Burcunuz bundan nasıl etkilenir?

İçinde bulunduğumuz günlerde gökyüzünde hava elementinde bir yoğunlaşma var. Jüpiter 1 yıl boyunca İkizlerde, Venüs de 7 Ağustos’a dek İkizlerde ilerliyor. Ayrıca Mars Terazi’de, 23 Ağustos’a kadar burada kalacak. Bu kombinasyonun bizim haritalarımızda nasıl çalışacağını irdeleyelim. Bu arada bilgi olarak ekleyelim, İkizler ve Kova  zodyakta insan figürleriyle sembolize edilen burçlar olarak ‘İnsan Burçları’ (human signs) olarak ifade edilirler. Terazi ise, zodyakta medeniyeti anlatan burç olarak, ne insan ne de hayvan sadece cansız bir obje ile sembolize edilmektedir. Bazı eski sembollerinde elinde Terazi taşıyan yaşlı bir kadın yer almaktadır. Bu arada Merkür yönetimindeki Başak da insan burçlarındandır. İnsana özgü özellikler, sosyal ilişkilere yatkınlık ve zihinsel yeteneklere sahip oluşlarından ötürü Kova, İkizler, Terazi ve Başak burçları  insan burçları olarak tanımlanmışlardır.  Bu kısa bilgilerden sonra,  insanı ve medeniyeti anlatan burçlardaki bu yoğunlaşma bu günlerde oldukça önemli gözüküyor. 

Mücadele gezegeni Mars’ın burç değiştirmesiyle, 3 Temmuz’dan itibaren aksiyon ve mücadele alanımız değişti. 2011’in Kasım’ından beri Başak Burcunda hareket etti ve yaklaşık 8 ay burada ileri-geri hareketleriyle oldukça yorucu, yıldırıcı bir atmosfer yarattı. Artık Mars Terazi Burcuna ilerledi ve mücadelelerimizde bir diplomasiden söz etmek, adalet ve denge için uğraşı vermek söz konusu oldu. Elbette kişisel haritada Terazi hangi yaşam alanını yönetiyorsa aksiyon var demektir.

İyicil Jüpiter 11 Haziran’dan başlayarak 1 yıl boyunca İkizlerde ilerliyor olacak. 7 Ağustos’a kadar olan dönemde Venüs’ün de İkizlerde bulunması başta İkizler olmak üzere bütün hava grubu burçlarını gelişmeye, zihinselliğini yaratıcı olarak ortaya koymaya,  ilişkilerini geliştirmeye ve harekete geçmeye uygun bir zemin hazırlıyor. Jüpiter her açıdan zenginleşme demektir; Jüpiter’i maddi şans olarak değerlendirmek yüzeysel bir yaklaşım olur. Jüpiter transitleri genel olarak manevi yönden gelişme dâhil, her açıdan yükseltici ve geliştirici, refahı yükseltici etki yapar. İkizler ve diğer hava grubu burçlar Kova ve Terazi için de Jüpiter transiti yabancı kültürlerle ilgili konuları da gündeme getirecektir. Yabancı ülkelere seyahatler, uzak yolculuklar gündeme gelebilir.

Her ne kadar Jüpiter İkizler’de, Mars ise Terazi’de zararlı olsa bile gökyüzündeki hava elementinde yoğunlaşma Terazi, İkizler ve Kova’nın hayatına açılımlar getirecektir.

Venüs 7 Ağustos’a dek İkizlerde ilerlerken yine sosyal ilişkilerde, aşkta, sevgide çeşitlilik getiriyor ve olaya zihinsellik katıyor. Ayrıca ticari alışverişlerde hareketlilik yaratacaktır.

İkizlerdeki iyicil gezegenler iki konu arasında seçim yapmak zorunda bırakabilir. Örneğin iki iş, iki ilişki vs gibi…  Ayrıca önümüzdeki bu 1 yıllık süreçte İkizler’in iyimserlik ve tolere etme kapasitesi oldukça yükseklerde olacaktır.

Bu arada Satürn de yaklaşık 2,5 yıldır Terazi’de; bununla ilgili ayrıca burada detaylı yorum olmasa da ilişkilerde dengeleri sağlamak, politik davranabilmek konusunda çok şey öğrendik.

Bütün olarak bakınca Gökyüzünde hava elementindeki birikim objektif olmaya zorluyor. Ancak Mars’ın Terazi’de tarafsız kalma çabası kararsızlıklar ve harekete geçmekte gecikmeye neden olabilir. Ayrıca Mars’ın dönüştürücü Plüton ve kopartıcı Uranüs’le, Temmuz’un tam ortalarına denk gelen tarihlerde gergin açılar içine girmesiyle, gökyüzünde T-Kare dediğimiz kalıbın oluşması Terazi’de bulunan Mars’ın gölgelerini ortaya çıkartmasına neden olabilir. Örneğin korkunun yaratacağı haince yaklaşımlar, dürüstlük ve mertlikten uzak davranışlar, işbirliği yapar gözüküp umulmadık bir düşmanlık göstermek gibi…

Fakat 15 Temmuz – 8 ağustos arasında Merkür’ün Aslan’da geri harekette oluşu iletişim ve zihinsel faaliyetlerde kısmen aksamalara neden olabilir. Yaratıcı fikirleri ve egoyu tatmin etmeye yönelik davranışları gözden geçirmek durumunda kalabiliriz.

Şimdi gökyüzündeki hava elementindeki vurgunun burçları nasıl etkilediğine bakalım:

Öncelikle Yükselen Burcunuza göre okuyunuz.

Koç Burçları için; zihinsel aktivitenin çok yoğun olduğu bir yıl sizi bekliyor. 7 ağustos’a dek arkadaşlarla beraberlikler, keyifli kısa geziler olabilir. Aşkta gelişme beklenebilir. Ancak, 23 Ağustos’a dek ilişkilerde ve ortaklıklarda dengeli olma güdüsüyle hareket ederken beklenmedik biçimde zıtlıklar oluşabilir. Fevri davranışlarla kendinize zarar vermemek için çok dengeli olmaya bakın. Ticari alış-verişlerde hareketlilik artacaktır; Jüpiter fırsatları beraberinde getiriyor.

Boğa Burçları için; maddi kaynaklarını geliştirme açısından şanslı bir yıl. Ticaretle uğraşıyorsanız mutlak gelişme beklemek lazım. Bunun yanı sıra bilgiyi yükseltmek çok önemli hale gelebilir. İşyerinde veya rutin hayatın geçtiği ortamlarda dengeleri korumak zorundasınız.  23 Ağustos öncesinde iş ortamında ve rutin yaşam alanınızda beklenmedik biçimde çatışmaya girmek zorunda kalırsanız arabuluculuk görevini üstlenebilirsiniz.

İkizler Burcu için; kesinlikle hayat görüşünüzü geliştireceğiniz bir yıl olacak. Yüksek özgüven ve iyimserlik sayesinde fırsatları hayatınıza çekebilirsiniz. Fazla risk almaktan kaçınmak önemli olacak. Çünkü iyimser ruh hali gereksiz risklere girmeye neden olabilir. Sosyal hayat ve aşk hayatı özellikle 8 Ağustos’a dek şanslı olabilir. 23 Ağustos’a dek egonuzu diplomatça savunmanıza rağmen sosyal çevrenizle önceden tahmin edemeyeceğiniz zıtlaşmalara girebilirsiniz. Sanatsal veya fikirsel yaratıcılıklar beklenebilir.

Yengeç Burcu için; ruhsal alanda hareketlilik var. Bilinçaltı faaliyetleri gelişiyor; algının açılmasıyla sezgiler, rüyalar vs çok ilginç hale gelebilir. En hassas olduğunuz konu “aile” ve aile içinde dengeleyici rolü üstlenmeniz gerekebilir. 23 Ağustos’a kadar yer değişikliği ve kariyerde sürpriz bir takım mücadeleler olabilir. Meslekte sürpriz gelişmeler olası gözüküyor. Merkür gerilerken yatırım ve finansal konular dikkat gerektiriyor.

Aslan Burcu için; Jüpiter’in etkisiyle arkadaş çevresiniz genişleyebilir. Yeni sosyal çevreler vasıtasıyla hayatınızda açılımlar beklemek lazım. Bu arada Mars, 23 Ağustosa dek yakın çevrenizde görüş farklılıklarından dolayı gerilim olasılığı yaratıyor. Ancak dengeleri kollama çabasında olabilirsiniz. Merkür Aslan’da gerilerken kendinizi ifade ederken iyice düşünmek önemli olacak. 3 hafta boyunca atılacak önemli imzaları ertelemek yerinde olur.

Başak Burcu için; önümüzdeki 1 yıl kariyer ve meslek konusunda fırsatlar, gelişme ve yükselişler beklemek gerek. Yabancılarla temasların güçlü olduğu bir konuma gelebilirsiniz. 7 Ağustos’a dek bol bol sosyal toplantılarda bulunabilirsiniz. Merkür gerilerken, yönetici gezegeniniz olduğu için huzursuzluk verebilir,  kendinizi sezgilerinize bırakabilirsiniz. Mars, 23 Ağustos’ a kadar finansal konularda beklenmedik bir gerilim yaratabilir. Nakit giriş-çıkışı hızlanıyor. Harcamalara dikkat!

Terazi Burcu için; 1 yıl içersinde yabancı kültürlere seyahatler ve değişik kültürlerden kimselerle temaslarla geniş görüşlülük kazanabileceksiniz. Hayata karşı çok daha iyimser bir bakış açısı kazanabilirsiniz. Merkür’ün gerilediği dönemde sosyal çevrede iletişim sorunu olabilir. Büyük hayat planlarını gözden geçirerek, umutlarınızı yenileyebilirsiniz.  23 Ağustos’a dek ikili ilişkiler sürprizlerle mücadele alanınız olabilir.

Akrep Burcu için; 1 yıllık süreçte maddi konular ve ortaklaşa paylaşım konuları hareket kazanıyor. Ortaklık içindeyseniz birliktelikten elde edilen ticari kazançları olabilir. Miras konusu önem kazanabilir. Ancak yönetici gezegeniniz Mars Terazi’de, 23 Ağustos’a dek gündelik yaşamınızdaki beklenmedik olaylar endişe yaratabilir. Gizli düşmanlıklara dikkat edin lütfen. Bu arada gücünüzü tam kapasiteyle kullanamamanın sıkıntısı olabilir. Merkür gerilemesi kariyerde zorlanma yaratabilir.

Yay Burcu için; Yönetici gezegeni Jüpiter’in, tam karşıt burcunda ilerlemesi önümüzdeki 1 yıl içinde ilişkiler vasıtasıyla testler ve aynı zamanda sorunları çözme yolunda ilerlemeler elde edebileceklerdir. Yüzleşme ve bir anlamda pazarlıklar söz konusu olabilir. Partnerinizle bol bol iletişim ve zihinsel paylaşımlarda bulunuyorsunuz. Merkür gerilerken hayat görüşünü sorgulama zamanı olabilir. 23 Ağustos’a kadar olan dönemde egonuzu sıradışı bir şekilde ortaya koyma isteğiniz sosyal çevrenizde gerilim yaratabilir.

Oğlak Burcu için;  1 yıl içinde rutin düzen içinde sizi meşgul eden konularla iş potansiyeliniz, özellikle zihinsel çalışma potansiyeliniz artabilir. İş yükünüz fazlaca yükselebilir, aşırı çalışma gerekebilir.  Bu arada sağlığınızı ihmal etmemelisiniz.  Merkür gerilerken, 15 Temmuz-8 ağustos arasında maddi konularda özellikle banka, kredi ve sigorta gibi işlemlerde dikkatli olmanız gerek. Mesleki alanda mücadeleniz 23 Ağustos’a dek sürpriz gelişmelere karşı denge arayışı şeklinde olacaktır. Kariyerde diplomasi çabası var.

Kova Burcu için; önümüzdeki 1 yıllk süreçte hayattan keyif aldığınız bir dönem olacaktır. Yeni hobiler edinmek ve yeni aşklar yaşamak size mutluluk verecektir. İyimserlik duygusu risk almaya yöneltebilir. 23 Ağustos’a karda olan dönemde bir tür uyanışla eşitlik ve adalet konulu fikirlerinizi savunabilirsiniz. Hayat görüşünüzü ortaya koyma çabanız olacaktır. Ancak Merkür Aslan’da gerilerken ilişkilerde yanlış anlaşılmalara neden olabilir, dikkat!

Balık Burcu için; önümüzdeki 1 yıl içinde Jüpiter evinizde konforu yükseltecek şartlar getirebilir, ayrıca iç huzurunuz yerinde, aile içi iletişimi geliştirebilirsiniz. Duygusal anlamda geliştirici deneyimler olası gözüküyor.  Ortaklık konularında ve maddi paylaşımlarda, 23 Ağustos’ dek olan dönemde dengeler sarsılabilir, arabuluculuk yapmanız gerekebilir. Merkür çalışma ortamınızda veya rutin yaşamınızın içinde yanlış anlaşılmalara meydan hazırlıyor, dikkat…

ÖNEMLİ NOT:

2012 Ekim’de başlayacak yeni dönem eğitimler için bilgi almak isterseniz:

http://astrolojikosesi.com/astroloji-egitimi/

Meral PALA

Bütün hakları saklıdır.