27 Haziran – 3 Temmuz haftası

27 Haziran Pazartesi; yeni haftaya başlarken Ay’ın ışığı iyice soluyor. Enerjinin düşük olduğu bir gündeyiz. Boğa burcunda ilerleyen Ay hareket kabiliyetimizi zayıflatıyor. Haftaya dinamik bir başlangış yapmak için zorlanacağız. Fakat Güneş-Uranüs karesi otoritelere başkaldırıları gündeme taşıyabilir. Bu günlerde finansal konular çok dikkat çekici olaylara sahne olabilir. Hırslı tutumlar sınırları zorlayıcı seviyelere gelebilir. Akşam saatlerine 19:25’ten itibaren Ay boşlukta kalıyor. Bu saaten sonra en iyisi rahatlayıp, huzurlu bir akşam geçirmeye çalışmak.

28 Haziran Salı günü, sabah 10:57’ye dek Ay açısız kalmaya devam ediyor. Girişimlerimizin boşa çıkmasına şaşırmamak gerek. Bir atalet hali söz konusu olacaktır. 10:57 itibariyle Ay İkizler burcuna giriş yapıyor. Sosyal açıdan hareketlilik artıyor. Telefon, mesaj trafiği sıkışık olabilir. Eğitim – öğretim konuları ön plana çıkabilecektir. Kısa mesafe yollara gidebilir, alışverişe ağırlık verebiliriz. Güneş – Plüton’un karşıt duruşuyla biliç altında kalan konular bilinç düzeyine çıkabilir. Gizli korkularla, eskiden yaşanmış travmatik olaylarla yüzleşebiliriz. Küskünlüklerimizin birden dışarı taşmasına şaşırmamak gerek. Duygusal açıdan son derece hassas ve kırılgan bir atmosfer söz konusu olacaktır. Çatışmacı tutumlarla karşılaşabiliriz. Duygularımıza ve hırslarımıza yenilebiliriz. Objektif kalmak oldukça zor gözüküyor.

29 Haziran Çarşamba günü, Ay İkizler burcunda ilerlemeye devam ediyor. Yakın arkadaşlarımıza bol bol içimizi dökmek isteyebiliriz. İlişkilerde politik olmak, dengeyi sağlamak daha kolay olacaktır. Venüs, Mars ve Ay’ın İkizler burcunda olması hareketlilik yaratabilir ancak Ay’ın ışığının iyice kapandığını unutmayalım. Taze başlangıçlar için yeni ayı beklemek gerek. Güneş, Plüton, Uranüs ve Satürn arasında oluşan gerginlik aslında bugünlerde hırslar, tutkular, başkaldırılar ve duygularımız arasında sıkışıp kalmaya neden olabilir.

30 Haziran Perşembe; Sabah 10:34’ten itibaren Ay İkizler burcunda boşlukta kalıyor. Sağlıklı iletişim kurmakta zorlanacağız. Söylediklerimizin anlaşılmaması boşluğa konuşur duygusu yaratabilir. Kendimizi ifade edememekten dolayı sıkıntı hissedebiliriz. Akşam 19:34’ten sonra Ay Yengeç burcuna geçiyor. Neptün’le arasında oluşan akıcı enerjiler hassas ve kırılgan atmosferi iyice belirginleşiyor. Duygulara teslim olmuş ruh halimizle fazla gerçekçi olamayacağımızı anlatıyor. Yaratıcı hayalgücü aktif hale gelecektir.

1 Temmuz Cuma günü; Sabah saatlerinde Ay, Plüton ile karşıt duruyor. Hayatımızda, geçmişte yaşanan ve psikolojik olarak baş edemeyeceğimiz için bilinçaltına ittiğimiz olaylarla yüzleşmek durumundayız.
Saat 11:38‘de Yengeç’in 9 derecesinde ülkemizden izlenmeyecek bir Güneş tutulması yaşayacağız. Astrolog Bernadette Brady’e göre bu tutulma büyük mücadeleleri tamamlamaya işaret ediyor. Kişisel olarak zorlayıcı mücadeleler sona erecektir. Bizi uzun süredir rahatsız eden, diken gibi batan konular çözüme kavuşabilecektir. Çok zorlayan mevzular netleşecek, başarı ise kendi içsesimize, ilham kaynaklarımıza kulak verebilirsek karşımıza çıkacaktır. Bir başka deyişle parlak fikirler ancak kendi içsel kaynaklarımızda bulunmaktadır.
Bu tutulmadan en çok etkilenenler Yengeç ve Oğlak burçları olacaktır. 30 Haziran, 1 ve 2 Temmuz doğumlu Yengeçler ile 30 – 31 Aralık ve 1 Ocak doğumlu Oğlakların hayatında önemli bir dönemeç olacaktır.
Bu arada Koç ve Terazi burçlarının da bu tutulmadan etki alması beklenebilir. 2-3-4 Ekim doğumlu Teraziler ile 28-29-30 Mart doğumlu Koç Burçları etkiye açık duruyorlar.
Bunun yanı sıra yükselen burcu, Ay’ı veya kişisel gezegenleri Yengeç, Oğlak, Koç ve Terazi’nin 9 derecesinde ve ( +1/-1 derece) yakınında olan kişiler de hayatlarında kritik bir noktada bulunuyor.
Ayrıca tutulmalarla ilgili daha önce defalarca yazılarımda belirttiğim gibi tutulma derecesinde herhangi bir gezegen olmasa bile astrolojik haritada tutulma hangi yaşam alanına düşüyorsa orada dikkat çekici olaylar beklenir.

Tutulmanın ardından, saat 14:38’den itibaren Ay açısız kalıyor. Tutulmanın bize önerdiği gibi kendi içimize yönelmek için oldukça uzun bir zamanımız olacak. 3 Temmuz 00:44’e dek Ay açı yapmıyor. Duygularımıza yönelerek, ilham gücümüzü ortaya çıkartmak için uygun bir zamandayız. Spirütüel çalışmalarla, içimizdeki cevheri keşfedersek son derece verimli bir dönemin ilk adımlarını atmamız kaçınılmaz olacaktır.

2 Temmuz Cumartesi gün boyunca Ay boşlukta hareket ediyor. Bugün yine ruhsal kaynaklarımıza başvurmak için çok uygun bir gündeyiz. Ancak Güneş’in Satürn’le karesi keskinleşiyor. Duygularla hareket ettiğimiz konularda çatışma ve engellerle karşılaşmak sürpriz olmamalı. Ego çatışmalarına sürüklenmemek için mümkün olduğunca bekleme modunda kalmak mantıklı gözüküyor. Güneş’in ve Merkür’ün Yengeçte olduğu bu günlerde kendimizi koruma altında tutmak için ekstra efor sarf ediyoruz. Düşüncelerimiz bizi sübjektif davranmaya zorluyor. Fakat yoğun güvenlik ihtiyacımızı karşılamak için vereceğimiz tepkiler engellerle karşılaşabilir.
Sabah saatlerinde Merkür, kendini iyi gösteremediği Aslan burcuna ilerliyor. Bu yerleşim dediğim dedikçi ve sabit fikirli tutumları gündeme taşıyacaktır. Gurur; öğrenmenin önündeki en büyük engel olacaktır.
Bu arada konuşmalarda abartılı dramatik tavırlar olabilir. 29 Temmuz tarihine dek Merkür Aslan’da hareket edecek, daha sonra yönetici olduğu Başak burcuna geçiş yapacaktır.

3 Temmuz gece yarısı 00:44 itibariyle Ay Aslan Burcuna geçiyor. Önceki günlere göre çok daha dışa dönük bir gündeyiz. Duygularımızı coşkulu biçimde dışa vurabiliriz. Gururu öne almamız kaçınılmaz gözüküyor. Venüs gezegeni ise İkizler Burcunun son derecesinde; kardeşler ve yakın çevremize ifade etmek, söylemek, konuşmak istediğimiz birçok şeyi birdenbire dışa vurma ihtiyacı hissedebiliriz. Ay ve Merkür’ün Aslan’da bulunmasıyla düşüncelerimizi hevesle anlatmak isteyebiliriz. Ancak bugün zıt fikirlere şans vermek mümkün gözükmüyor…

Herkese mutlu bir hafta dileğiyle…

Meral Pala

http://www.astrolojikosesi.com

Bu yazının bütün hakları saklıdır