renkler-2014Yıl Boyunca Gezegenlerin Hareketleri

Yeni yılda evrenin bize sunacağı muhteşem renklerden  harika eserler yaratabilmek umuduyla…

Gezegenlerin burçlarda hareketlerini, sosyal ve kollektif gezegenlerin birbirleriyle etkileşimlerini, Güneş ve Ay tutulmalarının hangi burçlarda gerçekleşeceğini buradan takip edebilirsiniz…

MERKÜR:

1 Ocak-12 Ocak  arası Oğlak’ta

11 Ocak-31 Ocak arası Kova’da

31 Ocak Balık’ta, 6 Şubat’ta Balık’ta gerilemeye başlıyor, Retro Merkür 13 Şubat’ta Kova’da ve 28 Şubat’ta Kova’nın 18 derecesinde gerileme hareketini tamamlıyor(Balık’ta zararlı çalışıyor).

17 Mart’tan itibaren tekrar Balık Burcunda, 7 Nisan’da çıkıyor.

7 Nisan-23 Nisan arası Koç’ta

23 Nisan-7 Mayıs arası Boğa’da

7 Mayıs-29 Mayıs arası İkizler’de(Yönetici konumunda)

29 Mayıs’ta Yengeç’te, 7 Haziran’da gerilemeye başlıyor, Retro Merkür 17 Haziran’da İkizler’e dönüyor ve 2 Temmuz’da 24 derece İkizlerde gerileme hareketini tamamlıyor.

13 Temmuz’da tekrar Yengeç’te, 31 Temmuz’da çıkıyor

31 Temmuz-15 Ağustos arası Aslan’da

15 Ağustos- 2 Eylül arasında Başak’ta (Yönetici ve yüceliyor)

2 Eylül-27 Eylül arasında Terazi’de

27 Eylül’de Akrep Burcunda, 4 Ekim’de gerilemeye başlıyor. Retro Merkür 11 Ekim’de Terazi’ye dönüyor. 25 Ekim’de 16 derece Terazi’de gerileme bitiyor. 8 Kasım’da tekrar Akrep’te, 28 Kasım’da Akrep’ten çıkış.

28 Kasım’da-17 Aralık arasında Yay’da (Merkür Yay’da zararlı çalışıyor)

17 Aralık-5 Ocak 2014 arasında Oğlak’ta

VENÜS:

5 Kasım’da Oğlak’ta, 21 Aralık’ta 29 dereceden gerilemeye başlıyor, 31 Ocak 2014’te 13 derece Oğlak’ta düzeliyor, 6 Mart 2014’e kadar Oğlak’ta.

6 Mart – 5 Nisan arası Kova’da

5 Nisan – 3 Mayıs arası Balık’ta (Yüceliyor)

3 Mayıs-29 Mayıs arası Koç’ta (Zararlı çalışıyor)

29 Mayıs -23 Haziran arası Boğa’da (Yönetici konumunda)

23 Haziran – 18 Temmuz arası İkizler’de

18 Temmuz -12 Ağustos arası Yengeç’te

12 Ağustos – 5 Eylül arası Aslan’da

5 Eylül – 29 Eylül arası Başak’ta (Düşük çalışıyor)

29 Eylül – 23 Ekim arası Terazi’de (Yönetici konumunda)

23 Ekim-16 Kasım Akrep’te (Zararlı durumda)

16 Kasım – 10 Aralık arası Yay’da

10 Aralık – 3 Ocak 2014 arası Oğlak’ta

MARS:

7 Aralık’ta Terazi’de, 2 Mart-20 Mayıs arası geriliyor,26 Temmuz’a kadar Mars Terazi’de ilerliyor (Mars Terazi’de düşük çalışıyor). 27 derece Terazi’den 9 dereceye kadar gerileme yaşanacak.

26 Temmuz – 13 Eylül arası Akrep’te (Yönetici)

13 Eylül  – 26 Ekim arası Yay’da

26 Ekim – 4 Aralık arası Oğlak’ta (Yüceliyor)

4 Aralık- 12 Ocak 2015’e kadar Kova’da

JÜPİTER:

6 Kasım 2013’te 20 derece Yengeç’te gerilemeye başlayan Jüpiter, 6 Mart 2014’te 10 derece Yengeç’te düzeliyor

16 Temmuz 2014’te Aslan Burcu’nda ilerlemeye başlıyor.

8 Aralık’ta 22 derece Aslan’da gerileme hareketine başlıyor.

SATÜRN:

2 Mart’ta Satürn Akrep Burcunun 23 derecesinde gerilemeye başlıyor, 20 Temmuz’da 16 derece Akrep’te düzeliyor.

24 Aralık’ta Yay Burcuna geçiş yapıyor.

URANÜS:

22 Temmuz’da 16 derece Koç’ta gerilemeye başlıyor, 21 Aralık’ta 12 derece Koç’ta düzeliyor.

NEPTÜN:

9 Haziran’da 7 derece Balık’ta gerilemeye başlıyor, 16 Kasım’da 5 derece Balık’ta düzeliyor.

PLÜTON:

14 Nisan’da 13 derece Oğlak’ta gerilemeye başlıyor, 23 Eylül’de 10 derece Oğlak’ta düzeliyor.

TUTULMALAR:

15 Nisan 2014’te 25 derece Terazi’de Ay Tutulması (Total Lunar):

İlişkilerin ve “ben-sen” ikilemlerinin yaşanacağı bir tutulma. İkizler burcu yükseliyor; Merkür Koç’ta Uranüs’le tam kavuşumda olacak. Yepyeni, buluşçu ve parlak fikirler oluşabilir ancak düşüncelerimizi olgunlaşmadan ifade etmek zorlanmaya neden olabilir. Zihinsel ve eğitime ait konular, yakın çevre, kardeş, arkadaş konularıyla, iletişim meseleleri öne çıkabilir.

29 Nisan 2014’te 8 derece Boğa’da Güneş Tutulması (Solar Annular):

Şartları sağlam temellere oturtmak ve kök salmak önemli olacak. Ancak İkizler yükselirken değişken, ikircikli durumlar söz konusu olacaktır. Bu tutulma ailesi, enerjinin gerekenden fazla harcanmasını getirebilir. Özellikle grup çalışmalarında boşa enerji sarfiyatı olabilir. Bu dönemde önemli kararlardan kaçınılmalı. Öfke kontrolü önemli, çatışmacı atmosferde ani kopmalara müsait bir zemin olacak.

8 Ekim 2014’te 15 derece Koç’ta Ay Tutulması (Total Lunar):

Ay –Uranüs kavuşumuyla ani, beklenmedik duygusal çıkışlara zemin hazırlayan bir atmosfer söz konusu.  Ufukta Yay burcu yükselirken geniş görüşlülük ve felsefi bakış açısı işe yarayabilir. Risk almaya eğilim olacaktır. Güneş 15 derece Terazi’de yanan yolda şartların çetin olacağının işaretçisi.

24 Ekim 2014- 0 (sıfır)derece Akrep’te Güneş Tutulması (Solar Partial):

Ufuk çizgisinde Aslan Burcunun olması güçlü ego ve yaratıcı ifadeyi ortaya çıkartacaktır. Güneş-Ay-Venüs Akrep’te kavuşumda, aşırı hırsla duygusal olarak zorlanmalar kaçınılmaz olabilir. Yüksek bir enerji ve motivasyonla sosyal ilişkilerde abartı olabilir. İlişki konularında ve finansal projelerde yeni başlangıçlar olabilir. Heyecan verici, keyifli, eğlenceli olaylara zemin hazırlanıyor.

AY DÜĞÜMLERİ:

17 Şubat’ta Güney Düğüm Koç, Kuzey Düğüm Terazi Burcuna ilerliyor.

2015’in Kasım ortalarına dek ilişkiler, ortaklıklar, sanata ve hukuka ilişkin konular gelişime açık olacak. Diplomasi gerektiren, eşitlik ve denge prensibinin öne çıktığı konular hayatımızda olumlu gelişmeler kaydedecektir. Cesurca riske atıldığımız bireysel girişimlerimiz yorucu ve yıpratıcı olabilir. Ego ön plana çıkacağı, benlik vurgusunun dikkat çektiği alanlarda mücadeleye açık olabiliriz.

ÖNEMLİ GEZEGEN HAREKETLERİ

Sosyal ve jenerasyon gezegenlerinin gökyüzünde kurdukları ilişkiler önemli etkiler yaratmaktadır. Aşağıda konu edilen tarihler önem verilmesi gereken ve kritik dönemler olarak düşünülmeli…

Venüs gerilemesi Oğlak’ta; ilişkiler, evlilikler, sahip olduğumuz maddi- manevi değerler, finansal konular açısından sorgulama ve sıkışma getireceğinden oldukça önemli gözüküyor. 21 Aralık 2013’te 29 derece Oğlak’ta gerilemeye başlıyor, 31 Ocak 2014’te, 13 derece Oğlak Burcunda gerileme sona eriyor.

Ocak ayının ilk haftası (1-7 Ocak’ta) Malefik Mars Terazi’de zararlı konumda Plüton’la tam kare açı içinde olacak, Uranüs’le karşıt açıda gökyüzünde gerginlik atmosferi hâkim durumda. 2013 Aralık son haftasından itibaren bu gerilim etkin olmaya başlıyor. Büyük dönüşümler için Mars harekete geçmeye zorluyor.

Ocak ayının sonunda Jüpiter-Plüton karşıtlığı güç savaşları getirebilir. Buna ilaveten 2014 Nisan ayının ikinci yarısında öncü burçların 13 derecesinde Jüpiter-Plüton-Uranüs-Mars arasında oluşan büyük kare öne çıkmak isteyen güçleri karşı karşıya getiriyor. Önce büyük gerginlik ve ardından taşların yerine oturması beklenebilir.

Mars gerilemesi, Terazi Burcu’da zararlı olduğu konumdayken yaşam enerjimizi, mücadele gücümüzü test edecek. Terazi’de olması uyum ve eşitlik arayışının zorlu bir mücadeleye dönüşümünü getirebilir. 8 Aralık’ta Mars Terazi’de, 2 Mart-20 Mayıs arası geriliyor.26 Temmuz’a kadar Mars Terazi’de ilerliyor, dolayısıyla gerileme hareketinin etkileri bu tarihlere kadar devam edecektir.

21 Nisan’da, Uranüs Koç’ta ve Plüton Oğlak’ta 13 derecede; net bir kare açı kuruyorlar. Aynı tarihlerde Jüpiter Mars’la birlikte büyük kare oluşuyor, gerginliğin dozu iyice yükselecektir.

Ağustos’ta Mars’ın Akrep’e geçişiyle kararlı çabalar söz konusu. Hayatımızda gerçek anlamda dönüşüm yaratacak adımları atmak için özellikle Ağustos’un ikinci yarısı çok dikkat çekici olacaktır. Aslan’daki Jüpiter ile Mars karesi her şeyin abartılı boyutlarda gelişmesine zemin yaratıyor.

Kasım’da Mars’ın Oğlak’ta planlı ve başarı odaklı girişimlerin Plüton’la birlikte güç ve statü getirmesini beklemek gerek. Uranüs’le Mars’ın oluşturacağı gergin kare açı ani kaza, kırılma ve kopmalara zemin yaratıyor.

Kasım ve Aralık aylarında sosyal gezegenler Satürn ve Jüpiter’in sabit burçlarda birbirine kare açı yapmaları inatçı bir mücadele getirebilir. Jüpiter Aslan’da yüksek bir özgüvenle genişleme arzusu getirirken Satürn bilinçaltından baskı ve kontrol kurabilir.

15 Aralık’ta, Uranüs Koç’ta ve Plüton 12 derecede Oğlak’ta; yıl içinde ikinci kez keskin bir kare açı kuruyorlar.

24 Aralık’ta Satürn Yay Burcundaki hareketine başlıyor. 2015 içinde bir süreliğine Akrep’e dönse de hayatımızda önem vermemiz gereken konular, temalar değişecektir. Satürn Yay’da iken riskleri en aza indirme çabaları olacaktır. İyimserliklerin bir ölçüde törpülendiğini görebiliriz. Hukuki işler önem kazanabilir. Yurt dışı bağlantılı konular uğraşı gerektirebilir. Yay-İkizler-Balık ve Başak burçları önemli testlere tabi olacaktır.

Bütün hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden yayımlanamaz.

Meral PALA

C.M.A.

colorful-2014