BASAKTA DOLUNAYBaşak’ta Dolunay

5 Mart  Perşembe akşamı Güneş ve Ay tam zıt yerleşimde olacak. Gökyüzünde ışıkların karşıt burçlarda hareketiyle dolunay oluşuyor. Duygu ve mantık arasında ikilemlere hazır olmak gerek. Neptün ve Güneş Balık’ta birlikte hareket ederken bilinç ve bilinçaltına ait bir bütünleşme söz konusu. Düşle gerçeğin ayırtına varmak oldukça güç olabilir. Kiron da Balık’ta Güneş ve Neptün’e eşlik ederek geçmişten gelen incinmeleri iyileştirmek üzere bilince taşıyor.  Duygu olarak izlerini taşıdığımız yaşanmışlıklar, hayaller, sezgiler birbirinin içine geçmiş durumda.  Değişken ve kırılgan bir atmosfer var. Ay’ın Başak’ta yerleşimi ise gerçekçi, mantıkçı davranmayı öneriyor. Ay ve Güneş’i yöneten Merkür’le Jüpiter de birbirlerine göre karşıt yerleşimdeler. Karşımızda bizi yaratıcı fikirler üretmeye, geniş düşünmeye zorlayan kişileri bulabiliriz. Asıl önemlisi Jüpiter’in bir YOD (tanrının parmağı) kalıbının odak noktasında bulunması; Plüton ve Kiron’la karmik açıları suyun kaynama noktasına gelindiğinin işareti.  Fikir tartışmalarına çok açık bir atmosfer var. İstesek de istemesek de bir değişimin kaçınılmaz olduğunu anlatıyor bu tablo. Üstelik 20 Mart’ta Balık Burcunun 29 derecesinde oluşacak yeni ay bir Güneş tutulmasıyla beraber olacak. Önümüzdeki dolunay’ı tutulmayla birlikte düşünürsek yılın dikkat çekici zamanlarında olduğumuzu görebiliriz. Hayatımızda yeni bakış açılarıyla önemli bir eşik gibi dönüm noktasına gelebiliriz.

Bu arada dolunay zamanı ufukta diplomasi, uyum ve adaletin burcu Terazi yükseliyor ve onu yöneten Venüs Koç Burcu’nda hareket ediyor.  Plüton ve Uranüs’le sıkı bir bağlantılar kuran Venüs Koç’ta, ahengi zorlamaya  ve değerlerimizle ilişkilerimizdeki düzeni yıkıp yeniden kurmaya zemin hazırlıyor. Taraflar kendini merkezde görme eğiliminde ve bencilliğe meyilli olduğu sürece sıkı mücadeleler olası gözüküyor. Gökyüzünde toprağın makul ve mantıkçı olmaya çağıran yönü Ay’ın Başak’ta yerleşimiyle hissediliyor. Fakat Ay Başak’ta fazlaca irdelemekten sinir sistemini yıpratabilir.

Mars’ın, Ay’ın düğümleriyle sıkı bağlantıda bulunmasıysa, mücadelenin kadersel  nitelik taşıdığının işareti.

Dolunayla birlikte değerlerimizin zarar görmemesi için sapla samanı ayırmak, duygu ve mantığı bir dengeye oturtmak önemli olacaktır.

Bu yazının bütün hakları saklıdır. Kaynak göstermeden yayımlanamaz.

Sevgiler,

Meral Pala

DMA

2 Mart 2015