3 Kasım tutulma

Tıpkı Franz Kafka’nın “Dönüşüm” adlı eserinde, bir sabah uyandığında bir böceğe dönüştüğünü gören Gregor’un ve ailesinin yaşamındaki geriye dönüşü mümkün olmayan değişimler gibi 3 Kasım 2013’te oluşan Güneş Tutulması hayatımıza çok güçlü değişim temaları getiriyor. Akrep arketipi sonlanmaları ve ehlileştirilmiş olarak yeniden doğumu anlatmaktadır. Güneş’in Akrep’te ilerlediği zamanlar doğanın ölüm zamanıdır. Yapraklar tekrar doğmak üzere dökülür ve toprağa karışırlar. Akrep; bir dönüşüm süreciyle ve form değişikliğiyle yenilenmiş, iyileşmiş ve ehlileştirilmiş olarak tekrar vücuda gelmeyi anlatmaktadır.

Tutulmalar hayatımıza beklenmedik şekilde, olumlu veya olumsuz dönüm noktası niteliğinde olayları getirirler. Ancak tutulmaların etkisi 1 gün ile sınırlı değildir. Tutulmanın gerçekleşeceği Akrep burcunun 11 derecesine gökyüzüne bir çentik atılmışcasına transit eden gezegenlerin bu dereceyi kavuşum veya karşıt açıyla tetiklemesi tutulmanın taşıdığı temaları yeniden gündeme getirecektir. Örneğin Güneş’in 11 derece Boğa’ya ulaştığı 2 Mayıs civarında bu tutulma yeniden etkin hale gelebilecektir. Bu arada tutulmaların etkisi tutulma anından çok daha önce hissedilmeye başlar, tutulma öncesi ve sonrası olmak üzere tutulmanın kaç dakika sürdüğüne bağlı olarak uzun vadeli bir süreci anlatırlar. Örneğin 3 Kasım tutulması 1,67 dakikalık süresiyle, yarısı tutulmadan önce ve diğer yarısı da tutulmadan sonra olmak üzere toplam 20 aylık bir etki süresine sahiptir. Bu demektir ki yaklaşan tutulma yaklaşık 10 ay önce etkin olmaya başlamış ve önümüzdeki 10 ay boyunca da etkili olmaya devam edecektir. Akrep Burcunda oluşan Güneş tutulması geriye dönüşü olmayan büyük dönüşümlere işaret etmektedir. Su elementinden Akrep burcu bilinçaltında yatan korkular ile özdeşleşmektedir. Satürn ile kavuşum yapan tutulma uzun yıllar boyunca görmezden geldiğimiz gölgelerimizi yeniden yapılandırılma sürecine işaret etmektedir. Geçmişi söküp atmak zorlu olsa da artık dönüşüm kaçınılmaz olarak tam manasıyla bilince gelmiştir.

Tutulmanın lordu Mars Başak’ta; gerçekçi ve irdeliyici tutumlara işaret ediyor. Fakat tutulma haritasında su elementinin baskın ve akışkan açılar içinde olduğunun altını çizmek gerek. Buradan ruhsal manada geçmişin yüklerinden arınma sürecinde bulunduğumuz sonucuna varmalıyız. Maneviyatımız ve duygularımız öne geçmektedir. Tutulma anında ufukta yükselen Burç Balık; bırakma, vazgeçiş ve fedakârlıkları sembolize ediyor. Balığın yöneticisi Jüpiter Yengeç’te yavaş harekette aile geçmişimizle ilgili konuların vurgulandığını anlatmaktadır. Merkür’ün de Akrep’te geri hareketine devam ediyor olması geçmişe dair üstü kapatılmış, bir şekilde gözden uzak tutulmuş, bilinçdışına itilmiş konuların vurgulandığına işaret ediyor. Tutulma anında hava elementi eksiği tarafsız ve mantıkçı olmakta zorlanabileceğimizi anlatıyor. Ancak su elementi vurgusu içgüdülerimizin kuvvetli olduğu manasına geliyor. Neyse ki Mars’ın Başak’ta olmasıyla zihinsel yönümüzü de harekete geçirebiliriz.

Ayrıca Mars’ın, Balık’ta bulunan iyileştirici Neptün-Kiron kavuşumuna karşıt duruşu bilinçaltına dair açılımların kaçınılmaz olduğunun işaretçisi. Ancak yönü şaşırma riski de taşımaktayız.

Akrep’in modern yöneticisi dönüştürücü Plüton’un, uyandıran Uranüs ile sert açısı güçlü bir farkındalıkla çok üst düzeyde değişimleri anlatmaktadır. Mars’ın Plüton’a ve tutulma derecesine rahat açıları destekleyici rol oynamaktadır.

Tutulmanın Kuzey Ay Düğümü yönünde gerçekleşmesi de ilerleyen zamanda gelişmelerin olumlu yönde olacağının sembolü.

Ünlü Astrolog Bernadette Brady’e göre Saros 16 Kuzey Serisine ait bu tutulma aydınlanma ve ilham gücünün yükselişine işaret etmektedir. Fikirlerin iyicil olduğunu ve bilgelikle hareket edileceğini söylemektedir.

Tutulmadan en güçlü etkileri alacak olanlar 2-3-4 Kasım doğumlu Akrep Burçları ile 1-2-3 Mayıs doğumlu Boğa Burçları olacaktır. 3-4-5 Ağustos doğumlu Aslanlar ile 30-31 Ocak ve 1 Şubat doğumlu Kovalar da değişime zorlanmaktadırlar. Yine 10-11-12 derece Akrep, Boğa, Kova ve Aslan’da yükselen Burcu ve kişisel gezenleri bulunanlar bu tutulmanın etkisiyle yoğun dönüşüm evresinde bulunmaktadırlar.

2013’ün son iki ayına girdiğimiz bu günlerde, Akrep’te oluşan bu tutulmanın geçmişe ait konuların iyileştirilmesi açısından çok değerli olduğunun bilincine varmalıyız. 19 yıl önce, 3 Kasım 1994’te oluşan tutulma zamanını hatırlayarak o dönemde uğraştığımız konular bu günümüze ışık tutabilir.

Akrep Burcundaki tutulmanın her birimizin yaşamına iyileştirici katkıları olması dileğiyle…

Önemli Not: Ülkemizde gözlenemeyecek olan Güneş Tutulmasnı izlemek isterseniz www.nasa.gov adresine gidebilirsiniz.

Meral PALA

CMA

29 Ekim 2013

Bu yazının bütün hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden yayımlanamaz.