Full Moon Aqua

21 Ağustos Çarşamba 04:44’ta Kova-Aslan ekseninde dolunay gerçekleşiyor. Bir ay önce yaşadığımız dolunay yine Kova’nın sıfır derecesinde olmuştu. Daha önce 22 Temmuz’da gerçekleşen 0 (sıfır) derece Kova-Aslan dolunayında ilk çıkışını yapan yaratıcılığın bu kez olgunlaşma evresi olsa gerek.

Dolunay anı haritasını İstanbul ve Ankara’ya göre ayrı ayrı çıkartırsak her ikisinde de yükselen burç Aslan, yöneticisi Güneş haritanın 1. Evinde kendi burcunda Merkür’le beraber; hayatımızdaki otoritelerin güçlü konumda olduğu ve yaratıcı ifadenin rahat çıkış yolları bulduğunu anlatıyor. Ancak haritanın tepe noktası Ankara’ya göre Boğa, İstanbul’a göre ise Koç oluyor. Dolayısıyla tepe noktası MC’nin yöneticisi Ankara’ya göre Terazi’de Venüs, yönetici konumunda kuvvetli duruyor, hedefi tuturmakta başarı vaat ediyor. Oysaki İstanbul’a göre çıkan haritanın tepe noktasının yöneticisi Mars Yengeç’te;  milli, duygusal ve aileyle ilgili konularda yıkıcı çalışıyor, iç dünyamızı zorluyor, kırılganlıklara açık durumda olduğumuzu anlatıyor.

Dolunay zamanları sonlanmalar ve bitişlerle özdeşleşmektedir. Duyguların en güçlü açığa çıktığı zamanlarda kritik ve hayati kararlar zorlayabilir. Kararsızlıklar iç gerginliğine sebep olabilir. Bu durumda Aslan’da Güneş kuvvetli, egoyu kullanmak, yönetmek ve parlama arzusunda gözüküyor. Kova’da bulunan Ay, benmerkezci tutumları aşmak, eşitlik ve özgürlük duygusunu yaşamak ve özgün, orijinal bir yaratıcılık ortaya koymaya davet ediyor. Dolunay enerjisi çelişkide bırakabilir. Örneğin bu dolunayda egoyu merkeze koymakla kendini aşmak arasında bırakıyor. Gökyüzünün ışıkları Güneş ve Ay’ın ateş ve hava elementinde kutuplaşması yaratıcılık ve cesaretin sıra dışı, ilerici, zekâ ürünü bir ifade bulması anlamına geliyor. Dolunayla birlikte ego ve gurur kişinin kendisini aşan ideallerle dengelenmek durumunda bulunuyor.

Dolunay zamanı gökyüzünde Güneş ve Merkür kavuşumu cesur fikirler ve dikkat çekecek türden bir ifade içinde olacağımızı anlatıyor. Ancak gökyüzünde toprak elementinin yokluğu ortaya çıkan yaratıcılığın kalıcı olmasını güçleştirebilir. Jüpiter’in Uranüs’le 12 derecede net bir kare içinde olması sıra dışı bir yaratıcılığı teyit eder nitelikte. Ayrıca öncü burçlarda Venüs ve Plüton’u da yoruma eklersek, gökyüzünde büyük kare oluşumuyla, öncü kuvvetlerin çarpışması gerginlik yaratabilir. Venüs-Jüpiter karesi kendi başına maddi konularda uçlarda hareketi ve zevklerde aşırılıkları getirebilir.

Satürn’ün Ay düğümleriyle bağlantıda olması ve yükselene karesi hayatımıza kadersel temalar, gecikme ve testler getiriyor.

Yengeç’te 12 derecede bulunan Jüpiter, Balık Burcundaki Kiron ile sıkı bir üçgen açı içinde bulunuyor. Bu bize iyileştirici bir bilinçaltını arıtma kapasitesi sunuyor. Ruhsal boyutta temizlenme beklenebilir.

Kişisel astroloji haritamızda Kova Burcunun yönetiminde bulunan yaşam alanı aydınlanmaya, yenilenmeye, kendi özgün ve sıra dışı yaratıcılığımızı sergilemeye açık olduğumuz konuları anlatır. 28 Derece Aslan-Kova burçlarının haritamızda sembolize ettiği konular gündemde olacak ve bu konularda bir karar vermek ve yön çizmek kaçınılmaz olacak demektir. 28 derece sabit burçlarda kişisel gezegenleri bulunanlar için ilgili konular özellikle vurgu kazanacaktır.

Dolunay’ın ışığının hayatımızı aydınlatması dileğiyle…

ÖNEMLİ NOT: Ekim’de başlayacak Astroloji Eğitimi hakkında bilgi edinmek isterseniz:

http://astrolojikosesi.com/astroloji-egitimi/

Sevgiler;

Meral Pala

CMA

18 Ağustos 2013