15 Nisan 2014 Tutulma

Tutulma Mevsiminde Terazi’de Ay Tutulması

Tutulmalar için “iskambil destesinde bulunan joker kartları gibidir” der ünlü astrolog Bernadette Brady . Hayatımızda sürpriz gelişmeler tutulma zamanlarında ortaya çıkabilir. Tutulmalarda Gökyüzünün ışıklarının karanlığa gömülmesi eskiden negatif olaylara yorulurmuş. Güneş-Ay ve Dünyanın hizalanmasıyla Ay’ın, Dünyanın gölgesinde kalması Ay tutulması olarak ifade edilir. Astrolojide geçmişte yaşanan ve anı olarak bizde iz bırakan bilinçaltı tortuları AY ile sembolize edilmektedir ve güdüsel davranışlarımızın temelini oluşturmaktadır. Denge burcu Terazi’de oluşan Ay Tutulması bilinçaltında denge, eşitlik ve uyum beklentimizin birden vurgulu biçimde açığa çıkacağını anlatıyor. Ay’ın “tam”oluşu hayatımızda tamamlanma ve sonlanmalara işaret etmektedir. İlişkilerimizde ikileme düşmek Ay’ın tutulma zamanlarında kaçınılmaz bir durum olarak gözüküyor. Tutulma haritasının 4. Harmoniğine bakınca Güneş ve Ay’ın Venüs ile karşıt duruşu ilişkilerimizi ve eşitlik arayışımızı izah ediyor.

2013 yılın Aralık ayından beri Terazi’de hareket eden Mars 2 Mart’tan beri geri harekette bulunuyor. Yaklaşık 4,5 aydır eşitlik, adalet ve uyum arayışı bir türlü arzulanan sonuca varmamış olabilir. Gökyüzünde öncü burçların orta derecelerinde bulunan Plüton-Uranüs-Jüpiter ve Mars dört bir taraftan hayatımızda gergin, çatışmacı ve stresli bir atmosfer yaratıyor. Hayatımızda baş döndürücü hızda gelişmeler aksiyon almaya zorluyor. Ancak Marsın Terazi’de retro hareketi hareket kabiliyetimizi kısıtlıyor. 20 Nisan’dan beri Güneş’in Koç’ta ilerlemesi adeta cesaretimizi test ediyor. Mars bir süredir öfkenin bastırıldığına işaret ederken tutulmayla birlikte birikmiş enerjinin birden boşalması sürpriz niteliğinde büyük değişimler getirebilir.

15 Nisan Salı günü 10:42’de tam tutulma Terazi’nin 25 derecesinde gerçekleşiyor. Ankara’ya göre çıkartılan haritada ufukta Yengeç Burcu yükselirken geçmişe ait konular, koruma ve güvenlik ihtiyacı öne çıkıyor. Aileye ilişkin konular ile yerleşim teması vurgu kazanıyor. Türkiye’ye göre çıkartılan tutulma haritasında yükselen burç yöneticisi Ay 5. Evde yer alıyor. Terazi burcu diplomasiyi ve medeniyeti anlatan burçtur. Dünya astrolojisinde 5. Ev; çocukları, spor faaliyetlerini, yarışmaları, sanat dünyasını, eğlence yerlerini, borsayı ve klasik astrolojiye göre ülkenin dış temsilcilerini, elçileri anlatır. Belkide son dönemde ülkemizde çocuklarla ilgili konuların gündemde bu denli öne çıkmış olmasının sırrı burada yatıyordur. Ülkemizin astrolojik haritasında tutulma tam olarak Merkür ve Satürn ile kavuşum halinde. Merkür iletişim ağını, gazetecileri ve gençlik kesimini anlatmaktadır. Satürn düzeni, otoriteyi temsil etmektedir. Bu konuların tutulmayla dikkat çekici hale gelmesi şaşırtıcı olmaz. Sosyal medyanın kontrol altına alınma düşüncesi de yine Merkür’le ve Satürn ile kavuşum yapan bu tutulma  olsa gerek.

Geçtiğimiz yıl 19 Ekim’de 25 derece Koç’ta Ay tutulması gerçekleşmişti. Güneş ve Ay zodyağın 25 derecesinde karşıt durumdaydı. Bu kez Güneş ile Ay zodyağın yine aynı derecelerinde, tam ters burçlarda yerleşiyor. Terazi-Koç aksında oluşan bu tutulma Ekim 2013’te yaşadıklarımıza karşı cepheden bakmaya davet ediyor.

Terazi’de oluşan tutulmanın lordu Venüs; Balık’ta yüceliyor, Neptün’le kavuşum ve Jüpiter’le rahat bir üçgen açı kurarken ilişkilerimize anlayış ve duyarlılık getiriyor. Kiron-Venüs kavuşumu incinmeleri iyileştirme zamanının geldiğini gösteriyor. Satürn-Kiron üçgeni de elle tutulur ilerlemeler vaat ediyor. Venüs-Plüton altmışlık açısı ise kökten dönüşüm için gerekli çaba sarf edilirse değişime oldukça yakın olduğumuzun işaretçisi. Merkür ve Uranüs kavuşumu da orjinal fikirlerin ortaya çıkışını sembolize ediyor. Bu arada Plüton’un, Satürn ile Neptün orta noktasına düşmesi hayaller ile gerçekler arasında sıkışma ve idealleri hayata geçirmek için bir dönüşümün gereğini anlatıyor.

Özet olarak Terazi’de Ay Tutulması ilişkilerin, ortaklıkların, evliliklerin vurgulandığını, diplomatik konular ile sanat ve estetik alanında gündemin yüklü olacağını anlatmaktadır. Ay’ın tam olgunluğa erişmiş olması, tutulma zamanında olgunlaşan konuların neticeye kavuşmasını, bitişleri ve hayatın önemli dönemeçlerinden birinde olduğumuzu anlatmaktadır. Bu arada bu tutulmadan en yoğun etkiyi alacak olanlar, öncü burçların 24-25-26 derecelerinde yükseleni, kişisel gezegenleri, haritanın önemli noktaları bulunan kişiler olacaktır.

29 Nisan’da oluşacak Boğa’da Güneş tutulması da güvenlik, istikrar arayışımıza vurgu yapacaktır. Bunu bir başka yazıda detaylı olarak ele alacağız.

Hayatımızda denge, ahenk ve adalet ararken herkese mutluluk getirecek hassas denge noktasını bulmak ümidiyle…

Bu yazının bütün hakları saklıdır.

Meral PALA

CMA