22-28 Ağustos Haftası

22 Ağustos’ta Venüs, 23 Ağustos’ta Güneş Başak burcuna ilerliyor

27 Ağustos Cumartesi günü Merkür düzgün hareketine dönüyor

Hafta boyunca Merkür; Uranüs ve Püton ile gergin açılar kuruyor… Sosyal arenada geçmişe ait konularda tartışmalar muhtemel…

22 Ağustos Pazartesi günü; gece 03:00 sularında Ay Boğa Burcunda Neptün’le son açısını kurduktan sonra kısa süreliğine boşlukta kalıyor. Saat 03:54 itibariyle İkizler burcuna geçiyor. Haftanın ilk günü iletişim trafiğinin hızlı olacağını bekleyebiliriz. Ancak geri giden Merkür yanlış anlaşmalara zemin hazırlıyor. DİKKAT!
Etkin biçimde anlaşamamak ve değişken şartlara uyum sağlamaya çalışmaktan dolayı bir miktar gerginlik hissedebiliriz. Sözlerimizin veya her türlü iletişim yolunun kontrol edilmesi şart. Örneğin e-maillerimizin yerine ulaştığından emin olmaya çalışmamız gerekir. Bu arada bilgisayarlarda yedek dosyaların muhakkak tutulması gerek.
Güneş-Neptün karşıtlığı da bilincimizi bulandırabilir, benliği, yaşam enerjimizi, fiziksel gücümüzü zayıflatabilir. Kısaca dikkat dağınıklığına karşı bugün ekstra efor sarf etmemiz gerekecektir. Zira Yengeç burcunda ilerleyen Mars da mücadele etmeye pek hevesli olmayacağımızı anlatıyor. Ancak tehdit altında savunma eğiliminde olabiliriz. Özellikle eve, yuvaya ait konulara aşırı hassasiyet geliştirebiliriz. Yengeç burcundaki Mars, genellikle ailevi konularda mücadeleleri gündeme getirir. Ayrıcı güvenliğimizi tehdit edenlere karşı mücadele sergilemek isteyebiliriz. Zira ülkemizin haritasında transit Mars 1. Evde ilerlerken bir tür güvenlik savunmasına girişmiş bulunuyoruz.
Bu arada Yengeç burcundaki Marstan bahsetmişken mideyle ilgili rahatsızlıkları olanların bu konuya önem vermeleri gerek.
Bugün ayrıca ilişkileri, aşkı, maddi konuları ve sosyal yaşantıyı sembolize eden Venüs, Başak burcuna geçiyor. İlişkilerde gerçekçi tutumlar sergileyebiliriz. İlişkileri irdelemeye meyilli olcağız. Bolca eleştirmeye istekli olabiliriz. Bu arada eleştirilmeye de açık olmalıyız. Hele Merkür retro hareketinde geçmişi sorgulamak kaçınılmaz gözüküyor. Finansal konularda ise somut sonuçlar elde etmek için çalışmak durumundayız. 15 Eylül tarihine dek Venüs Başak’ta kalıyor. Daha sonra kendi burcu Terazi’ye ilerliyor.

23 Ağustos Salı günü; tüm gün boyunca Ay İkizlerde, yine hareketli ve değişken bir atmosfer hâkim olacaktır. Güneş-Neptün karşıtlığı keskin hale geliyor. Evrensel konulara duyarlılığımızın yükselmesi kaçınılmaz. Venüs’le Ay arasında oluşan gergin açı ilişkileri ve finansal konuları gündeme getirecektir. Venüs-Kiron karşıtlığıyla ilişkilerde farkındalıklar incinmeler yaratabilir. Özellikle işimizle alakalı ilişki içinde bulunduğumuz kimseler önem kazanabilir. Retro Merkür’ün hem Plüton hem de Uranüs’le gerginlik yaratması aniden gelişen güçlü tartışmalara zemin hazırlıyor. Geçmişten gelen konular ortaya dökülebilir. Yanlış anlaşmalara çok müsait bir ortamda olduğumuzu unutmayalım. Önümüzdeki günlerde, yaklaşık 30 Ağustos tarihine dek bu enerji etkin olacaktır. Mars-Satürn karesi tehdit altındayken savunmayı güçleştirebilir. Dengeli olma gereği pasif savunma geliştirmemize neden olabilir.
Bugün ayrıca saat 14:00 sularından itibaren Güneş’in Başak burcuna ilerlemesi mevsimin artık değişmeye başladığının işaretçisi. Rutin düzenimizi gözden geçirmeye başlıyoruz. İş ortamı ve sağlık konuları gündeme gelebilir. Detaylara daha çok dikkat edebileceğimiz günler başlıyor. Aslan döneminde özgüvenle oluşturduğumuz yeni vizyonumuzu pratik hayata geçirmek için neler yapmamız gerektiğini araştıracağız. Önümüzdeki 1 ay boyunca çalışmak ve yeteneklerimizi geliştirmek asıl amacımız olacaktır.

24 Ağustos Çarşamba günü; öğlen saatlerine dek Ay ikizler burcunda dışadönük, iletişime yönelik bir atmosfer yaratıyor. 12:34 itibariyle Ay açısız hareket etmeye başlıyor. 13:32’den itibaren Yengeç burcunda ilerlemeye başlayacak. Güneş-Venüs kavuşumuyla; Ay arasında birbirine destek çıkan enerjiler oluşuyor. Başak temalarını hayata geçirmek, bu konuda bilincimizi yükseltmek için güdüsel olarak harekete geçebileceğiz. Gezegenlerin toprak ve su elementlerinde yoğunlaşması dikkat çekici duruyor. İçedönük enerjilerden söz etmek gerekir. Mükemmelleşme yönünde kendimizi geliştirmek için sağlam adımlar atabilir, gerçekçi olarak bu konuda çalışabiliriz. Ay’ın ışığının da giderek küçüldüğünü göz önüne alırsak büyük fikirler ve cesaretle öne atılmaktan ziyade özveriyle çalışma arzusunda olabileceğiz.

25 Ağustos Perşembe günü; saat 16:05’e dek Ay Yengeçte ilerliyor. Mars’la kavuşuma doğru gidiyor. Ailemizi, yuvayı ve mahremiyetimizi güdüsel olarak koruma altında tutma çabasında olabiliriz. Daha çok pasif savunma tarzı geliştirebiliriz. Duygularımızın iyice derinleştiğini görebiliriz. Ailevi konulara zaman ayırmak için de uygun bir süreç olacaktır. Ancak Ay-Mars kavuşumu Satürn’ün ağırlığı altında içsel bir baskı yaratabilecektir. Hareket kabiliyetimizin iyice kısıtlandığını düşünebiliriz. 16:05’ten sonra ertesi gün 18:10’a kadar açısız hareket ediyor. Bu aralıkta ruhsal derinliğimiz yükselecektir. Ayrıca meditatif çalışmalara ağırlık verebiliriz.

26 Ağustos Cuma günü; 18:10’dan itibaren Ay Aslan burcuna ilerliyor. Nispeten daha dışa dönük bir atmosfer oluşuyor. Gururumuzu öne aldığımız bir gündeyiz. Egomuzu sergileme arzusunda olabiliriz fakat yaratıcı yönümüzü ortaya çıkartmak için yeni başlangıçlardan uzak durmak gerek. Çünkü düşündüğümüz kadar performans sergilemekte zorlanabiliriz. Yeteneklerimizi iyileştirmek zorunda olduğumuzun farkına varmalıyız. Venüs-Plüton arasındaki rahat enerjilerle, finansal güç kazanmak için çalışmaya ağırlık verebiliriz. İş ve kariyer odaklı sosyal ilişkiler öne çıkabilir. Yeteneklerimizi geliştirmek için önemli adımlar atılabilir.

27 Ağustos Cumartesi günü; gece 01:00 sularında nihayet Merkür Aslan’da düzgün hareketine dönüyor. Ancak birkaç gün durağan pozisyonda bulunacak. Düşüncelerimizin son derece yoğunlaştığını fark edebiliriz. Jüpiter’le Ay arasında oluşan gerilim ‘BEN’ demektenkaçınmayacağımızı hatta sınırları zorlayacağımız anlatıyor. Bugün biraz da hareketsiz kalmak, tembellik etmek isteyebiliriz. Bu yüzden etrafa emirler yağdırarak kendimizi göstermek isteyebiliriz.

28 Ağustos Pazar günü; yine otoritemizi ortaya çıkartmak niyetinde olabiliriz. Fakat Ay’ın ışığının en kapalı olduğu gündeyiz. Ertesi gün Başak’ta yeniay oluşacak. Yeniaydan önceki günler enerjinin en düşük olduğu zamanlardır. Kontrolümüz dışındaki sebeplerden dolayı harekete geçememek can sıkıcı olabilir. Ay-Neptün’le karşıtlığa doğru giderken duygusal karmaşa yaratabilir.
Saat 20:12’de Ay açısız kalıyor. 21:14 itibariyle Başak burcuna ilerlemiş olacak. 29 Ağustos pazartesi günü sabah 06:30 itibariyle Başak Burcunda yeniay oluşacak.

İyiliklerle dolu bir hafta olması dileğiyle…

Bu sayfayı ilgisini çekeceğini düşündüğünüz kişilere iletmekten çekinmeyiniz.
Meral Pala

www.astrolojikosesi.com

Bu yazının her hakkı saklıdır.