harvest-time-michael-durst

“Harvest Time” isimli eser Micheal Durst’e aittir.

BALIK’ta DOLUNAY

19 Eylül Perşembe günü, saat 14:12’de Balık-Başak ekseninde dolunay gerçekleşiyor. Gökyüzünün ışıkları Güneş ve Ay’ın tam karşı karşıya geldiği dolunay zamanları duyguların açığa çıktığı, bilince geldiği bir farkındalık zamanıdır. Güdüsel çekilimlerle bilinç arasında çelişki söz konusudur. Bu kez Balık Burcunda yer alan Ay, anlayış, fedakârlık ve sezgilerin en yüksek seviyelere çıkacağını anlatıyor. Balık, zodyağın en son burcudur ve egodan arınmışlık halini temsil eder. Balık, yepyeni başlangıçlara gidebilmek için bırakmalar ve vazgeçişleri sembolize eder, sezgilerle akışa uymayı anlatır. Balık arketipi, adeta okyanusta dalgaların yönüne göre hareket etmekle özdeştir. Balığın sembolünde farklı yönlere giden bir çift balık yer almaktadır. Biri ruhani dünyaya diğeri, maddi, gerçek dünyaya yönelişi temsil eder. İki balık; ikilemleri, etkilenmeye açık oluşu anlatır, her iki yöne de gidebilme ihtimalini içinde barındırır. Bu dolunay zamanı Güneş’in Başak’ta yer alması gerçekçi, somut ve mantıklı olmaya davet ediyor. Balık-Başak ekseninde dolunay bir yandan duygularımızla kendimizi akışa bırakmayı getiriyor, diğer yandan bilinçle pratik hayatın gereğine uymaya çağırıyor. Dolunay atmosferinde bulunan dualite, iki durum arasında bir seçim yapmayı zorunlu kılmaktadır.

Başak-Balık aksında oluşan dolunay değişken burçlarda hayatımıza değişim temasına vurgu getiriyor. Astrolojik haritamızda 27 derece Balık ve Başak burçlarını içine alan yaşam alanları (evler)çelişkilere rağmen bir karar vermeyi gerektiriyor. Bu dönemde Başak arketipi vurgusuyla, çalışarak verimlilik ve üretkenlik hedefine ulaşmak için hayatımızda bir tür hasat yapmak gerekiyor. Ancak Yengeç’te Jüpiter ve Terazi’de Merkür’ün tam bir kare açı yapması duygu-mantık çatışmasının dozunu yükseltiyor. Venüs-Satürn-Kuzey Ay düğümünün Akrep’te kavuşumuysa çürümüş olan değerlerin, ilerlemek için değişmek durumunda olduğunu anlatıyor.

Dolunay’ın hemen ardından Ay’ın cesur Koç Burcuna, Güneş’in 23 Eylül’de Terazi Burcuna geçecek olması hayatımızda yeni adımlar atmaya hazır olduğumuzu sembolize ediyor. Güneş’in 0(sıfır) derece öncü Terazi’ye ilerlemesi sonbaharın başlangıcı ekinoks zamanıdır. Gece-Gündüz eşitliğiyle aydınlık ve karanlığın dengelendiği ve harekete geçme güdüsü aşılayan bir dönemdir. Hayatımızda uyum, ahenk ve objektif bir denge yaratmak bu döneme özgüdür.

Gerçekçilikle evrenin getirdiklerine teslimiyet arasında bir denge oturtmaya çalışacağımız bu dolunayda, çok güçlü olan sezgilerimizle hareket edebiliriz. Detaylar arasında kaybolmadan, kurban psikolojisine girmeden ve aşırı hayalcilikle kontrol duygusunu kaybetmeden büyük resmi görmeye çalışmak önemli.

Dolunay zamanında, duygularımızla mantığımız arasında dengeyi sağlayabilmek umuduyla…

Meral Pala

15 Eylül 2013

Bu yazının bütün hakları saklıdır.

ÖNEMLİ NOT: Ekim’de başlayacak Astroloji Dersleri hakkında bilgi edinmek için linki tıklayınız:

http://astrolojikosesi.com/astroloji-egitimi/