15-21 Ağustos Haftası

Tüm hafta boyunca Merkür Aslan Burcunda gerilemeye devam ediyor

15 Ağustos Pazartesi günü, Ay balık Burcunda ilerliyor. Hassasiyetlerin ve fedakârlıkların vurgulandığı bir günde olacağız. Yeni haftanın ilk günü öğlen saatlerine dek kendimizi doğru yönlendirebilirsek yapıcı uğraşılarımız sonuç getirebilir. 11:22 itibariyle Ay, açısız hareket etmeye başlıyor. Yaklaşık 1,5 gün boyunca Balık burcunda boşlukta kalan Ay’ın etkisiyle; duygusal bir sorgulama içine girebiliriz. Güneş-Venüs kavuşumu dışadönük, sosyal bir atmosfer yaratıyor. Fakat Ay’ın açısız olması içe yönelmemizi öneriyor. Hevesle yaratıcı konulara eğilme arzusuna girebiliriz. Fakat Yengeç’te bulunan Mars’ın da etkisiyle yeteri kadar atak davranamayabiliriz.

16 Ağustos Salı günü; tüm gün boyunca Ay Balıkta, boşlukta ilerliyor. Satürn-Neptün gerilimi sorumluluklarımız bizim dışımızdaki nedenlerden dolayı yerine getirmekte zorlanacağımıza işaret ediyor. Duygusal bir karmaşaya sürüklenmemek için şartları fazla zorlamamak en akıllıca hareket olur. Yanlışlıklar ve karışıklıklar sonradan can sıkıcı olmasın. Bugün, bir süredir askıda beklettiğimiz işleri toparlamaya çalışabiliriz.

17 Ağustos Çarşamba günü; gece 03:03 sularında Ay Koç burcuna ilerliyor. Bu haftanın en hareketli ve enerjik 2, 5 günü başlıyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren tempoyu hissedebiliriz. Atak davranmakta çok daha istekliyiz. Ay-Uranüs kavuşumu kendimizi alışılmadık biçimde ortaya koyma eğiliminde olacağımıza işaret ediyor. İsyankâr ve başkaldırıya meyilli olabiliriz. Ancak Ay’ın kendi yönetici gezegeni Mars’la gerilimi yıkıcı sonuçlar doğurabilir. Akşam saatlerinde Ay-Mars çatışması keskinleşiyor, kışkırtan bir atmosfer hâkim oluyor. Aynı zamanda Ay’ın Plüton’la da gerginlik içinde olduğunu dikkate alarak elimizden geldiğince kontrollü olmakta fayda var. Aslan burcunda yer alan Güneş-Venüs ve retro Merkür benmerkezci tutumları körüklüyor. Fevri davranışlardan kaçınmak en uygun davranış olacaktır.

18 Ağustos Perşembe; Sabah saatlerine Ay-Satürn ilişkisinin yaratacağı zıtlaşma teması kararsızlıklar doğurabilir fakat önemli ölçüde farkındalıklarımız yükselecektir. Neticede kararsızlıklarımız konusunda sentez yapma şansımız olacaktır. Karşımızdaki kişilerin durumu hakkında algımızın yükselmesi nispeten dengeli olmayı getirecektir. Ateş elementinde bulunan Güneş ve Ay kendimizi ortaya koymaktan kaçınmayacağımızı anlatıyor. Koç ve Aslan burçlarında arasında oluşan kolay iletişim, Ay’ın düğümleriyle birlikte gökyüzünde bir uçurtma yaratıyor. Olaylara geniş açıdan bakabilirsek bir anda taşlar yerine oturabilir.

19 Ağustos Cuma günü; sabahtan itibaren Ay -Neptün ilişkisi halen kendimize odaklı bir noktada bulunsak bile duygusal anlayışımızın yükseldiğini görebiliriz. Mars – Jüpiter arasında oluşan açı çabalamalarımızın somutlaşmasını kolaylaştıracaktır. 14:51 ile 15:37 arasında Ay açısız kalıyor. Bu aralıkta girişimlerimiz sonuçsuz kalabilir. 15:37 sonrasında kendimiz oldukça güvenlik içinde hissedebiliriz. Maddi dünyayla alakalı konuları ön plana aldığımızı görebiliriz. Yıpratıcı bir haftanın sonuna yaklaşırken çok daha dingin bir ruh haline geçmiş olacağız.

20 Ağustos Cumartesi günü; Ay Jüpiter’le kavuşuma doğru gidiyor. Hareketsiz kalmak bugün kendi tercihimiz olabilir. Huzurumuzu kaçıracak herhangi bir olayla karşılaşmamak için kendimizi koruma altına alabiliriz. Estetik konulara eğilebilir daha doğrusu bu alanda yaratıcılığımızı ortaya çıkartabiliriz. Ruhumuzu dinlendiren konularla ilgilenmek rahatlatıcı gelecektir. Hobilerimize zaman ayırmak için oldukça uygun bir gündeyiz. Ay ve Mars’ın yerleşimi mümkün olan en az riskle hareket edeceğimizi gösteriyor.

21 Ağustos Pazar günü; Ay ve Güneş’in birbirine göre konumları itibariyle bizi dürten bir enerjiden söz edebiliriz. 30 Temmuz’da gerçekleşen yeniayla birlikte, gururumuzu sergilemeye yönelik attığımız adımları teste tabi tutabiliriz. Mantıklı ve gerçekçi bir tutum içinde bulunacağız. Mükemmelleşmeye doğru gitmek için neler yapmamız gerektiğini görmek durumundayız. Venüs-Neptün karşıt duruşu belirsizlik taşıyan ilişkilerin netlik kazanabileceğini anlatıyor. Uranüs’le Merkür’ün açısı kendimize yönelik içsel sorgulamaların bir uyanışa zemin hazırlayacağına işaret edebilir.

Umutların her daim canlı olması dileğiyle…

Bu mesajı, ilgisini çekeceğini düşündüğünüz kişilere iletmekten çekinmeyiniz.

Meral Pala
www.astrolojikosesi.com

Bu yazının bütün hakları saklıdır.