MERKÜR düzgün harekette, iletişim sorunları aşılıyor.
VENÜS ve MARS Akrep burcunda; hırslar ve tutkular ön planda…

8 EYLÜL – 8 EKİM DÖNEMİNDE BURÇLAR

ÖNCELİKLE YÜKSELEN BURCUNUZA GÖRE OKUMANIZI ÖNERİRİM!
Yükselen Burcunuzu öğrenmek için, doğum tarihinizi gün / ay / yıl olarak doğum saatiniz ve doğum yerinizle birlikte astrolojikosesi@hotmail.com adresine e-posta gönderebilirsiniz!

8 Eylül- 8 Ekim Dönemi

KOÇ: Hayatınızda rutin düzene yeni bir şekil vermek üzere girişimleriniz var. Merkür geri giderken hayatınızı gözden geçirip, elemelerde bulunmuş olabilirsiniz. Artık günlük yeni bir ortam, hatta farklı bir iş ortamı veya daha sağlıklı yaşamak adına spor, diyet gibi yenilikler olabilir. Çalışma hayatınıza dair değişiklikler söz konusu olabilir. Maddi konular ve özellikle geçmişten gelen maddi paylaşımlar, bu ay sizin için bir mücadele alanı olabilir. 23 Eylül tarihi ilişkiniz açısından önemli bir dönemeç olacaktır. Duygularınız ve mantığınız çelişkide kalmanıza neden olabilir. Sert tutumlar sergilemekten kaçınmalısınız. Aksi halde önümüzdeki günlerde geçmişten itibaren bütün ilişkileri gözden geçirmeye, kendinizi acımasızca sorgulamaya başlayabilirsiniz.

BOĞA: Yaratıcı konularda yeteneklerinizi geliştiriyorsunuz. Hatta geçmişte sahip olduğunuz becerilerinizi yeniden yaratıcı işlerde kullanabilirsiniz. Özellikle el becerilerinizi somut objeler vs yaratmak için kullanabilirsiniz. Sanatçı yönü güçlü olan Boğa burçları için farklı bir tarz ve sıra dışı dışavurumlar söz konusu olabilir. 23 Eylül’de dolunayla birlikte, hayal gücünüzün sınırlarını zorlayabilirsiniz. Ancak bu gerilim verimli olmanız için iyi gelebilir. Hayatınızda rutin düzeni yeniden kurgulamaya çalışıyorsunuz. İlişkide tutku ve derinlik söz konusu olacaktır. Ortaklıklarda ve ikili ilişkilerde zorlayıcı koşullarla yüzleşmek durumunda kalabilirsiniz.

İKİZLER: Yönetici gezegeniniz Merkür’ün Ağustos’tan beri geri hareketi sizi kendinizi ifade ederken özellikle ailenizle iletişimde zorlamış olabilir. Ancak, bu arada hayatınızda temel konularda gerekli elemeleri yapma fırsatınız oldu. 13 Eylül itibariyle hayatınızda yeni bir rutin düzen kurabileceksiniz. Şimdi artık ortaya yaratıcı işler çıkartabilirsiniz. Hayal gücünüz, hayattaki beklentilerinizi daha derin ve anlamlı bir üst seviyeye taşımaya zorluyor. 23 Eylül’de oluşan dolunay, çocuklarla ilişkilerinizde gerginlik kaynağı olabilir. Uyumu sağlamak adına sorumluluklarınızı arttırmanız gerekecektir. İş ortamında hırslarınıza yenik düşmemelisiniz.

YENGEÇ: Son 3 haftadır, Ağustos 20’lerinden itibaren yakın çevrenizdeki kişilere karşı oldukça eleştirel davrandınız. Hatta bazı kişileri hayatınızdan çıkartmış olabilirsiniz. Başak burcunda yeniayla birlikte yeni bir eğitime başlayarak yeni beceriler geliştirebilirsiniz. Bu arada çalışma ortamından yeni dostlar kazanabilirsiniz. 23 Eylül’de oluşacak dolunay enerjisi kariyer yolunuzda bir karar vermeye zorluyor. İçsel huzuru sağlamak temel hedefiniz. Bu yaklaşımla en mantıklı yolu seçebilirsiniz. Ancak sezgilerinizi devre dışı bırakmanız mümkün değil. İç sesiniz sizi ailevi konularda sorumluluk almaya zorluyor. Yaratıcı kapasitenizi yoğun bir şekilde kullanmaya başlıyorsunuz.

ASLAN: Başak burcunda yeniayla beraber, maddi konularda mantıklı ve gerçekçi somut adımlar atıyorsunuz. Yeteneklerinizi geliştirmek için kendinize yatırım yapabilirsiniz. Maddi güvenliğinizi sağlamanın gayretindesiniz. Duygusal açıdan biraz huzursuz bir dönem olabilir. Aile içinde, maddi konular gündeme oturabilir. Ailenizin maddi güvenliğini sağlayacak kaynaklar yoğun mücadele konusu olabilir. 23 Eylül’de Koç burcunda oluşan dolunay konunuzda derinleşmek için eğitim almaya zorluyor. Aslında yeni bir eğitime başlamak yaşam felsefenizi geliştirmek de bir adım olacaktır.

BAŞAK: Burcunuzda gerçekleşen yeniay kendinizi tümden yenileme fırsatı veriyor. Ağustos’un ikinci yarısından beri kendi kendinizi sert biçimde eleştirdiniz. 13 Eylül itibariyle somut adımlar atmanın, yeteneklerinizi ortaya çıkartmanın zamanı geldi. Her daim analiz eden ve bıkmadan mükemmeli arayan Başaklar, nihayet verimli olabilecekleri fırsatları yakalayabilirler. 23 Eylül’de Koç burcunda oluşan dolunayla beraber finansal konularda sorumluluk almaya açık hale geliyorsunuz. Başkalarıyla paylaşımlarda inisiyatifi ele almak durumundasınız. Yakın çevrenizle ilişkilerinizi elekten geçirmeye hazırlanıyorsunuz.

TERAZİ: Merkür’ün geri hareketi sırasında bilinçaltından gelen dürtüyle kendinizi ruhsal bakımdan irdelemiş olmalısınız. Geçmişinizi sorgulamak zihninizi fazlaca yormuş olabilir. Fakat bu sorgulama ve eleştiri ruhsal bakımdan yeni açılımlara zemin hazırladı. Başak burcunda yeniayla beraber hayatınıza bir fedakârlık ve özveri teması hâkim oluyor. 23 Eylül’e oluşan dolunay kişisel sorumluklarınızı yükseltecektir. İlişkinizle ilgili aktif rol almak ve karar vermek durumundasınız. Ancak yönetici gezegeniniz Akrep burcunda sizi tutkulu davranmaya zorlayabilir. Maddi konularda arzularınız hırsa dönüşebilir. Yapıcı olmaya çalışmalısınız.

AKREP: Başak burcunda yeniayla birlikte, yeni sosyal çevreler edinebilir, gruplar içinde rol alarak hizmet verebilirsiniz. Bir anlamda evrene faydalı olmak adına girişimleriniz olabilir. Bu yaptıklarınızda zihinsel yaratıcılık gerektiren ve sosyal iletişime dayalı konular öne çıkabilir. Ayrıca kimliğinizi vurgulamak niyetindesiniz. Hırslarınız ve tutkularınız öne çıkabilir. İlişkiler ve ortaklıklar mücadele alanı olarak duruyor. Yapıcı tutumlar içinde olmaya gayret göstermek gerek. Her zaman gizemli ve ağır durmayı tercih etseniz de rutin düzen içersinde daha hızlı ve açık olmak durumundasınız.

YAY: Mesleki alanda yeni başlangıçlara adım atabileceğiniz bir dönemdesiniz. Muhtemelen Ağustos’un 20’sinden itibaren iş ve meslek yaşamınıza ait düzeltmeler ve eksik kalmış işlerin tamamlanmasıyla uğraşmış olmalısınız. Unutmaya yüz tuttuğunuz becerilerinizi tekrar aktif olarak kullanmaya yönelebilirsiniz. 13 Eylül’den başlayarak kariyerle ilgili yoğun ve titiz çalışmayı gerektiren koşullar söz konusu olacaktır. Özellikle iletişimin hız kazandığını fark edeceksiniz. 23 Eylül’den itibaren sosyal çevrenizde dengeyi ve uyumu sağlamak adına sorumluluklar alabileceksiniz. Aynı gün Koç Burcunda oluşan dolunay gerilimi de beraberinde getirebilir. Ay boyunca ilişkilerde uyumsuzluk bilinçaltında gerilim yaratabilir. 8 Ekim’den itibaren ilişkiniz için yeni bir yaklaşım geliştirebilirsiniz. Özverili yaklaşımlarınız üzücü sonuçlar getirebilir. Kontrol etmekte güçlük çektiğiniz konulara ve gizli düşmanlıklara dikkat!

OĞLAK: Stratejik konularda üstünlüğünüzü arttırmak için yeteneklerinizi geliştiriyorsunuz. Bu ilerleme, yeni görüşler geliştirmenize zemin hazırlıyor. Ağustos’un 20’lerinden itibaren devam eden hukuki konularda titiz çalışmalarınız artık, 13 Eylül’den itibaren başarılı sonuçlar getirebilir. 23 Eylül’den itibaren, mesleki alanda sorumlu yaklaşımınızla varlık gösterebileceksiniz. Aynı gün Koç burcunda gerçekleşen dolunayla aile yaşamı ile meslek hayatınız arasında dengeyi sağlamak güç olabilir. Bu ay genel olarak hayattaki hedefleriniz konusunda hırslarınız öne çıkıyor. Ancak arkadaşlarınızla ilişkilerde yapıcı olmaya özen göstermelisiniz. Maddi konularda hırslar, yıkıcı sonuçlar doğurabilir.

KOVA: Ortaklıklardan gelen maddi kaynaklar konusu bir süredir sizi meşgul ediyor. İletişimde karşılaştığınız sorunlar 13 Eylül’den itibaren aşılabilecektir. Bundan böyle finansal paylaşımlarda verimli çalışmalar yapabileceksiniz. Borçlanmak ve kredi kullanmak için yeni anlaşmalara imza atabilirsiniz. Bu ay mesleki alanda hedeflerinize sıkı sıkıya sarılabilir hatta aşırı hırslı tavırlar sergileyebilirsiniz. Ancak kariyeriniz için tutkularınıza yenilmemelisiniz. Alanınızda bilginizi derinleştirmek için kararlar vermek durumundasınız. 23 Eylül’de dolunayla birlikte bir tereddüt söz konusu olabilir. 8 Ekim’den itibaren hayata bakışınız bambaşka olacaktır.

BALIK: Ağustos’un 20’lerinden başlayarak, hem romantik ilişkileri hem de ortaklık içinde bulunduğunu kimselerle ilişkinizi fazlaca irdelediniz. Bu arada bolca yanlış anlaşmalar olmuş olabilir. Ancak 13 Eylül’den başlayarak daha rahat anlaşma zemini bulabileceksiniz. En azından kendinizi ilişkiler içinde, çok daha rahatlıkla ifade edebilirsiniz. Bu arada yeni bir iş ortaklığının temelleri atılabilir. 23 Eylül’den başlayarak maddi paylaşımlarda çelişkiler söz konusu olabilir. Karşınızdaki kişiyle, sürpriz biçimde karşı karşıya kalabilirsiniz. Ancak dengeyi bulmaya çalışacaksınız. Yabancı kültürlerden kimselerle yoğun ilişkileriniz söz konusu olacak.

Meral PALA
Eylül 2010

BU YAZININ TÜM HAKLARI SAKLIDIR, İZİN ALMADAN KULLANILAMAZ…