Merkür; topuklarında kanatlarıyla uçan, haber getiren, genç erkek figür

6 – 12 Haziran haftasında Astrolojik Gökyüzü Enerjileri

İKİZLER Vurgusu yükseliyor…
Güneş, Merkür ve Venüs İkizler Burcunda toplanıyor

6 Haziran Pazartesi gün boyunca Ay Aslan burcunda ilerliyor. Egolarımızı öne almak isteyeceğimiz bir gündeyiz. İkizler burcundaki Güneş ve Merkür arasındaki uyumlu konumlanma fikirsel yaratıcılığımızı en üst seviyelere taşıyacaktır. İletişim kurarken biraz gürültücü ve baskıcı tavırlar sergilemek isteyebiliriz. Uranüs ile Ay arasındaki akıcı enerjiyle yaratıcı aklın, tamamen yenilikçi ve sıra dışı bir dışavurumu olacaktır. Uranüs ve Merkür’ün arasındaki işbirlikçi yerleşimi de hesaba katarsak çok enteresan ve yaratıcı fikirler ortaya çıkabilir. Bu arada özgürlükçü tutumlar ve hatta başkaldırma eğilimlerini körükleyici enerjiler olduğunu unutmayalım.

7 Haziran Salı günü, Ay Aslan burcundaki yolculuğuna devam ediyor. Enerjik ve dışadönük ruh halimiz devam ediyor. Boğa Burcunda ilerleyen Venüs ve Mars, rahatlık, huzur ve keyif arayışımızı anlatıyor. Fakat Ay’dan gelen stresli açıyla biraz da tembelliğe kaçabiliriz. Boğa’da bulunan Mars’ın, Ay ile oluşturduğu tansiyonu yükseltici açı birden içimizde hapsedilmiş gerginliklerin dışarı taşmasına neden olabilir. Bu günlerde Plüton ile Jüpiter arasındaki akıcı enerjiyle maddi dünyayla alakalı hırslarımızı rahatlıkla ortaya çıkartabileceğimizi unutmamak gerek. Ancak Ay, akşam 18:28’den itibaren açısız kalıyor. Saat 22:34’te Ay, Başak’a geçene dek kendimizi dinlenmeye çekmekte fayda var. Ay’ın Aslan’da geçirdiği 2,5 gün boyunca yorulmuş olabiliriz.

8 Haziran Çarşamba; Ay Başak burcunda ilerliyor. İş, çalışma ve görev odaklı bir gün olacaktır. Düşünsel boyutta oluşan yeni fikirleri somutlaştırma zamanı olarak görmek gerek. Jüpiter, Plüton ve Ay arasında ki büyük üçgen çok rahatlıkla hayal ettiklerimizi gerçeğe dönüştürmemize fırsat verecektir. Bu arada, Ay ilk çeyrek fazında bulunuyor. Yeniay zamanı başlanan işlerle ilgili farkındalığın yükseldiğini söylemeliyiz. 1 Haziran’da tutulmayla beraber başlanan işler kızışmaya başlıyor. Ay-Merkür arasındaki zorlanma de sinirsel gerilimi yükseltecektir.

9 Haziran Perşembe günü; Ay sabah saatlerinde finansal konularla alakalı çalışmalarımızı öne alacağımızı anlatıyor. Saat 11:14’ten itibaren Ay boşluğa düşüyor. Tüm gün boyunca Ay’ın açısız kalması yeni işlerimizle alakalı hız kesmemiz gerektiğini anlatıyor. Detaylar yüzünden hep ihmal ettiğimiz konuları toparlamanın tam zamanı. Ayrıca sağlığımızla ilgilenmek için en uygun gündeyiz. Sürekli ertelenen tetkikleri bu gün halletmek gerek. Bu arada, Venüs’ün Boğa’nın son derecesinde bulunması maddi konularda, ilişkilerde ve estetik alanda son bir hamleyle yapılması gereken her ne ise, onu yapabileceğimizi anlatıyor. Saat 16:30 itibariyle Venüs İkizler’e geçiyor. Artık İkizler’de bir gezegen birikiminden söz edebiliriz. Güneş, Merkür, Venüs burada toplanmış durumda. Önümüzdeki günler de çok daha iletişime açık olacağız. Eğitim-öğretim konuları ile alışverişler hızlanacaktır.

10 Haziran Cuma, gece 01:32’de Ay Terazi burcuna ilerliyor. Uyum, denge, iletişim, eşitlik ve estetik arayışında olacağımız bir gündeyiz. Ay’ın, İkizler burcundaki Venüs, Güneş, Merkür ile uyumlu açı içinde olması seslerin yükselmek isteyeceği, fikirlerin ortaya çıkabileceği bir günde olduğumuzu anlatıyor. Ancak yine de Uranüs ile Ay karşıtlığı eşitlik uğruna asi tutumlar ve hatta başkaldırıları körükleyebilir. Fakat ilerleyen saatlerde Ay’ın Satürn ile kavuşum yapması dengeli ve politik davranmayı getirebilecektir. Unutmamamız gereken nokta Mars’ın Boğa’da zararlı yerleşimde olmasının son derece riskli bir atmosfer yaratması. Ne tarafa yöneleceği belli olmayan bir enerjiden söz ediyoruz. DİKKAT…

11 Haziran Cumartesi; Ay Terazi burcunda, ancak sabah 11:05’ten itibaren boşluğa düşüyor. Dengede kalma çabaları zora girebilir. Estetikten, kibarlıktan ve uyumdan ödün vermeden sosyal hayatın içinde bulunabiliriz. İkizler burcundaki vurgu aklın ve mantığın ön plana çıkabileceğini anlatıyor. İkizler’in bir yönü de ticari alışveriş konularını gündeme taşımasıdır. Alım-satım işlerimiz için araştırma yapmak için bugün uygun olacaktır. Kesin kararı vermek için ertesi günü beklemek uygun olur.

12 Haziran Pazar; sabaha karşı 03:34’te Ay Akrep burcuna geçiyor. Duygusal açıdan derinleşeceğimiz bir gündeyiz. Hırslı ve tutkulu bir yaklaşım içinde olabiliriz. Ay, Boğa’da bulunan Jüpiter ile karşıt duruyor. Bu yerleşim maddi konularda farkındalığımızı yükseltecektir. Ancak hemen her konuda aşırılıklara gitme ihtimali yükseliyor. Ay ve Neptün arasındaki kolay akan enerji, sezgileri ve yaratıcılığı yükseltiyor. Fakat bu yerleşimle hayalcilik bu günün en önemli risklerinden biri olacaktır. Neyse ki İkizler de bulunan Güneş, Merkür ve Venüs’ün sayesinde aklın ve sağduyunun öne çıkmasını diliyoruz. Ancak İkizler’in bir gölge özelliği olan dedikoduculuk, Ay ve Plüton arasında rahat akan enerjinin yaratabileceği entrikacı atmosferle birlikte zorlanmalar getirebilir.

Herkese iyi haftalar dileğiyle…

Meral PALA
Bu yazının bütün hakları saklıdır.