Jupiter-And-Mercury-In-The-House-Of-Philemon-And-Baucis

…konusunda kararlı olmama rağmen yine kendimi bilgisayarın başında Merkür’le ilgili bir şeyler yazarken buldum:) Bunda Merküryen bir haritaya sahip olmam ve Başak’ta transit eden Mars’ın Güneş’ime motive edici kare açı kurmasının rolü olabilir!

Ancak bu defa Merkür gerilerken gündelik yaşamımızda ortaya çıkabilecek aksilikleri anlatmaktan ziyade Jüpiter’le birlikte bir değerlendirme yapacağım. Merkür ve Jüpiter her ikisi de astrolojide zihinsel ve düşünsel konuları sembolize eden gezegenler ve su grubundan burçlarda geri harekete geçiyorlar. Gezegenlerin gerileme zamanları hayatımızdaki konuları masaya yatırmak, sorgulamalar yapmak için elverişlidir. Su elementi astrolojide duyguları, geçmişi ve bilinçaltını sembolize eder. Suyun bir fonksiyonu temizlik ve negatiften arınmaktır. Merkür 18 derece Akrep’te geri hareketine başladı. Merkür’ün geriye dönüşü bilinçaltının kuytularında gizlenmiş ve sebebini çoğunlukla bilemediğimiz korkularımız üzerine yoğunlaşma ve onlar üzerinde çalışma yapma imkânı veriyor. Bir şekilde görmezden geldiğimiz eski negatif duygular hayatımızdaki çeşitli olumsuzlukların temel sebebi olabilir. Negatif anıları temizleyip arıtmak bu retro döneminin asıl hedefi olmalı. Merkür 11 Kasım’a dek Akrep’te gerileyecek.

Jüpiter ise Yengeç’te hızını oldukça kesmiş durumda ve 6 Kasım’dan itibaren o da gerilemeye başlayacak ve  6 Mart’a dek 4 ay boyunca Yengeç’te geri hareket edecek. Haziran 2013’ten beri Yengeç’te yücelerek bizi duygusal olarak besleyen, güvenlik duygusunu tattıran Jüpiter maneviyatımızı da kuvvetlendirmektedir. Ancak 4 aylık gerileme esnasında hayat görüşümüzü ve pek çok konuda inandıklarımızı sorgulamak kaçınılmaz olacaktır.  Dünyaya bakışımızı, hayat felsefemizi ve inançlarımızı sorgulayacağız demek daha da isabetli olur.

Merkür gerilemeye başlarken Jüpiter’le bir üçgen açıya yaklaşması bilinçaltı düşünce ve duygularda akışkanlığı ve arınmaya hazır oluşumuzu anlatıyor.  27 Kasım’da ikinci defa aralarında tam bir üçgen açı oluşacak, bu tarih bilinçaltı temizliğini tamamlama zamanı olabilir. Akrep Burcundaki Güneş’le üçgen açıdayken gerilemeye başlayan Jüpiter manevi yönümüzü ve koruma altında tuttuğumuz değerlerimizi içsel olarak sorgulamaya itecektir. Ocak 2014’te Güneş ve Jüpiter karşıtlığı gelişme ve büyüme konusunda bir bilinçlenme zamanı ve dönüm noktası olabilir.

Su elementinden burçlarda hareket eden Merkür ve Jüpiter fikirler ve düşüncelerimizin bir dönüşüm sürecinde olduğunu, inanç sistemimizin masaya yatırılacağını, olumsuzlukları hayatımızdan ayıklamak için Mart ayına dek bu dönemin çok önemli bir fırsat olduğunu görebilmek önemli.

Merkür’ün gerileme sürecinde İkizler ve Başak Burçları en güçlü etkiyi alan burçlardır. Jüpiter’in gerilemesinden de en yoğun etkiyi Yay ve Balık burçları almaktadır. Genel olarak kişisel astroloji haritalarında İkizler, Başak, Yay ve Balık yönetimindeki evlerin konuları mercek altında olacaktır.

3 Kasım’da Akrep’te oluşacak Güneş tutulmasıyla birlikte geçmişin yükünden arınmak umuduyla…. Yaratıcı hayal gücümüzü kullanabildiğimiz ölçüde yeniden doğmak gibi bir yenilenme yaşamamız mümkün olabilir.

Sevgiyle kalalım…

Not:  Yukarıda Tanrı Zeus (Jüpiter) ile oğlu Hermes (Merkür) Frigya’da Baukis ile Philemon’un evinde resmedilmiştir. Mitolojik hikâyeyi okumak bu süreci yaşarken ilham verebilir:

http://tr.wikipedia.org/wiki/Baukis_ile_Philemon

Meral PALA

C.M.A.

21 Ekim 2013

Bu yazının bütün hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden yayımlanamaz.