19-25 Aralık Haftası

20 Aralık’ta Venüs Kova Burcunda
22 Aralık’ta Gündönümü, Güneş Oğlak Burcunda
24 Aralık’ta Yeniay doğuyor
25 Aralık’ta Jüpiter gerilemesi sona eriyor

Bütün OĞLAK Burçlarının Doğum günü şimdiden kutlu olsun:)

Hafta boyunca Ay’ın ışığının küçülmesi yeni başlangıçlar için uygun zemin olmadığını anlatıyor. Bu yüzden önemli girişimlerinizi planlarken yeniayı beklemeniz iyi olacaktır.

20 Aralık Salı günü, Venüs’ün Kova’ya geçişi; ilişkilerde insancıl değerleri; aşkta ve ilişkilerde zihinsel ve mantıklı yaklaşımları getirecektir. Romantik ve tutkulu aşktan ziyade arkadaşlık ve entelektüel paylaşımlar öne çıkacaktır. Bağımsız davranma isteğimizi ve kendimize özgü tarzımızı ortaya çıkarabiliriz. Sanatta ve estetik alanda sıra dışılık beklenebilir. Denenmemiş olanı deneme eğiliminde olabiliriz. İdealizm ve hümanizm vurgu kazanıyor. Kova burçlarının sevgisini, ayartıcılığını ortaya çıkartması daha kolay olacaktır. Maddi konularda özgürlük elde edebilirler. Sanatçı Kova’lar yaratıcılıklarını gösterebilirler. Diğer hava grubu burçlar Terazi ve ikizler de benzer etkileri alabilirler. Venüs 15 Ocak tarihine kadar Kova burcunda hareket edecek.

22 Aralık Perşembe, gündönümüyle Güneş ışınları Oğlak dönencesine dik geliyor ve Kuzey yarımkürede en uzun gece yaşanacak. Bu tarihten itibaren yavaş yavaş gün ışığının süresi uzamaya başlayacaktır. Kuzey Yarımküre’de kış başlangıcı bir anlamda Koç Burcu zamanı başlayacak olan ilkbaharın müjdecisi gibidir. Güneş’in Oğlak burcunda ilerlemesi, Satürn doğasında soğuk ve kuru bir döneme işaret ediyor. Doğanın verimliliğinin düşmesiyle hayatı sürdürebilmek için tıpkı bir Oğlak gibi akıllıca ve planlı adımlar atmaya, gerçekçi ve tedbirli davranmaya başlarız.
Oğlak zamanı Aralık’ın bir bölümüyle Ocak ayının bir bölümünü kapsamaktadır. İngilizcede January (Ocak Ayı) kelime olarak JANUS isimli çift başlı Roma Tanrısından gelmektedir. Tanrı Janus, çift başlı-ikiyüzlü yapısıyla, önünü ve arkasını kontrol edebilir, geçmişi ve geleceği kollar. Oğlakta da aynı Tanrı Janus gibi bilinçli bir dualite vardır. Buradaki çift başlılık asla aldatıcı nitelikte bir dualite değildir. “Aydınlık ve Karanlık” gibi bir bütünün doğal parçaları olan ikilemlerdir ve aslında zorlukları hafifletici yapıdadır. Çift yönlülük zıt yönlerden bakarak, Oğlağın doğasında bulunan kontrolü sağlar.

24 Aralık Cumartesi günü Oğlağın 2 derecesinde yeniay oluşuyor. Yeniay derecesi (2 derece), Plüton (7 derece) ile oldukça yakın derecelerde bulunuyor, Jüpiter’le akıcı bir üçgen kuruyor, Uranüs’le gergin bir kare açısı var. Ani gelişen, beklenmedik olaylarla, güçlü ve derin dönüşümler üstelik Jüpiter’in etkisiyle büyük çaplı gelişmeler beklemek gerekir. Yeniay haritasında Satürn; Güneş ve Ayı yönetiyor; ayrıca Neptünle sıkı bir üçgen açı içersinde bulunuyor. Sosyal ilişkilerde idealistçe özveride bulunma eğilimi olabiliriz, merhametli davranmaya gönüllü olabiliriz. Hayallerin gerçeğe dönüşmesi olarak da düşünülebilir. Her şeyden önce Oğlak burcundaki yeniay somut ve gerçekçi bir döneme işaret ediyor. Önümüzdeki 1 aylık dönemde; kurallar, disiplin ve tedbirli olmak her konunun özünde yer alacaktır. Yeniay haritasında Aslan burcunun yükselmesi yaratıcılık ve özgüven temasını getiriyor. Akslarda sabit burçların olması da kolay değişmez, inatçı bir atmosfer yaratıyor. Venüs ve Jüpiter arasında kare açı olması kadınlarla ilgili olarak hukuki alanında gerginlik yaratabilir. Zevklerde aşırılık beklenebilir. Sanat ve estetikte sınırları zorlayıcı gelişmeler olabilir. Tabii bu arada, Jüpiter’in yaklaşık 4 aydan sonra düzgün hareket etmeye başlıyor olması birçok alanda gelişmeleri hızlı ve görünür kılacaktır. Son 4 aydır devam eden içsel hazırlıklar dışarı çıkıyor, nihayet elle tutulur hale gelmeye başlıyor. Jüpiter’in düzelmesi, maddi konularda gelişme şansını yükseltiyor. Jüpiter’in gerileme süreciyle ilgili daha önce hazırladığım yazıyı tekrar gözden geçirerek, rehber olarak değerlendirebilirsiniz:

http://astrolojikosesi.com/2011/09/04/jupiterin-twistleri/#more-2031

Oğlak burcundan kişiler için;22 Aralık günü, Güneş’in Oğlak burcuna ilerlemesiyle yılın en dikkat çekici günleri başlıyor. Dikkatleri üzerlerinde toplamaya başlıyorlar. Bu dönemde hayatlarında atacakları yeni adımlar önemli bir dönemecin başlangıcı olabilir. Sürpriz gelişmeler, bir anda hiç beklemedikleri boyutlara ulaşabilir. Cesaretini kullanarak, yaratıcı alanda somut işler çıkartabilirler. Hukuki alanda devam eden işleri olan Oğlaklar için ilerleme kaydetme imkânı doğabilir. Aynı zamanda yurtdışı ve yabancı kültürlerle ilgili maddi kazanç elde etmeye yönelik çabalar elle tutulur noktaya gelebilir. Aşkta ilerleme kaydedebilirler. Hobilerini somut bir çerçeveye oturtma ya başlayabilirler. Ancak bu dönemde esnek olmakta zorlanabilirler. Bu noktaya dikkat etmekte fayda var. Minik bir ayrıntı gibi gözükse de, bazen şartlara uyum sağlayamamak her şeyi tümden kaybettirebilmektedir…

Sağlıklı, mutlu bir hafta dileğiyle

Meral Pala

Bu yazının bütün hakları saklıdır.

astrolojikosesi@hotmail.com