Salvador Dali’nin ‘Eriyen Zaman’ isimli eseri

Zaman Tanrısı Kronos 5 Ekim’de Akrep’e geçiyor. Hayatımızda değişim, dönüşüm ve bir bilinçaltı arınma zamanı başlıyor. Derin psikolojik tecrübeler yaşamaya hazırlanırken geçmişimizlele yüzleşmek kaçınılmaz olacaktır. Satürn; Dünyamızdan bakışla çıplak gözle görüş alanımıza giren en dıştaki gezegendir. Astrolojide verdiği derslerle, koyduğu sınırlarla, zamanı, zamanla tecrübe kazanmayı, bilgelik kazanmayı, olgunlaşmayı sembolize etmektedir.

Bu yazıda “Satürn’ün Akrep’te ilerlerken, yaklaşık 3 yıl boyunca hangi burç hayatın hangi alanında etkiye açık olacaktır” konusunu  irdelerken geniş anlamda Satürn’ün Akrep Burcundaki yolculuğu hakkında bilgileri aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz:

http://astrolojikosesi.com/2012/08/21/zoru-basarmak/#more-3436

Yükselen ve Öz Burcunuzu birlikte okuyunuz!

KOÇ: Bilinçaltında gizlenmiş, geçmişe ait konulara eğilme zamanı olacaktır. Geçmişin ağır yükünü temizleme, arındırma zamanı diyebiliriz. Sürekli sizi bilinçsizce mücadeleye zorlayan konuları gerçekçi olarak ele alıp iyileştirmeniz beklenebilir. Bu arada maddi konularda kaynaklarınız değişirken, önemli dersler alabilirsiniz. Ortaklaşa paylaşım konularına dikkat etmelisiniz, aksama ve gecikmeler olabilir. Vergi, sigorta, kredi konuları da dikkat çekici hale gelebilir. Manevi değerleriniz  sorgulanıyor. Sahip olduğunuz yetenekleri yeni bir forma sokup, ortaya çıkartmanız gerek.

BOĞA: İlişkilerinizi varsa evliliğiniz ve ortaklığınızı mercek altına alma zamanı. İlişkileriniz kökten dönüşüm sürecinde, tam bir dönemeçte bulunuyorsunuz. Bu konuyu psikolojik boyutta derinlemesine analiz etmek, ilişkilerdeki sınırlarınızı yeniden belirleyeceğinizin işaretçisi olacak gibi duruyor. Aslında ilişkiler size ayna tutuyor; etrafınızdaki kimseler vasıtasıyla kendinizi test edeceksiniz. Kendinize yönelik eleştirileriniz acımasız olmamalı. Hayattaki amacınızı ve hayata yaklaşım tarzınızı değiştirmeniz kaçınılmaz olacaktır. Fiziksel değişimle beraber, yeni bir kimlik yaratımı söz konusu olabilir.

İKİZLER: Hayatınızın rutin düzeni içersinde bir dönüşüm sizi bekliyor. Öncelikle sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Çalışma hayatı içinde bulunuyorsanız sorumluluklarınız aşırı yük getirebilir. Ruh sağlığınızı da özenle korumaya bakın. Sınırlarınızın nerede başlayıp, nerede biteceğini belirlemeniz önemli olacak. Aksi halde aşırı stres altında hissedebilirsiniz. Gündelik yaşam alışkanlıklarınızı değiştirmek durumundasınız. Bir takım elemeler kaçınılmaz gözüküyor. Aynı zamanda yeteneklerinizi eğitimler yoluyla geliştirme çabanız olabilir. Çıraklıktan evresinden çıkıp ustalığa geçmek için çok çalışabilirsiniz.

YENGEÇ: Hayatta risk almaktan özellikle kaçınacağınız bir dönem başlıyor, kendinizi fazlaca kontrol altında tutmak isteyebilirsiniz. Egoyu ve yaratıcı kapasitenizi ortaya çıkartmakta zorlanabilirsiniz. Bunun içim bilinçaltında bir arınma yapmanız şart olacak. Bu alanda disiplinle bir dönüşüm yaşamak durumundasınız. Çocuklarla ilgili sorumluluklarınız oluşabilir.  Hobiler ve size hayatta keyif veren konular bir sorumluluk haline dönüşebilir. Engellenme duygusu hayatın keyfini çıkartmanıza engel oluyor, kısaca isteyerek aldığınız sorumluluklar her şeyden ağır basabilir.

ASLAN: Hayatınızda kökten bir dönüşüm yaşamanız kaçınılmaz. Bilinçaltında size psikolojik olarak baskı yaratan konuları temizleyip arındırmanız gerekecek. Geçmişte sizi huzursuz etmiş fakat bir şekilde halının altına süpürülmüş, görmezden gelinmiş konularla bir yüzleşme yaşama ihtimali yüksek. Ailenizi ilgilendiren konularda baskı altında hissedebilirsiniz. Depresif moda girmemeye bakın. Zorlanmalar sizin psikolojik boyutta değişiminize zemin hazırlıyor. Bu sizin kişiliğinize, kimliğinize, ilişkilerinize, evliliğe ve hatta toplumdaki kariyerinize ilişkin kalıpları değiştirmeye kadar götürebilir.

BAŞAK: Fikirlerinizi, düşünce yapınızı, algınız ve ifade biçiminizi dönüştürecek bir sürece giriyorsunuz. Derin bir algınız ve güçlü sezgisel bir zihinsel yapınız olabilir. Ancak kolay kolay unutmayan geçmişe ait düşünceler zihniniz üzerinde bir baskı yaratıyor. Bazen sezgilerinizin bu kadar güçlü olmasından ve hafızanızın gücünden huzursuzluk yaşıyor olabilirsiniz. Önümüzdeki 2,5 yıl içinde zihinsel bir yenilenme yaşamanız kaçınılmaz gözüküyor. Kardeşler, yakın arkadaşlar ve yakın çevrenizdeki herkesle yaşayacağınız olaylar, alacağınız sorumluluklar bu değişimin sebebi olabilir. Eğitimle fikirleriniz somut hale gelebilir, yaratıcılığa dönüştürebilirsiniz.

TERAZİ: Maddi-manevi değerlerinizle ilgili bir değişim sizi bekliyor. Değer verdiğiniz her ne varsa bunları yıkıp yeniden inşa etmeniz gerekebilir. Kendinize verdiğiniz değeri ve değer yargılarınızı sorgulamaya yönelebilirsiniz. Geçmişin muhasebesini yaparak geleceğe ait değişiklikleri hayata geçirebilirsiniz. Maddi anlamda sorumluluklarınız artıyor. Güven duygunuzu sağlamak amacıyla maddi yatırım yapabilirsiniz. Örneğin bir ev satın alabilirsiniz. Kişisel olarak kendinize yatırım yapmak ve yeteneklerinizi geliştirmek adına girişimleriniz olabilir. Unutmayın kendinize değer verdiğiniz sürece değerlisiniz.

AKREP: Satürn’ün 2015 yılının Eylül ayına dek sizin burcunuzda hareket etmesi pek çok alanda sorumluluk duygunuzu yükseltecektir. Derin değişim ve dönüşümleri, psikolojik deneyimlerle yaşamanız beklenebilir. Bir tür temizlenme, arınma ve iyileşme sürecindesiniz. Hayatınızda size artık faydası olmayan ve hatta gelişiminize engel olan, zehirleyen ne varsa çıkartmanın zamanı geldi. Yeniden doğmak gibi kişiliğinizi, kimliğinizi, hayata bakış açınızı ve aslında kimliğinizi yeniden inşa ediyorsunuz. İlişkiler veya evlilikte sorgulamalarınız bir dönemeçte olduğunuzu anlatıyor. Ortaklığınız varsa mercek altına alabilirsiniz.  Ruh sağlığınızı ihmal etmemelisiniz.

YAY: Satürn’ün Akrep’e geçişi ruhsal bir arınma zamanı olacaktır. Sizi bloke eden, ilerlemenize engel olan, kontrol edemediğiniz korkularla yüzleşmeniz gerekecektir. Sezgileriniz veya rüyalar gibi derin bilinçaltıyla ilgili alanda çalışabilirsiniz. Bu süreci rötar yapmış uçağın kalkışına kadar bekleme salonunda beklemeye benzetebiliriz. Bu zamanı faydalı bir şekilde değerlendirirken, bekleme modundayken ruhsal ve psişik potansiyeli açığa çıkartarak değerlendirebilirsiniz. Kontrolünüz dışındaki sebeplerden dolayı gecikmeler sıkıntı yaratabilir, fakat sorunla baş etmek için kaçmayıp bilakis fark etmek, bilince taşımak gerek. Size hayatta engel çıkartan ruhsal nedenler üzerinde çalışmalısınız. Bilinçaltını temizlemeye yönelik faaliyetlerin ilerde size çok önemli faydaları olacaktır.

OĞLAK: Sosyal çevrenizi, arkadaşlarınızı sorgulayacağınız bir süreç başlıyor. Hayatta beraber yürüdüğünüz yol arkadaşlarının bir kısmını elemek durumunda kalabilirsiniz. Uzun vadeli hayat planlarınızla ilgili gerçekçi ve somut adımlar atabileceksiniz. Hayattan beklentilerinizi gözden geçirip gerçekçi olmayanları plandan çıkartabilirsiniz. Umutlarınızı yeniden inşa etmeye yöneliyorsunuz. Bu alanda bir tür yeniden yapılanma süreci demek yanlış olmaz. Sosyal alanda idealistçe çalışıp yaratıcı fikirler ortaya koyabilirsiniz. Sosyal organizasyonlar içinde topluma faydalı olacak konularda liderlik rolü üstlenebilirsiniz.

KOVA: Hayattaki hedeflerinizle ilgili bir dönüşüm sürecindesiniz. Toplum içindeki duruşunuzu sağlamlaştırmaya çalışacaksınız.  Kariyerde köklü değişiklikler gerçekleştirerek verimli bir döneme doğru yol alıyorsunuz. Mesleki alanda artan sorumluluklarla beraber statünüz yükselecektir. Fakat sorumluluklar ruhsal olarak baskı yaratabilir. Ayrıca ailenizle daha mesafeli olma konusunda kararlar alabilirsiniz. Sağlığınıza özen göstermeyi ihmal etmeyin. Bu arada kendinizi ve ilişkilerinizi ciddi bir testten geçirebilirsiniz.  Evlilikte ve ilişkilerde sıkışmalar olabilir.

BALIK: Hayat görüşünüzün kökten değişeceği bir süreç başlıyor. İnançlarınızı yıkıp yeniden inşa ediyorsunuz.  İsteyerek yeni sorumluluklar almaya hazır durumdasınız. Bunun için işe önce eğitimden başlayarak, bilginize geliştirmek için yeni eğitimlere gidebilirsiniz. Ruhsal, psikolojik konulara ve gizemli bilgilere merakınızla bu alanda kendinizi geliştirebilirsiniz. Yabancı kültürleri keşfetmek amacıyla uzak seyahatlere çıkabilirsiniz. Hayatı bilfiil tecrübe ederek bilginiz artıyor. Hayat felsefeniz, inançlarınız dönüşüme uğrayacaktır. Hukuki işleriniz varsa temizleyip kurtulabilirsiniz. Bir bakıma ruhsal gelişimle, değişen inançlarınızla hayatta olgunluk kazanma yolunda adımlarınız olacaktır.

Herkesin bu dönemi en üst seviyede fayda sağlayacak şekilde karşılaması temennisiyle…

Bütün hakları saklıdır.

 Meral PALA

C.M.A.

30 Eylül 2012

İstanbul

Aastroloji eğitimlerimiz hakkında bilgi almak isterseniz;

http://astrolojikosesi.com/2012/08/30/2012-2013-donemi-astroloji-egitimi-ekimde/