durduğunu gözden kaçırmamak gerek. Öfkeyi bastırmanın neticesinde, canlı bomba misali, hem kendimizi hem de etrafımızdakileri yakma riski var. buna dikkat etmek önemli. Merkür, Jüpiter ve Satürn arasında oluşan gevşek üçgenler geniş resmi görmeye, ilerici düşünmeye, cesur adımlar atmaya yardımcı olabilir.

Koç ve Terazi’nin ortalarında(2-3-4 nisan ile 6-7-8 Ekim tarihlerinde) doğanların, kişisel gezegenleri ve/veya yükseleni, Koç veya Terazi’nin 13-14-15 derecesinde olanların hayatlarında, özellikle ilişki, ortaklık ve evliliklerinde aniden kopan fırtınalar olabilir. Astroloji haritamızda Koç ve Terazi’in 13-14-15 dereceleri hangi eve (yaşam alanı) düşüyorsa ilgili konularda sürpriz gelişmeler beklenebilir.

“Tam Tutulma” 4 Nisan Cumartesi 15:04’te gerçekleşiyor.

Tutulmayla beraber adımlarımız hızlansın hayatımızda gerekli değişimleri daha rahat gerçekleştirebilelim.

Meral Pala

DMA

3 Nisan 2015

Bu yazının bütün hakları saklıdır. Kaynak gösterimeden  yayımlanamaz.