27 Haziran 2013’dan Jüpiter 17 Temmuz 2014 tarihine dek Yengeçte ilerliyor. İyicil gezegenin su elementinden Yengeç’te hareketi verimlilik ve gelişme adına olumluluklar vaat ediyor. Ancak gerileme yaptığı 7 Kasım 2013 tarihinden başlayarak 6 Mart 2014’e kadar Jüpiter, inançları ve güven duyduğumuz konuları sorgulamaya itecektir. Beklediğimiz ilerlemeler durağanlaşabilir. Bu süreç hayatımızdaki değişimleri test etme ve konuyu içselleştirme, kendimize mal etme zamanı olacaktır.

2014’ün Ocak sonlarında Jüpiter-Plüton karşıtlığı güç savaşları getirebilir. Buna ilaveten 2014 Nisan ayının ikinci yarısında öncü burçların 13 derecesinde Jüpiter-Plüton-Uranüs-Mars arasında oluşan büyük kare öne çıkmak isteyen güçleri karşı karşıya getiriyor. Önce büyük bir gerginlik ve ardından taşların yerine oturması beklenebilir.

Jüpiter’in Yengeç’te ilerlediği dönemde ne gibi potansiyel etkiler alacağınızı öğrenmek için yükselen burcunuza göre okuyunuz…

Yükselen Koçlar; aile, yuva ve yerleşimle ilgili konularda bir karar vermeleri beklenebilir. Daha konforlu bir yaşam alanı yaratma çabası var. Ev değişikliği, hatta ülke değişikliği söz konusu olabilir. Hayattaki hedefleri konusunda dönüşüm söz konusu. Hayata yaklaşımda daha önce hiç denenmemiş olanı denemek yeni bir toplumsal kimlik kazandırıyor. 2014 Ocak ve Nisan ayı ilişkiler açısından kritik gözüküyor.

Yükselen Boğalar; fikirler ve düşünce yapısı olarak değişim söz konusu. Hayat felsefeleri temelden değişiyor. Eğitimle ilgili konuları çözüme kavuşturmak için bir karar vermeleri gerekiyor. Yakın arkadaşlar ve kardeşlerle güçlerin dengelenmesi zor olabilir. Aralık sonları ve Ocak ayında rutin hayatın içinde, iş ortamında kontrol dışı olan gelişmeler gerginlik yaratabilir. Sağlığa ve özellikle sinir sistemine özen göstermelerinde fayda olacaktır.

Yükselen İkizler; maddi zenginleşme elde edebilirler. Finansal alanda, ortaklaşa paylaşım konularında fırsatlar var ancak Ocak ayında zorlu mücadelelerden geçmeleri gerekebilir. Bir yandan da değer yargıları kökten değişim geçiriyor. Yetenekleri gelişirken yaratıcı kapasiteleri ortaya çıkabilecektir. Nisan döneminde özellikle aşkta ve arkadaşlıklarda iniş çıkışlı bir atmosfer olabilir.

Yükselen Yengeçler; Jüpiter transiti önemli fırsatlar sunuyor fakat aşırı iyimserlikle fırsatları kaçırmamak için dikkatli olmaları gerekir. Hayata yaklaşımlarıyla hayat görüşleri genişliyor. Gerek çeşitli eğitimler, gerekse yabancılarla temaslardan kaynaklı ilerlemeler söz konu olacaktır. Kasım’da ilişki ve ortaklıklarda önemli bir dönemece gelinebilir. Ocak’ta toplumun önüne yepyeni bir imajla çıkabilirler. Ev değiştirme durumu olabilir.

Yükselen Aslanlar; merhamet duyguları, manevi yönleri yukarı çıkıyor. Ruhsal ve bilinçaltı faaliyetlerin yoğunlaştığını fark edebilirler. Yaratıcı hayal gücü verimli çalışıyor. Maddi dünyaya yansımaları iş ve rutin hayat düzeninde değişimler olabilir. Ocak’ta iş ortamında mücadele artabilir. Nisan’da zihinsel olarak sıra dışı bir yaratıcılık ortaya çıkabilir. Yakın çevre ve kardeşlerle ilişkiler Nisan 2014’te gerilim yaratabilir.

Yükselen Başaklar; umutların, geleceğe dair beklentilerin pozitif yönde değiştiği bir dönemdeler. Arkadaş çevreleri genişliyor. Yeni sosyal bağlantıları sayesinde önemli çıkışlar elde edilebilir. Yaratıcı kapasitelerini ortaya koyarak egoyu güçlendiriyorlar. 2014’ün ilk çeyreğinde özellikle Nisan ayında maddi konularda, paylaşımlarla ilgili beklenmedik gerginlik olabilir. Harcamalarda dengeyi sağlamak önemli olacak.

Yükselen Teraziler; toplum içinde rollerinde ilerleme ve gelişmeler beklenebilir, kariyerde fırsatlar oluşabilir. Ancak gizli bir güç tutkusu da açığa çıkabilir. Hayatın bütününe ilişkin derinlerde yatan değişim arzusu hızla gerçekleşebilir. İlişkiler ve ortaklıklar konusunda 2014’ün Ocak ayı önemli bir yol ayrımı olabilir. Nisan ayında dengeli olmak için yoğun çaba gerekiyor. Benmerkezci güçlerin karşıtlığı önemli hayat tecrübeleri getiriyor.

Yükselen Akrepler; hayata bakış açılarını değiştirecekleri bir süreçteler. Gerek çeşitli bilgi ve eğitimler gerekse yabancılar vasıtasıyla düşünce sistemleri kökten değişiyor. Pratik hayatın içinde beklenmedik gelişmeler yeni yetenekler kazanmaya zorluyor. Kontrol dışı olarak gelişen olaylara karşı hazırlıklı olmakta fayda var. Bilinçaltından gelen gerginlik 2014’ün ilk çeyreğinde sinir sisteminde huzursuzluk yaratabilir. Sağlığa dikkat!

Yükselen Yaylar; yönetici gezegenlerinin kendini iyi ifade edebildiği burçta olması özellikle maddi paylaşımlar konusunda gelişmeler sunabilir, mücadeleden kazançlı çıkabilirler. Maddi kaynakları değişim sürecinde, değer yargılarının da dönüşümü onlara yeni finansal açılımlar getirebilecektir. 2014 Nisan’da geleceğe dair planların sürpriz biçimde yön değiştirdiği  dönem olabilir. Yaratıcılığın sıra dışı yollardan çıkışı beklenebilir.

Yükselen Oğlaklar; ikili ilişkilerinde kritik bir dönemeçten geçiyorlar. Önemli testlerle beraber ilişkilerin olumlu yönde gelişmesi beklenebilir. Hayata yaklaşımlarını değiştirmeleri ilişki ve ortaklık içindeki durumlarına yansıyor. Kasım-Mart aralığında hayattaki hedefleri konusunda karasızlık, mesleki alanda sorgulamalar olabilir. Nisan 2014 zamanı aile ve yuvada beklenmedik değişikler hayatın geneline yayılan bir dönüşüme zorluyor.

Yükselen Kovalar; hayatın rutin düzeni içinde daha iyi koşullar yaratma çabasındalar. Örneğin sağlıklı bir hayat konusunda adımlar atabilir, diyete, spora başlayabilirler. İş hayatında iyicil gelişmeler beklenebilir. Fakat kontrol edemedikler bir güç savaşına girebilirler. Aralık’tan itibaren hayat görüşlerini sorgulamaya yönelebilirler. Eğitimle alakalı sürpriz gelişmelere açık durumdalar. Nisan’da zihinsel aydınlanmalar gerilim yaratabilir.

Yükselen Balıklar; Jüpiter’in Yengeç’teki konumu kendini yaratıcı yollardan ifade etme konusunda önemli fırsatlar sunuyor.  Ancak iyimserlikle şansı kaçırma riski söz konusu olabilir. Tamamen yeni bir sosyal çevre kişisel gelişime zorluyor. Çocuklar konusu önem kazanabilir. Aralık ortalarından itibaren yeteneklerini yükseltmek sıra dışı çıkış yolları bulmak için çaba var. Nisan 2014’te umutlar, maddi konular ve güçlü ego baskı altında bir gerginlik yaratabilir.

ÖNEMLİ NOT: Astroloji Eğitimi hakkında bilgi çin:

http://astrolojikosesi.com/astroloji-egitimi/

Meral Pala

Bütün hakları saklıdır.