BASAK DOLUNAY

BAŞAK’ta Dolunay

16 Mart Pazar günü saat 19:08’de Başak-Balık ekseninde dolunay oluşuyor.

Gökyüzünün ışıkları Güneş ve Ay’ın değişken burçlarda karşıt yerleşimi şartların değişime açık olduğunu anlatıyor. Dolunay zamanları duyguların en yoğun yaşandığı aynı zamanda bir karar vermeyi gerektiren durumları anlatır. Astrolojide Güneş bilinci, Ay bilinçaltını anlatır. Bilinci sembolize eden Güneş Balık’ta yer alırken evrensel ve duygusal temalar vurgulanmaktadır. Balık dönemi bize kişisel egomuzdan arınmayı, empati kurmayı, evrenle “Bir ve Bütün” olmayı öğretiyor. Sisli atmosferde çoğunlukla duygular ve sezgilerle hareket ettiğimiz bu dönemde yön tayin etmekte zorlanıyoruz.  Bilinçaltını sembolize eden Ay’ın Başak’ta tam karşıt yerleşimde olması akılcı ve gerçekçi olmamız gerektiğini anlatmaktadır. Seçici olmak, analiz yapmak detaylara titizlenmek Başak’ın karakteristikleridir. Balık ve Başak çift vücutlu burçlardır ve ikircikli şartları sembolize ederler. Mevsimlerin geçiş zamanlarına işaret eden Balık, Başak, İkizler ve Yay burçları kaygan zeminde bir geçiş sürecinde olduğumuzu anlatır. Dolunay zamanları hayatımızda karar verme süreçlerini temsil etmektedir, bir dönemece işaret ederler. Sonlanmalar ve yeni başlangıçlar hayata geçer. Bilinç ve bilinçaltının çelişkisi bir sonuca ulaşmayı zorunlu kılmaktadır. Tam da Dolunay oluşumundan tam 4 gün sonra, 20 Mart’ta Güneş Koç burcuna giriş yapıyor. Güneş’in 0 (sıfır) derece Koç burcuna ilerlemesi yepyeni başlangıçları sembolize eder. Koç dönemi cesurca yeni adımlar atmayı anlatmaktadır.

Dolunay haritasında medeniyeti, uyum ve dengeyi sembolize eden Terazi Burcu yükselmektedir. Harita yöneticisi Venüs’ün Kova’da yükselenle rahat bir üçgen açı yapması eşitlik, adalet temalarının, hümanizmin açığa çıkabileceğini anlatıyor. Venüs’ün Uranüs’le altmışlık açısı da yaratıcılık ve yeniliklere zemin hazırlıyor. Dolunay anında Uranüs yükselene karşıt dururken Plüto ve Jüpiter’le sert kare açılar kuruyor. Bu yerleşim gerginlik ve değişime işaret etmektedir. Retro Mars ve Merkür arasındaki üçgen açı akılcı mücadeleyi getirebilecektir. Dolunayda dikkat çekici biçimde Başak burcunun yönetici gezegeni Merkür Kova’nın 28 derecesinde nodal aks ile partil açılar içinde; Terazi’de ki Kuzey Ay Düğümü ile üçgen ve Koç’ta ki Güney Ay Düğümü ile altmışlık açılar kuruyor. Bu yerleşim BEN ve BİZ temalarının evrensel bir düşünüşle uyum yaratabileceğini anlatmaktadır.

Kişisel astroloji haritamızda 26 derece Başak ve Balık burçlarının hangi evlere düştüğüne bakarak hayatımızın hangi alanında bir dönüm noktasına geldiğimizi görebiliriz.

Dolunay’ın duygularımızla mantığımızı, akıl ve sağduyuyu dengeli bir noktada buluşturması ümidiyle…

Meral Pala

14 Mart 2014  

Bu yazının bütün hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden yayımlanamaz.