Pisces

11 Mart 2013’te saat 21:50’de oluşan yeniay, ufukta Akrep Burcu yükselirken gerçekleşiyor. Zodyağın en son burcu değişken Balık’ta yeniay oluşumu, değişimi, bir döngüyü tamamlanmak üzere  hayatımıza getirecektir.  Son dönemde Balık burcunda biriken gezegenler sınırsızlık ve egodan arınmışlık, aşkınlık, sınırların ötesine geçme duygusu veriyor. Hassasiyet, merhametlilik ve fedakârlıklarla hayal gücünün en üst seviyelerde seyrettiğini görüyoruz.

Yeniay oluşurken su elementinin gücü duygulara, geçmişe ve bilinçaltına vurgu yapıyor. Geri giden Merkür ve Satürn de kaçınılmaz biçimde geçmişe dönük oluşumuzu anlatıyor. Duygularda aşkınlık, sınırsızlık ve psikolojik derinlik bu yeniayın ana teması olarak gözüküyor. 25 Şubat’ta yaşadığımız dolunayda hayatımızda gerçekçi olmaya, hayal ile gerçeği ayırt etmeye belirsizlikleri aşmaya, netleşmeye, vadesi dolan ne varsa sonlandırmaya yönelmiştik. Bu kez Balık Burcunda yeniay oluşumu bilinçaltı düzeyde çözülmelerle, kaybolmuşluk duygusuyla ve sınırları belirlenemeyen bir fedakârlıklar silsilesiyle bir arınma getiriyor. Psikolojik ögelerin ağır bastığı, somut elle tutulur şartların olmadığı atmosferde kararsızlıklar olabilir. Zihinsel olarak derinleşme ve ruhsal bir yoğunlaşmayla içgüdülerimize güvenerek yeni adımlar atacağız. Yeniay’ın yönetici gezegeni Jüpiter’in İkizler’de yerleşimi mantığı kullanacağımızı,  Satürn ve Plüton ile karmik açılar kurması, YOD açı kalıbıyla istesek de istemesek de gündemin değişeceğini anlatıyor.

Yükselen yöneticisi Mars’ın Balık’ta 29 derecede açısız olması, enerjinin içeriye, ruha dönük olduğunu bir kez daha gösteriyor. Mars’ın tam da 1 gün sonra Koç’a geçişiyle, bilinçaltında yoğunlaşan gücün coşkuyla, hevesle dışarı yansımaya başlayacağını anlatıyor.

yeniay

Bir sonraki Koç burcunda oluşacak yeniay, şimdi bu dönemde  geliştirdiğimiz iç görü ve kazandığımız vizyonla birlikte cesur girişimlere imkân verecektir.

Yeniay’ın burçlara neler getireceğine bakalım:

Yükselen burçlara göre;

Koç burçları; tamamen bilinçaltı yenilenme sürecindeler. Evrenle birlik ve bütünlük içinde olma hali dönüşümün temellerini atıyor.

Boğa Burçları; yeni umutlarla gelecek planları yaptıkları bir dönemdeler. Yeni sosyal çevrelere girebilir, değer yargılarını değiştirebilirler.

İkizler Burçlarının; toplum içindeki rolleri değişiyor. Yeni bir sosyal statü kazanıyorlar. Hayattaki hedeflerinde değişiklik beklenebilir.

Yengeç Burçları; yeni bir vizyon ve farklı bir hayat görüşü geliştiriyorlar. Yabancıların ve eğitimin bunda rolü büyük olacaktır.

Aslan Burçları için; bilinçaltı seviyede değişimler maddi paylaşım konularına vurgu yapıyor. Partnerlerle birlikte farklı değer yargıları oluşabilir.

Başak Burçları; yeni ilişkiler içine girebilirler. Eski ilişkiler tekrar gündeme gelebilir. Yeni bir ortaklık söz konusu olabilir.

Terazi Burçları için; rutin yaşamın koşulları değişim içinde. Yeni bir işe başlamak söz konusu olabilir. Sağlıkla ilgili konular, spor, diyet vs gündeme gelebilir.

Akrep Burçları; çocuklarla ilgili konularda değişim ve yenilenme sürecindeler. Aşkta eski duygular canlanabilir. Yaratıcı hobilere merak salabilirler.

Yay Burçları; ev ve yer değişiklikleriyle birlikte hayatlarına yeni temeller atmak durumundalar. Ebeveynlerle ilgili konular, ailevi meseleler gündeme gelebilir.

Oğlak Burçlarının; fikirlerinde değişiklik oluyor. Yakın çevre ve kardeşlerle ilgili konular önem kazanıyor. Yarım kalmış bir eğitim konusu gündeme gelebilir.

Kova Burçlarının; maddi kaynakları değişiyor ve değer yargılarında sorgulama sürecindeler. Zihinsel yaratıcılığı ortaya çıkartmak durumundalar.

Balık Burçları için; son dönemlerin yoğun gündemi yorucu olsa da yeni bir kimlik kazanıyorlar. Psikolojik yüklerden arınmak taze başlangıçlar yapma imkânı veriyor.

Yeniay’ın hayatımıza pozitif değişimler getirmesi umuduyla…

Bu yazının bütün hakları saklıdır.

Meral PALA

C.M.A.

10 Mart 2013