Astroloji eğitimine uzaktan erişimle (online) olarak Ankara’dan devam eden sevgili öğrencim Deniz Özbek’in astroloji konusunda edindiği tecrübeleri, düşündüklerini, hissettikleri ve felsefesini içinden geldiğince anlattığı yazısını aşağıda sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum…

Sevgiler;

Meral

Deniz’in mesajı:

“Astroloji konusu her ne kadar çocukluğumdan beri beni cezbeden bir konu olmuş olsa da, birçok kişi gibi ben de yalnızca günlük horoskop yorumlarını takip eder ve astrolojinin bununla sınırlı kaldığını düşünürdüm.

Şimdi geriye dönüp baktığımda, son 1 yıl içerisinde temel astroloji eğitiminden öğrendiklerimin aslında kendimi ve çevremi daha iyi tanımama nasıl yardımcı olduğunu, artık olaylara başka perspektiflerden yaklaşabildiğimi, detaylarla birlikte büyük resme de odaklanabildiğimi görüyorum. Bu da beni çok mutlu ediyor.

Bizler nasıl birbirimizin aynası isek, gökyüzündeki hareketler de bizim yansımalarımız, tıpkı bizim de onların yansımaları olduğumuz gibi ….İnsanoğlu bin bir gizemle dolu; ruhen, bedenen, zihnen her gün yeni bir yönümüzü görüyor, gelişen değişen dünyaya ayak uyduruyor ve sürekli değişiyoruz. Bu hızla dönen çarkta, doğum haritanızı rehber olarak kullandığınızda başarılı yönlerinizi, avantajlarınızı, eksikliklerinizi, deneyimleyebileceklerinizi, mevcut koşullarınızı nasıl ileriye götürebileceğinizi, kendinizin bile farkında olmadığı özelliklerinizi görüyorsunuz, sanki önünüzdeki sır perdesi kalkıyor, birçok sorunun yanıtı önünüze seriliyor, farkındalığınız gelişiyor, deneyimler karşısında daha bilinçli durabiliyorsunuz. Örneğin, doğum haritanızda toprak elementinin olmadığını bilerek maddi konularda çok daha mantıklı davranışlar sergilemeye gayret edebiliyorsunuz, belki yıllarca içinizde gizli kalan yaratıcılığınızı ortaya çıkarmaya karar verebiliyorsunuz. Aynı şekilde, karşınızdaki kişinin davranışlarının ve kararlarının altında yatan zemini görüp, bu bakış açısıyla onunla iletişim kurduğunuzda ilişkilerin ne kadar kolay yürütülebileceğini anlayabiliyorsunuz. Doğum anında, tüm yaşamınız boyunca yol göstermesi amacıyla size verilen bir kullanım kitapçığınız olduğunu ve bunun yıllar sonra elinize geçtiğini hayal edin; kim bilir size ne büyük kolaylıklar sağlardı?

Derslerde öğrendikleriniz sayesinde yaşamın döngüsüne bir kez daha şahitlik ediyorsunuz, gezegenlerin hareketlerini, birbirleriyle yaptıkları açıları, bunların bizler üzerindeki etkilerini gözlemliyorsunuz, evrenin sonsuzluğunu ve uyumunu idrak ediyorsunuz.

Astroloji eğitimi almaya karar vermekle çok doğru bir adım atmış olduğumu düşünüyorum. Henüz yolun başında olduğumun farkındayım, daha öğrenmek istediğim çok konu var, alınan her yeni bilgi, başka bir bilgiye ulaştırıyor. Temel eğitimde dahi, astrolojinin nasıl uçsuz bucaksız bir alan olduğunu hissediyorsunuz; yol sizin ne kadar yürümek istediğinize bağlı olarak uzuyor ve genişliyor. İlerlediğim bu yolda bana ışık tutan, sabırla bilgilerini paylaşan hocam Meral Hanım’a müteşekkirim”.

Deniz ÖZBEK

27 Ekim 2012

Ankara