KOVADA YENIAY

Yine yeniden Ay’ın yenilenme vakti geldi!

Her 29 günde bir yeniay oluşumu hayatımıza güçlü enerjiler taşıyor, tazelenmeye zemin hazırlıyor. 30 Ocak Perşembe günü saat 23:38’de Ay, Kova Burcu’nun 11 derecesinde yenileniyor. Kova arketipinin yenilenme, zihinsel aydınlanma ve üst bilince sıçrama temalarıyla yüklü oluşu bu dönemde çok önemli gelişme imkânları bulunduğunu anlatıyor. Toplumsal ve hatta evrensel manada bireysel alanın çok ötesinde, sıra dışı fikirsel yaratıcılıklara zemin hazırlıyor. Kova; açık görüşlü, toleranslı ve insani yönleriyle her daim eşitlik, dürüstlük ve hürriyet arar.  Yüksek bir algıyla denenmemiş olanı deneme cesaretine sahiptir. İlginç soyut fikirler, şok eden gelişmeler, devrim niteliğinde olaylar Kova ile özdeşleşmektedir. Aydınlanma, uyanış ve başkaldırı Kovayı tanımlayan kilit sözcüklerdir.

Yeniay haritasında Kova’nın klasik ve modern yöneticileri, Satürn ile Uranüs arasında oluşan 135 derecelik sert açı eski ile yeninin çatışmasını sembolize ediyor. Kuralların ani kırılmalara açık olduğunu, adeta bir sapakta bulunduğumuzu anlatıyor. Kişisel astroloji haritamızda Kova yönetimindeki yaşam alanı bu dönemde vurgu kazanıyor. Bilinçaltı seviyede ani uyanışlar yaşayabiliriz, bunu karanlık bir odada aniden yanan ışıklara benzetmek mümkün.

Bir önceki Oğlak yeniayında, Plüton gezegeni öne çıkıyordu. Bu kez yine Plüton kurduğu sert açılarla son derece vurgulu duruyor. Geriye dönüşü mümkün olmayan değişimleri anlatan Plüton, Jüpiter ile tam bir karşıtlık içinde bulunuyor. Astrolojide gezegenler arası karşıt açılar, karşıt güçlerin kutuplaşmasını, sonlanmalar ve açığa çıkma temalarına işaret eder. Bir tür terapiye ihtiyaç bulunmaktadır ve mücadeleyle gelen değişimler söz konusudur. Venüs (Yükselen Terazi-haritanın yönetici gezegeni) durağan pozisyonda değerleri vurguluyor. Venüs Plüton’la kavuşum yaparken değerlerde dönüşümü sembolize ediyor. Maddi konuları anlatan Venüs ile refahı anlatan Jüpiter finansal konularda, para piyasalarında zorlanmalar getirebilir. Aşırı hırslar büyük yıkımlara götürebilir.

Merkür, yeniay haritasında Kova’nın 29 derecesinde bulunuyor; özgün fikirler kadersel biçimde uzun vadeli hayat planlarının değişimine zemin hazırlıyor. Yeni sosyal oluşumlarla birlikte umutlar değişiyor. Ancak Merkür 6 Şubat’ta Balık’ta geri hareketine başlıyor; fikirler masaya yatırılacaktır, zihinsel karmaşa söz konusu olabilir.

Mars’ın Terazi’de zararlı duruşu barış için mücadele verileceğini ancak şartların her an kontrolden çıkabilecek durumda olduğunun altını çizelim.

11 derece Kova Burcunda oluşan yeniay burada kişisel gezegenleri, yükseleni, haritanın başucu noktası bulunan kişiler için oldukça önemli olacaktır. Ayrıca diğer sabit burçların (Akrep-Boğa-Aslan) 10-11-12 derecelerinde önemli noktaları bulunanlar için bu yeniay zamanı hareketli bir dönem olabilir.

Yükselen burca göre ne gibi gelişmeler olabileceğine bakarsak;

Yükselen Koçlar için; yeni sosyal çevreler vasıtasıyla aydınlanma ve ilerleme beklemek gerek, hayatta hedefleri konusunda duygusal sebeplerden dolayı kararsızlık olabilir.

Yükselen Boğalar‘ın; kariyerde ilginç gelişmeler olabilir ve zihinsel konularda eğitimde, yurtdışı bağlantılı konularda karar verme aşamasına gelebilirler.

Yükselen İkizler‘de; hayat görüşlerini yenileme zamanı, ayrıca finansal konularda, ortaklaşa paylaşımlarda dengeyi bulmakta zorlanabilirler.

Yükseleni Yengeç olanlar için; bilinçaltı uyanış deneyimleri yaşanabilir. Finansal ortaklıklar kurabilirler, duygusal ve/veya profesyonel ikili ilişkiler güç savaşlarına sahne olabilir.

Yükseleni Aslan olan kişiler; açısından ikili ilişkileri yeni bir dönemece gelebilir, özgürleşme teması ağır basabilir ve rutin yaşam düzeni içinde değişim yaratmak zorunluluk haline gelebilir. İşyerinde güçler çatışabilir.

Yükselen Başaklarda; günlük hayatın düzeni yeniliklere açık duruyor, ruh-zihin-beden uyumunu sağlamak için adımlar atılabilir, yaratıcı kapasiteyi ortaya çıkartma zamanı olabilir.

Yükselen Teraziler için; yaratıcı zihinsel kapasiteyi ortaya koyma zamanı, keyif alacakları uğraşılara, hobilere yönelebilirler. Aşkta ve kariyerde dönüm noktası olabilir.

Yükselen Akrep’in; hayatına temelden yeni bir  başlangıç yapması muhtemel gözüküyor, fikirlerini, hayata bakışlarını ortaya koyarken muhalefete karşı mücadele vermeleri gerekebilir.

Yükseleni Yay olanlar için, yakın çevrede yenilikler söz konusu olabilir, yeni bir eğitime başlayabilir ayrıca zihinsel yaratıcılığını daha çok kullanma potansiyeli bulunuyor. Değerleri konusunda bir dönemeçte bulunuyorlar.

Yükseleni Oğlak olanlar;  maddi yatırıma yönelme ihtimali doğuyor. Duygusal ve/veya iş konulu ikili ilişkilerde gücünü hissettirme çabasına girebilirler. Dengeleri oturtmak için çaba gerekiyor.

Yükselen Kovalar; yeni bir kimlik yaratarak hayata karşı yepyeni bir yaklaşım geliştirebilir farklı bir ifade tarzını benimseyebilirler. Gizli tuttukları değerleri açığa çıkabilir.

Yükselen Balık olanlar için; bilinçaltı konularda aydınlanma, farkındalık ve yüksek bir algı gücü oluşabilir. Sosyal çevrelerinde güçlerin karşıtlığı mücadeleye götürebilir.

Kova’da oluşan yeniayın hayatımıza aydınlanma, ilerleme ve ideallerimizi gerçekleştirme şansı vermesi umuduyla…

Meral Pala

CMA

Bu yazının bütün hakları saklıdır, kaynak göstermeden yayınlanamaz.