SagitarriusYay Dönemi

Yılın sonuna yaklaşırken cesaretimizi kullanarak yeni ufuklara yelken açıyoruz.  Yeni bir yıla girmek, hayatımızda ilerleme kaydetmek için iyimserlik ve umutların tazelendiği Yay dönemine denk gelir.

22 Kasım 14:32’de değişken Yay Burcu’nda yeniay doğuyor. Önümüzdeki dönemde gelişme ve ilerleme arzusu her şeyin önüne geçecektir. Yeni tecrübeler edinmek, bilgimizi, görgümüzü arttırmak
temel motivasyonumuz olabilir. Dünyayı gezmek, hayatı, insanları, farklı kültürleri tanımak için hevesli olabiliriz. Pozitif bakışla kolayca riske atılabilir, eyleme geçmekte atak davranabiliriz. Güven ve inançla başladığımız işlerin başarıya ulaşması kolay olacaktır. Geleceğe odaklanacağımız bu süreçte büyük düşünüp büyük adımlar atabiliriz. Sınırları zorlamaktan

korkmayacağız. Bilginin bize özgürlüğümüzü kazandırdığını düşünebiliriz. Maceraperest yanımız ortaya çıkabilir. Hoşgörülü ve cömert davranabiliriz. Ancak bütün bunların abartıya varması ve gereğinden fazla riske girilmesi halinde zarar görme ihtimali doğabilir. Değişken nitelikli Yay Burcu yenilenme uğruna şartların rahatça esnetilebileceğini de gösteriyor. Şartlar değiştikçe adaptasyon becerimizi kullanabiliriz.

Yay’da yeniay oluşurken ülkemizde ufukta Koç Burcu yükseliyor. Bu görünüm Yay’ın özgürlük ve  riske atılma cesaretine uygun düşüyor.

24-25-26 Kasım’da Satürn ve Merkür’ün Akrep’te birleştikleri günlerde zihnimizde oluşan taze fikirleri somuta çevirmek için harekete geçebiliriz. Oğlak’ta bulunan Mars ve Akrep’te ki Satürn birbirlerini ağırlarken fikirlerde kararlı ve ısrarcı bir tutum içinde olmayı anlatıyor. Aynı günlere Venüs ile Uranüs’ün uyumlu yerleşimi yenilenmeye açıklığımızı teyit ediyor.

28 Kasım’da Merkür’ün Yay’a ilerlemesi gökyüzünde Yay vurgusunu yükseltiyor. Ancak zihnin farklı yönlere dağılması dikkati odaklamakta zorlanma getirebilir.

Aralık ayının ilk günleri Güneş ve Uranüs arsındaki uyum, özgürleşme arzusunu üst seviyelere taşıyor. Özgür ruh, buluşçu yanımızı ortaya çıkarmak için destek veriyor.

3-4 Aralık’ta iyicil gezegenler Venüs ve Jüpiter’in rahat açısı hayatın keyifli ve eğlenceli yanının hissedileceğinin işaretçisi. İlişkilerimiz bize yeni deneyimler kazandırıyor. Maddi dünyada riske atılmaya hazır olabiliriz.

5 Aralık’ta Mars Kova’ya

ilerliyor; hümanist ideallerimiz için mücadele verebiliriz.

6 Aralık’ta İkizler’de oluşan dolunay zihnimize fazla yüklendiğimizin işaretçisi. Diğer yandan bu kez dolunay düşünceleri netleştirme zamanı olabilir.

8 Aralık’ta Merkür, Güneş’in kalbinde ilerlerken zihin ve bilinç birlikte hareket ediyor. Yay’ın temel felsefesi olan ilerleme hedefine uygun fikirler aydınlığa çıkıyor.

10 Aralık’ta Venüs Oğlak Burcunda, ilişkilerde resmiyet ve ciddiyet hakim oluyor. Yay’ın hesapsız tavırları yerini planlı harekete bırakıyor. 17 Aralık’ta Merkür’ün de Oğlak’a ilerlemesiyle deneysel fikirler yerini realist fikirlere bırakıyor. Soyut düşünceler somuta dönüşüyor. Kontrolsüzce riske atılmanın yerini kontrollü ilerleme alıyor.

22 Aralık’ta Güneş ağırbaşlı Oğlak Burcu’na ilerliyor.

Meral Pala

DMA

22/11/2014

İstanbul

Bu yazının bütün hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden yayımlanamaz.