AY TUTULMASI

Yeni Felsefeler

Bir tutulma mevsiminin daha sonuna geldik. 25 Nisan’da tutkulu Akrep’te bir Ay Tutulması, 10 Mayıs’ta inatçı Boğa’da Güneş Tutulması ve şimdide geniş görüşlü Yay Burcunda bir Ay Tutulması yaşayacağız. 4 derece Yay burcunda oluşan tutulma, bu Zodyak derecesinde kişisel gezegenleri, yükseleni veya astrolojik haritasında önemli noktaları bulunan kişileri etkiliyor. Özellikle 25-26-27 Kasım’da doğan Yay Burçları ile 24-25-26 Mayıs’ta doğan İkizler burçları hayatlarında bir dönemin kapanışını yapabilirler. Ayrıca 26-27-28 Ağustos doğumlu Başaklar ile 23-24-25 Şubat doğumlu Balıklar değişken şartların getirdiği kendini feda etme duygusu ve içsel huzursuzluk yaşayabilirler.

25 Mayıs, sabah 07:24’te oluşacak Ay Tutulması esnasında Ankara’ya göre çıkartılan haritada Yengeç Burcu yükseliyor. Tutulma haritasını yöneten Ay, Yay Burcunda ve İkizler Burcu’da bulunan ışık kaynağı Güneş ile Dünya’nın aynı hizaya gelmesiyle, Dünya’nın gölgesinde kalarak bir süre kaynaktan ışık alamıyor. Bu da Ay tutulması dediğimiz göksel olayı meydana getiriyor.

Yay-İkizler ekseninde oluşacak Ay tutulması değişken burçlarda şartların son derece değişken olduğunu ve bilgi akışıyla kararsızlıkların oluşabileceğini gösteriyor.  Ay tutulmaları astrolojide ruhsal ve kişisel yaşantımıza ilişkin konularda sonlanmaları anlatır. Ay, bizim geçmişten taşıdığımız iyi-kötü her türlü duyguyu ve bugünkü yaşantımızda geçmişe ait konuların bilinçdışı yollardan ortaya çıkışını göstermektedir.  Ay tutulması dolunay zamanı oluşurken, Ay’ın gökyüzünde BÜTÜN halinin bir süreliğine Dünya’dan gözlemlenemeyişi, bilinçaltında biriken konuların birden vurgulu biçimde açığa çıkma zamanı olduğunu anlatmaktadır. Güneş İkizler’de ve Ay Yay’da karşıt durumdayken Neptün Güneş ve Ay’a sıkı kare açılar kuruyor. Bu durumda zihinsel karmaşa ve organizasyonsuzluk olabilir. Kararsızlık yönsüzlük duygusu verebilir. Zihinsel aktivite, iletişim, haberleşme hızlı ve yoğun bilgi akışı sinir sistemini yorabilir. Tutulmayla açığa çıkan bilgi ve haberler kafa karışıklığına neden olabilir.

Ay tutulmaları gizli kalmış bir konunun açığa çıkma ve birden görünür olma zamanıdır. Uzun süre üstü örtülü olan düşünceler, bilgiler açığa çıkabilir, hızlıca yayılabilir. Ancak değişken Yay burcunda oluşan tutulma şartların da değişken olduğunu anlatıyor. Uranüs ve Plüton’un keskin kare açısı gerginlikle beraber dönüşüm zamanlarında olduğumuza işaret ediyor.

Tutulma esnasında ufukta Yengeç’in yükselmesi duygusal dalgalanmalar getirebilir. Tepede, gökyüzünün tam ortasında Balık Burcu yer alıyor. Bu durumda, tutulmayla duygular ön plana çıkacaktır. Jüpiter; tutulmanın lordu olarak 12 evde kıstırılmış İkizler’de Merkür ve Venüs’le kavuşumda ve Satürn ile 135 derecelik açılar yapıyor. Mantıklı ve tarafsız olma çabasından bahsedebiliriz. Ancak madalyonun iki yüzü kararsızlığa neden olabilir. Baskılayıcı faktörler ve otoriteler(Satürn) çatışma sebebi olabilir. Jüpiter İkizler’de geniş bakış açısını kullanmakta zorlanıyor, yüzeysel kalıyor. Tutulmanın haritasında Jüpiter’in kıstırılmış burçta olması zorlanma yaratarak zararlı vurguyu arttırabilir. Diğer yandan Jüpiter’in kendi evinde olması da sezgi ve anlayışla gelişmelere olumluluk katabilir.

Satürn-Neptün arasında oluşan rahat akan enerjiyle bilinçaltının dönüştürücü, iyileştirici yönü ortaya çıkabilir.

Sonuç olarak, Yay Burcunda Ay tutulması, ilk başta zihnin aşırı uyarılmasıyla gerginlik verebilir. Ancak uzun vadede Yay’ın sembolündeki gökleri işaret eden ok gibi, hayatımıza inanç, güven ve bilgiyle ve yeni bakış açılarıyla gelişme ve özgürlük getirebilecektir.

Kısa bir bilgi ekleyelim; bundan sonraki tutulma mevsimi sonbahar aylarında olacak. 18 Ekim’de Koç’ta Ay Tutulması ile 3 Kasım’da Güneş Tutulması gerçekleşecek.

Bu yazının bütün hakları saklıdır.

Meral PALA

CMA

20 Mayıs 2013