29 Ekim 2012’de saat 21:59’da dolunay gerçekleşiyor.

Sabit nitelikli Akrep-Boğa aksının 6 derecesinde oluşan dolunay toprak ve su elementinin kararlı, istikrarlı, sabırlı ve  bir o kadar da inatçı özelliklerini açığa çıkartıyor. Her dolunay bir tür tamamlanma, sonlanma, karar vermeyi hayatımıza getirmektedir. Gökyüzünde Güneş’in Akrep’te, Ay’ın Boğa’da yerleşimi maddi kaynaklar ve ortaklaşa paylaşım alanında bir karar verme noktasına gelindiğine işaret ediyor. Bir süredir Akrep burcundaki Güneş, Satürn ile yakın yerleşimde, bilinçaltında biriktirdiğimiz negatif duyguları yüzeye taşıyor. Yıllar içerisinde bilinç dışına attığımız zorlanmaları aşmayı ve iyileştirmeyi kaçınılmaz kılıyor.

Bu kez dolunay zamanı Ay’ın Boğa burcunda yerleşimi değerlerimizle ve maddi dünyada güvenlik ihtiyacıyla biriktirdiklerimizle, bilinçaltı tortularını açıklığa kavuşturmak ve temizleyip dönüştürmek gerektiğini anlatıyor. Ayrıca tek başına sahiplenmek ile paylaşımda bulunmak konusunda bir dönemeçte bulunduğumuza işaret ediyor. Ay Boğa’da yüceliyor ve yöneticisi Venüs Terazi’de denge ve adalet temalarına vurgu yapıyor. Ancak Venüs’ün Uranüs’le karşıt duruşu ilişkilerde sürpriz gelişmelere işaret ediyor. Dengeler beklenmedik biçimde bozulabilir. Bu arada geri giden Jüpiter ile Mars karşıtlığı, derinleşen düşüncelerin ani tepkilere hazır olduğunu anlatıyor. İlişkilerimizde hassas ayarlamalar önemli olacaktır. Zıtlaşmalardan kaçınmak gerek.

Neptün ve Kiron kavuşumunun Güneş’le üçgen, Ay ile 60 derecelik açılar kurması sezgilerimiz ve hayal gücümüzle akışa uyum sağlamanın olumlu etkileri olacağını anlatıyor. Tutulma sırasında İstanbul ve Ankara’ya göre ufukta Yengeç Burcunun yükseliyor olması, ev, aile, yuva, yerleşim, güvenlik konularının ve yoğun duygusallıkların öne çıkacağına işaret ediyor.

Dolunay’ın hayatımıza olumlu gelişmeler getirmesi temennisiyle…

Sevgiler;

Meral PALA

C.M.A.

28 Ekim 2012

İstanbul

Bütün hakları saklıdır.