KOVA YENİAY

10 Şubat 2013 Pazar sabahı saat 09:19’da Kova Burcunun 22 derecesinde yeniay doğuyor.

Her yeniay bulunduğu burcun temasıyla hayatımıza yeni, taze enerjiler getirmektedir. Kova Burcunda oluşan bu yeniay, hayatımızda yeni idealler edineceğimizi, yepyeni umutlarla hareket edeceğimizi anlatıyor. Kişisel olarak astroloji haritasında Kova hangi yaşam alanını yönetiyorsa bu alanda yeni ve idealistik başlangıçlar beklemek gerek.

Kova, hava elementinden oluşuyla yeni sosyal çevreleri ve fikirsel yaratıcılığı ön plana getirmektedir. Dostluk, karedeşlik ve arkadaşlık burcu Kova kişisel egoyu arkaya alarak toplumsal manada eşitlik, adalet ve bağımsızlık temalarını gözetir. Kova burcu; temizlenme, saflaşma ve aydınlanmayı sembolize etmektedir. En büyük erdemi objektif düşünce yapısı, ilerici, modernist ve önyargısız fikirlere sahip oluşudur. Kova, duygusallıktan arınmış, mantığa dayalı yaklaşımları savunur. Sabit niteliğinden ötürü esneme kabiliyetinde zayıflık olabilir, fikirlerin sabit oluşu idealizmi getirmektedir. Ancak inatçılığa varan bir tarafı da bulunmaktadır. Sıra dışılık ve özgünlük Kova’nın karakteristiğidir.

10 Şubat’ta oluşan yeniay da gökyüzünün durumuna bakarsak ufukta Koç burcunun yükseldğini görüyoruz ve yöneticisi Mars Balık Burcu’da yer alıyor. Koç Burcu yenilikler ve gözü kara bir cesareti sembolize ediyor. Mars ve Kova’nın yöneticisi Satürn arasında geniş bir üçgen açı bulunmaktadır. Her ne kadar Kova akıl ve mantık burcu olsa bile, su elementleri arasında oluşan Satürn-Mars üçgeni, duygusallığı ve etkilenmeye açık oluşu gösteriyor. Balık Burcunda bulunan Neptün, Mars, Merkür ve Kiron fedakârlıkları ve sınırları aşma duygusunu getirecektir. Balığın etkisiyle akışkan, değişen ve kararsız bir enerji olduğunu görebiliriz. Elbette Balık; egodan arınmış, bireyselliğin ötesine geçmiş, evrene teslim olmuş enerjileri de getirmektedir. Ancak Merkür’ün Balık burcunda zarar getirdiğini göz önüne alarak pratik yaşamın içinde fikirlerin ifadesinde net olamama ve zihinsel berraklığı yaratmada güçlük olabileceğini düşünmek gerek. Her şeyin ötesinde Balık’ta zengin hayal gücü zihnin sınırlarını aşmayı getirebilir. Satürn ve Mars arasında oluşan akışkan enerji bilinçaltı arınmayı, ruhsal temizlenmeyi sembolize ediyor. Mars’ın İkizler’de Jüpiter ile gerginliği zihnin sınırlarını zorlayabilir, değişken şartların sinir sistemini yorucu etkisi çatışma olarak açığa çıkabilir. İyicil gezegenler Jüpiter ve Venüs arasında oluşan geniş üçgen mantık ve iletişim gücünün yardımcı olacağını anlatıyor. Plüton haritanın en yüksek noktasında büyük değişim ve dönüşümleri destekliyor.

Yeniay derecesi ile Akrep-Boğa aksında bulunan Ay’ın düğümleri arasında oluşan tam kare açı hayatımızdaki değişmezlikler,  kişisel değerlerimiz, sahip olduklarımız ile dönüşümler, ortak değerlerimiz, paylaşımlarımız arasında dengeleri sağlayabilirsek önemli tecrübeler getirebileceğini sembolize ediyor.  Yeniay’ın ay düğümlerine karesi kaderselliği, öğretici kaçınılmaz gelişmeleri de beraberinde getirmektedir. Burada kişisel yaratıcılık, cesurca hareket etmek ve olaylara büyük düşünerek yaklaşabilmek önemli olacaktır. Yeniay haritasında gezegenler çoğunlukla evrensel burçlarda toplanmış durumda; bu durumda pratik olmak ve bireyselliği, egoyu dengeli biçimde kullanmak çok işe yarayacaktır.

Yeniay’ın tüm insanlığa, eşitlik, kardeşlik ve barış getirmesi umuduyla…

Meral PALA

C.M.A.

8 Şubat 2013

İstanbul