venüs koçta-john william godward

VENÜS,  güdüsel  bir görünüm sergilediği Koç Burcunda ilerlemeye başladı!

29 Mayıs’a dek sevgiyi, aşkı, barışı, uyum sağlama becerimizi ve değerlerimizi anlatan Venüs, Koç burcunda sabah yıldızı konumunda önce hissedip, duyguları ortaya koymak ve daha sonra üzerinde düşünmeyi getirecektir. Venüs Koç’ta maskülen bir ifade bulacaktır. Bu dönemin ana teması TUTKU olabilir. İlişkilerimizde spontane, özgürlükçü ve bireyselliği öne alan tutumlar sergileyebiliriz, dediğim dedik tavırlarla, hızlı ve aceleci kararlarımız olabilir. Aslında ilişkilerde sıcakkanlı ve girişgen bir yaklaşım içinde olacağız. Ancak Koç’un savaşçı doğasına ters düşen Venüs sevgimizi ifade ederken hassas davranmakta zorlanacağımızı gösteriyor. Çocuksu bir ifade takınarak yeni ilişkilere hevesli olabiliriz fakat gerekli özeni gösteremediğimiz için devamlılık yaratmakta zorlanma olabilir.

Önümüzdeki günlerde Uranüs, Plüton, Jüpiter ve Mars’tan sert etkilere açık olan Venüs beklenmedik gelişmelere hazır duruyor. Zevklerimizi de anlatan Venüs yeni deneyimlere açık olduğumuzu, ancak sıra dışılıkla beraber baskıcı tutumlara yatkın olabileceğimizi de göstermekte. Zevklerde aşırılıklara gitmeye müsait bir zemin var.
İkili ilişkilerde, sosyal yaşantıda, diplomaside büyük mücadeleler, beklenmedik kopmalar ve sonlanmalar görülebilir.

Sanat dünyasında, moda yaratımlarında ve estetik alanda tutkunun izleri ortaya çıkabilir.

Terazi’de bulunan Mars ile Venüs’ün karşılıklı ağırlama içinde olmaları kısmen atmosferi yumuşatabilir. Ancak yine de Venüs’ün Koç’ta yerleşimi ilişkilerimizde ve maddi konularda aşırı talepkar ve hatta hırslı bir tablo yaratması muhtemel gözüküyor.

29 Mayıs’a dek sert bir atmosfer yaratacak olan Venüs belki de bize çok önemli tecrübeler getirecektir kimbilir?
Yine de sevgimizi göstermek için özel bir çaba harcamak gerektiğini unutmadan, zorluklardan gerekli dersleri almak dileğiyle…

Meral Pala

Bu yazının bütün hakları saklıdır. kaynak göstermeden yayımlanamaz.