virgo-pisces

25 Şubat Pazartesi, saat 22:25 sularında Başak Burcunun 7 derecesinde oluşan dolunay duygular ve mantık arasında bir kararsızlık ve gerginlik yaratabilir. Ay’ın çekim kuvvetinin Dünya üzerinde en fazla etkiye sahip olduğu dolunay zamanları bir olgunluk dönemine işaret eder. Hayatımızda vadesi dolan şeylerin açığa çıktığı, genellikle sonlanmaların yaşandığı dolunay zamanları, ardından gelen yeniayla oluşacak yeniliklere yer açmaktadır. Hayatımızda bitiş ve başlangıçlar zaman zaman iç içe geçebilmektedir. 11 Mart’ta Balık Burcunun 21 derecesinde oluşacak yeniay ile 25 Şubat Dolunay’ı bir bütün oluşturmaktadır.

Gökyüzünde Balık Burcu’da yoğunlaşan gezegenler egodan vazgeçerek özverili olmayı, sezgileri ve hayal gücünü en üst noktalara taşımaktadır. Balık Burcu temel olarak vazgeçiş ve bırakmaları anlatmaktadır. Balık vurgusu bize hayatımızda bir takım çözülmeler olacağını anlatıyor. Kayıplar da olabilir ancak, suyun temizleyici gücü çok yüksek gözüküyor. Merkür’ün Balık’ta geri harekette oluşu geçmişte yarım kalmış konuları ele alma gereğini anlatıyor. Bunlara ilaveten dolunay anının haritasında ufukta yine su elementinden Akrep Burcu yükselmektedir. Katılaşmış duygular Akrep Burcu ile sembolize edilmektedir. Sabitliğin kırılması büyük mücadeleleri gerektirmektedir. Akrep teması büyük dönüşümleri, iyileştirici güçleri, derin bilinçaltı temizliğini anlatıyor. Akrep’in psikolojik dayanıklılığı Satürn’ün de Akrep’te yer almasıyla somut şeyler yapmaya zorluyor. Geri giden Satürn geçmişle hesaplaşmalara zorluyor. Balık burcundaki Güneş ile üçgen açı kuran Satürn, net olmadan hissedilen başkalaşma ihtiyacı ve güdüsel olarak buna karşı durma çabası ve ardından bir kararsızlık ve kaçma arzusu yaratabilir.

Bu dolunay zamanı, Jüpiter’in Güneş ve Ay ile keskin kare açılar kuruyor olması zihinsel aktivitenin en karmaşık ve rahatsız edici boyutunu anlatıyor.

Dolunay’da Venüs’ün 29 derece Kova’da açısız bulunmasıyla ilişkilerde, maddi konularda ve değer yargılarımızda mantıkçı olma çabalarımıza rağmen enerjinin dışa vurumunun çok zorlandığını görebiliriz. Bu yerleşim tam bir dönemece gelindiğini, belirsizlik denizinde daha fazla kalınamayacağını, dramatik bile olsa bir sonuca ulaşmak için adım atılacağını anlatmaktadır.

Balığın anlayışı ve merhameti ile Akrep’in tutku ve ihtirası arasında bir uyum yaratılabilir. Böylece kaosa düşmekten korunabiliriz.

Balık’ta ki gezegen yoğunluğu kontrol dışı enerjileri anlatıyor. Başak burcunda dolunayda, karmaşık duyguların yarattığı atmosferde olayları analiz ederek, gerçekçilik ve mantıkla bir noktaya ulaşabiliriz. Kuşkusuz hisler ve sezgiler ağır basacak. Ancak verimlilik ve üretkenlik temel amacımız olacaktır. Bu durumda büyük resmi görebilmek çok önemli gözüküyor.

11 Mart’ta oluşacak Balık’taki yeniay enerjisi yeni bir vizyon sahibi olmaya yardım edebilir. Ancak Mars’ın 29 derece Balık’ta açısız kalacağını dikkate almak gerek. Hayal gücünün dışarı aktarılması zorlayıcı olabilir.

Dolunay’ın güçlü enerjisinin, hayatımızda bırakılması gereken ne varsa kabullenici ve akılcı biçimde hayatımızdan çıkartmamıza bir katkı sağlaması temennisiyle…

Meral PALA

C.M.A

Bu yazının bütün hakları saklıdır, kaynak göstermeden yayınlanamaz.