19 Ekim Ay TutulmasıTutulmalar hayatımızın dönemeçleridir. 19 Ekim’de bir Ay Tutulması ve 3 Kasım’da bir Güneş Tutulması olmak üzere 2 tane tutulma yaşayacağız. 6 aylık aralıklarla, genellikle yılda 2 defa yaşanan Ay ve Güneş tutulmaları bilinçaltının derinliklerinde gizli kalmış konuların olumlu veya olumsuz sürpriz biçimde ortaya çıkışını sembolize etmektedir.  Çeşitli sebeplerle farkında olmadığımız, baskı altında bilinçdışına gönderdiğimiz konular tutulmayla birlikte günışığına çıkabilir.

Önümüzdeki ilk tutulma Ay tutulması 19 Ekim 2013’te 02:38’de 26 derece KOÇ Burcunda olacak. Koç zodyağın ilk burcu, yaratıcı ifadeyi ve yeni başlangıçları, cesaretle risk almayı anlatır. Korkusuzca, naif biçimde ve hesapsızca benlik duygusunun öne çıkışını sembolize eder. Bu tutulmada bodoslama atılan adımlar olabilir.

Tutulmadan en yoğun etkiyi alacak olanlar 15-16-17 Nisan doğumlu Koç Burçları ile astroloji haritasında 25-26-27 derece Koç ve Terazi’de kişisel gezegenleri, yükselen burcu ve önemli noktaları bulunanlar olacaktır. Ayrıca 19-20-21 Ekim’de doğan Teraziler de güçlü etkiler altındalar. Ay Tutulmaları astronomik olarak Güneş ile Dünya’nın aynı hizaya gelmesiyle, AY’ın Dünya’nın gölgesinde kalması ve bir süre Güneş’ten ışık alamaması halidir. Tutulma anında Ay’ın tamamlanmış hali bir süre için Dünyadan gözlemlenemez ve bilinçaltındaki konular bir tamamlanma noktasına gelir. Tutulmayla birlikte olgunlaşmış bir konunun güdüsel olarak vurgulu biçimde açığa çıkışı ve görünür olması bir sonlanma zamanı olabilir.

AY, astrolojide bizim geçmişimizi ve doğum anından itibaren oluşan şartlanmalarımızı anlatır. Bize aile geleneğinden sirayet eden köklenmiş alışkanlıkları Ay sembolize eder. Ay tutulması da astrolojide iç meselelerimizi, ruhsal, eve ait konuları vurgulu biçimde ortaya çıkartmaktadır. Koç-Terazi ekseninde oluşan bu tutulmada BEN ve BİZ temalarının dengelenmesini gerekli kılacaktır. Tutulma zamanı bir kararsızlık ve çelişki yaşamak kaçınılmaz gözüküyor. Astroloji haritamızda 25 derece Koç Burcunu içine alan yaşam alanında (ev) “benlik” duygusunu güdüsel biçimde açığa çıkartmaya, cesur başlangıçlara, riskli atılımlara itilim hissedeceğiz. Oysaki Güneş’in Terazi’deki yerleşimi bireyselliğimizi arka plana alarak bir denge içinde olmamızı istiyor. İkilemlerden bir senteze ulaşma çabası olacaktır. Gökyüzünde Güneş’in Terazi’de ve Ay’ın Koç’ta bulunması aşılması gereken bir kutuplaşmayı anlatıyor. Ay tutulmasıyla birlikte hayatımızda karasız kaldığımız fakat vadesi dolmuş olan konuların netlik kazanması, korkusuzca sonlanması mümkün olacaktır.

Koç Burcundaki Ay’ın dispozitörü Mars’ın Başak’ta Ankara’ya göre ufuk çizgisinde yükseliyor olması, zihinsel güç sarfıyla, iş ve sağlıkla ilgili konularda irdeleme yapılacağını anlatıyor. Tutulma anında Başak Burcunun yükselmesi değişken ve aşırı didikleyici huzursuz bir atmosfere işaret ediyor. Mars Güneş’ten önce yükselen ilk gezegen olduğu için de zihinsel faaliyetleri öne çıkartıyor. Başak’ta bulunan Mars, analitik bir yaklaşım içinde bulunacağımızı anlatıyor. Detaylarla uğraşırken büyük resmi gözden kaçırma riski olabilir. Mars’ın Neptün’le karşıtlığı hayalleri, hayal gücünü açığa çıkartacaktır. Ancak bu karşıtlık iyi dengelenmezse gerçeklerden de uzaklaştırabilir. Fakat Mars-Neptün karşıtlığı zihinsel karmaşaya zemin hazırlıyor. Hayal ve gerçeğin ayırtına varmak önemli olacak. Koç’ta Ay tutulması hızlı hareket etmeye teşvik ediyor. Görüş alanımızı netleştirmeden harekete geçmek zarar verebilir, buna dikkat etmek gerek.

Merkür’ün gerileme öncesinde durağana yakın olması zihinsel odaklanmanın yükseleceğine işaret ediyor. Merkür ve Mars’n birbirlerini karşılıklı olarak ağırladıklarını (mutual reception) göz önüne alarak her iki gezegenin de güç kazandıklarını düşünebiliriz. Merkür’le yakın duran Satürn düşündüklerimizi hayata geçirme imkânı da verebilecektir.

Jüpiter’in Güneş ve Ay ile geniş bir toleransla kare açı yapması olayları hızlandırıp büyütebilir.

Türkiye haritasında tutulma 5 ve 11. Evlere düşüyor. 5. ev dünya astrolojisinde borsayı, eğlence sektörünü, sportif yarışmaları, sahnedeki kişileri, elçileri anlatmaktadır. 11. ev siyasi partileri ve hükümeti, büyük organizsayonları anlatır. Türkiye haritasında 24 derece Terazi’de Satürn-Merkür kavuşumunun üzerinde bu tutulma gerçekleşiyor. Merkür; gençlik kesimini, fikirleri anlatıyor. Ayrıca propagandalar, basın ve iletişim konusu, telekominükasyon ağları, gazeteciler, elçiler, ulaşım işleri Merkür’le sembolize edilir. Tutulma bu konuları öne çıkartabilir.

Satürn ise düzeni ve otoriteyi, kanunları, hukuku, gelenekleri, fiziksel sınırları, sınırlandırmaları, tabu olarak kabul edilen konuları, polis güçlerini anlatır. Ayrıca yaşlı halk kesimi, salgın hastalıklar, madenler de Satürn ile sembolize edilmektedir. Bu konuların da vurgulanması beklenebilir.

Bu tutulmada yükselen burçlara göre;

KOÇLAR’ın; ilişkileri kritik bir dönemece geliyor, benlik duyguları ağır basabilir. Sağlık ve rutin hayat şartlarıyla ilgili belirsizlik can sıkıcı olabilir. BOĞALAR; hayal gücünü, yeteneklerini, yaratıcılığını ortaya çıkartabilir. Ancak riske alırken dikkat gerekiyor. İKİZLER için, hayatta uzun vadeli planlarını netşetirebilirler, sosyal çevreleriyle ilgili sürpriz gelişmeler olabilir. Toplum içindeki rollerine ilişkin belirsizlik ihtimali söz konusu olabilir. YENGEÇLER; hayattaki hedefleriyle ilgili konularda ve mesleki alanda yeni atılımlara meyil edebilirler, ancak zihinsel karmaşa olabilir, yeni bir eğitime yönelebilirler. ASLANLAR; yeni bir hayat görüşü yaratma noktasındalar. Ancak yeteneklerini iyi değerlendirmeleri ve kaynaklarını dikkatli kullanmaları önerilir. BAŞAKLAR; ortaklaşa yatırımlara yönelebilirler ancak ortaklarını dikkatli seçmeliler. İkili ilişkilerine dair bir çelişki oluşabilir. TERAZİLER; ilişkilerinde, ortaklıklarında sürpriz gelişmelere açık durumdalar, kararsızlık oluşabilir. Bilinçaltı faaliyetler, rüyalar huzursuz edebilir. AKREPLER; bilinçaltında kalmış benlik vurgusunu bilince taşıyabilir, hayattaki umut ve beklentilerine dair netleşme sorunu olabilir. YAYLAR’ın; sosyal çevreleri uzun vadeli planlarını belirlemeye yardım ediyor. Hayattaki hedefleri üzerinde çalışırken büyük resmi görmeleri önemli olacak. OĞLAKLAR; hayattaki hedefler konusunda bir karar noktasında olabilirler ancak hayat görüşlerini sorgulama ihtiyacı yüksek. KOVALAR; parlak fikirlerle ortaya çıkabilirler ancak değerlerini sorgulamaları mümkün. Maddi konularda dikkatli olmaları gerekiyor. BALIKLAR’ın; yeteneklerini açığa çıkartma şansları var. Hayal güçlerini ortaya koyabilecekler. Ancak ayaklarını yerden kesmemeleri önemli olacaktır. İlişkilerde gerçekler önemli olacak.

19 Ekim’de yaşayacağımız Ay Tutulmasının hayatımızda pozitif ilerlemeye yardımcı olması umuduyla…

Meral Pala

CMA

11 Ekim 2013

Bu yazının bütün hakları saklıdır. İzinsiz yayımlanamaz.