Gökyüzünün ışıkları Güneş ve Ay, Balık-Başak ekseninde karşı karşıya geliyor. 18 derece Başak Burcunda dolunay tam olarak 8 Mart’ta saat 11:39 itibariyle gerçekleşiyor. Bu dolunayda fedakârlık ve özveri teması dikkat çekiyor. Başak burcu dünyevi olaylarda fazlaca eleştirel, analitik, gerçekçi ve takıntılı olma halini sembolize ediyor. Özellikle iş ve sağlık konularında en mantıklı ve verimli olanı bulmayı amaç edinen Başak Burcundaki Ay’a karşıt duran Balık Burcundaki Güneş, ruhsal olarak bir tür temizlenme ve arınmanın eşiğine geldiğimizi anlatıyor. Bu bilinçle pratik hayatın koşulları içinde mükemmeli ve en verimli olanı elde etmek içi bazı şeylerden vazgeçmek ve fedakârlıkta bulunmak gerekebilir. Güneş’in Balık Burcunda bulunması evrende doğal olarak var olan akışkanlık konusunda bilinçlendiriyor. Bir anlamda hayatımızda temizlenip arınması gereken ne varsa bırakmak ve evrenin akışına ayak uydurmak aradığımız mükemmeli bize getirebilir.

Dolunay zamanları bir farkındalık eşliğinde tamamlanma ve sona ulaşmayı sembolize eder. Gökyüzünde toprak elementleri arasında oluşan akışkan açıların yardımıyla gerçekçi olmak mümkün olacaktır. Balık Burcundaki Kiron başkalarına bir yardım ve fayda sağlamanın bize büyük dönüşüm şansını vereceğini anlatıyor. Uranüs ve Merkür’ün kavuşum halinde oluşu zihinsel olarak algının hızlı çalıştığına ve aydınlanmaya yatkın oluşumuza işaret ediyor.
Özellikle iş ve sağlık koşullarında esnek olmak ve değişiklik yapmak en makul ve mantıklı olanı getirecektir.

Dolunay, kişisel bir astroloji haritasında hangi yaşam alanına düşüyorsa o konuları ele alma zamanının geldiğini anlatır.

Bütün hakları saklıdır.
Meral PALA