solar-eclipse_national geographic

10 Mayıs’ta Güneş Tutulması

 Boğa burcunun 19 derecesinde halkalı Güneş tutulması gerçekleşiyor. Saat 03:28 itibariyle oluşan tutulma Pasifik Okyanusu üzerinde ve Avustralya’nın ortalarına yakın Kuzey kesimlerinde izlenecek.

Güneş tutulmaları yeniay zamanlarına denk gelir. Tutulmaları iskambildeki joker kartlarına benzetebiliriz. Hayatımızda bir şekilde uzun süre gizli kalmış konuları birden olumlu veya olumsuz vurgulu biçimde öne çıkarabilir.Tutulma anında Güneş’in önünden Ay’ın geçişi sırasında Güneş ışığının kapanması, Dünyamızdan bakış açısına göre Güneş’in kararması astrolojik açıdan yeni başlangıçları beklenmedik biçimde hayatımıza getirebilir. Boğa güven, istikrar, verimlilik, doğurganlık ve bolluk, bereket burcudur.

Tutulmayla hayatımızda aradığımız bu özellikleri değiştirmek, yenilemek durumundayız. TutulmanınVenüs yönetiminde oluşu maddi konuları, değerlerimizi, değer yargılarımızı ve ilişkileri ön plana getirmektedir.

Toprak grubundan sabit bir burç olan Boğa’da tutulmanın lordu(yöneticisi) Venüs, tutulma esnasında İkizler’e geçiş yapmış olacak. İkizler burcunda yer alan Venüs ticari faaliyetler, haberleşme, yolculuk, eğitim ve iletişim, gazetecilikle alakalı konuları beklenmedik biçimde öne çıkarabilir.

Tutulma haritasında yükselen Burç Balık ve tepe noktasında Yay burcu bulunuyor. Her ikisinin de yönetici gezegeni Jüpiter ve o da İkizler’de zararlı yerleşimde bulunuyor.

İstikrarı ve güveni temsil eden Boğa’daki tutulma bu özelliklerini gerçekleştirmekte zorlanabilir;   tutulma lorduyla yükselen yöneticisinin İkizler’de bulunması değişken şartlar, kararsızlıklar, ikircikli konuları hayatımıza getirebilir. İletişimle ilgili aksaklıklar oluşabilir. Sinir sistemini yorucu olabilir.

Güneş Tutulmasından en yoğun etkiyi 18-19-20 derece Boğa ve Akrep’te doğanlar veya bu zodyak derecesinde gezegenleri, yükselen burcu ve tepe noktası bulunanlar alacaktır. Diğer deyişle 9-10-11 Mayıs veya 10-11-12 Kasım’da doğanlar için oldukça etkili bir tutulma.

Genel olarak, Astrolojik haritamızda tutulmanın oluştuğu 19 derece Boğa’yı içine alan ev ve karşıt evde yani 19 derece Akrep’in bulunduğu evde (yaşam alanında) etkilenme en fazladır. Ayrıca bu tutulma derecesinden gezegenlerin transit geçişleri ve ilerletilmiş gezegenlerin temasları tutulmayı aktive eder.

Tutulmaların etki süreleri sadece tutulma gününe ait değildir. Bu tutulmanın süresi 6 dakikadır, etkisi 6 yıla yayılabilir. 3 yıl önceden başlamış olan etkilenme süreci önümüzdeki 3 yılı da kapsayabilir.

Astrolog Bernadette Brady’e göre; bu tutulmada uzun süredir bizi meşgul eden tansiyon yaratan konuların aniden açıklığa kavuşması, temizlenmesi beklenebilir. Bir tür geçmişin yükünden arınma sağlanabilir. Acı ve üzüntü verici olaylar oluşabilir ancak bu bireysel olmaktan ziyade bir gruba veya bütüne ilişkin olabilir.

Bundan önce 25 Nisan’da Akrep’te oluşan Ay tutulmasıyla hayatımızda sonlanmalar olmuştu. Şimdi Güneş tutulması yeni başlangıçları hayatımıza getirecektir. Bize güven duygusunu hissettirecek ve köklendirebileceğimiz yeni başlangıçlara hazır olduğumuzu düşünmeliyiz. Güney düğüm yönünde oluşan bu tutulma eskiden bize güven veren ancak artık geçerliliğini yitirmiş, sıkışmışlık duygusu yaratan geçmişi bırakmayı öneriyor. Hayatımızda yepyeni değerler ve yeni şartlarla istikrar yaratabiliriz. İkilemler oluşabilir ancak bundan sonra 25 Mayıs’ta Yay burcunda oluşacak Ay tutulması yeni bakış açılarını hayatımıza getirebilecektir.

Güneş tutulmasının hayatımıza yenilikler, sürprizlerle beraber mutluluk getirmesi temennisiyle…

Bu yazının bütün hakları saklıdır, kaynak göstermeden yayınlanamaz.

Meral PALA

CMA

8 Mayıs 2013

Tutulmayı izlemek için:

http://search.nasa.gov/search/search.jsp?nasaInclude=eclipse