GÜNEŞ İKİZLER BURCUNDA!
MANTIK ÖNE ÇIKIYOR…

ÖNCELİKLE YÜKSELEN BURCUNUZA GÖRE OKUMANIZI ÖNERİRİM!
Yükselen Burcunuzu öğrenmek için doğum tarihinizi gün / ay / yıl olarak doğum saatiniz ve doğum yerinizle birlikte astrolojikosesi@hotmail.com adresine e-posta gönderebilirsinz !

14 MAYIS -12 HAZİRAN DÖNEMİ
KOÇ: Bu ay finansal konular hayatınızda öncelikli konumda duruyor. Önümüzdeki dönemde yeni yatırım imkânları, iş fırsatları ve maddi güvenliği sağlamaya yönelik girişimleriniz olacaktır. Yaratıcı işlerle uğraşıyorsanız bunu sergilemek ve kazanç elde etmek mümkün olabilir. Bir miktar mücadeleyle beraber, gerçekçi bir bakış açısıyla ve sıkı çalışmayla fırsatları değerlendirebilirsiniz. Ancak aklınızdan çıkarmamanız gereken bir nokta, siz aklı başında ve planlı, mantıklı bir şekilde, güvenilir maddi koşullar yaratmak için çabalarken, sürpriz niteliğinde gelişmelere de açık durmalısınız. 20 Mayıs’tan itibaren aile içi ilişkiler gündemde daha yumuşak ve pozitif bir şekilde yerini alabilir. 21 Mayıs’tan itibaren, haberleşme trafiği hızlanabilir. Ayrıca yakın mesafelere yolculuk yapabilirsiniz. 28 Mayıs günü, bir devrin başlangıcı. Bu tarihten itibaren hayatınızda artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Bir anda sürpriz şekilde kendinizi sıra dışı yöntemlerle, farklı ve orijinal bir şekilde ifade etmeye başlayabilirsiniz. İlişkilerinizde de sürprizlere hazır olmalısınız.

BOĞA: Kimliğinizi yeniden tanımlama dönemi diyebiliriz. Hayatınızın temelinde, gururunuzu savunarak bolca mücadele verdiğiniz bir süreçten geçiyorsunuz. Kendinizi daha doğru biçimde ifade etme imkânınız olacaktır. Ailevi konular bir süre daha mücadele gerektireceğe benziyor. Özellikle Boğa’nın son günlerinde doğanlar için, net olmayan koşullar karmaşa nedeni olabilir. 20 Mayıs’tan başlayarak arkadaşlarınızla ilişkileriniz daha duyarlı bir seviyeye ulaşabilir. 21 Mayıs tarihi başlangıç olmak kaydıyla, finansal konulara odaklanacağınız düşünülebilir. Bu alanda hareketlilik ve canlanma söz konusu olacak. 10 Haziran’dan itibaren iletişim trafiği iyice hareketleniyor. 28 Mayıs’tan başlayarak iş yaşamınızda sürpriz gelişmelere hazır olmalısınız. Uzun vadeli bir sürecin ilk işaretleri geliyor. Özellikle belirsiz olan koşullar birdenbire gün ışığına çıkacaktır. Bilinçaltında aniden bir aydınlanma yaşayabilirsiniz. Daha önce, çok bilinçli yaklaşmadığınız birçok konu, birden zihninizde netleşirse hiç şaşırmayın. Ocak’tan beri devam eden kişisel çalışmalarınızı başkalarıyla paylaşmaya başlayabilirsiniz.

İKİZLER: Nisan’ın son günlerinden beri finansal konulara yoğunlaştığınız bu dönemde, maddi güvenliği sağlama alma endişesi bilinçaltından sizi kurgular yapmaya, mesela yeni yatırımlar yapmaya itebilir. Bu düşünceler, içten içe huzursuzluk kaynağı olabilir. 21 Mayıstan başlayarak kimliğinizi vurgulamaya, kişiliğinizi çok daha fazla ortaya çıkarmaya meyillisiniz. Güneş’in burcunuzda ilerlemeye başlaması sizi çok daha dikkat çekici bir pozisyona getiriyor. 28 Mayıs’ta Yay burcunda oluşan dolunay ilişkilerde belirsizliği yok etmeye yardım edecektir. Aslında, bu tarih sizin için, sürpriz kararlar almanıza yol açabilir, hayattan beklentilerinizi yepyeni, sıra dışı konulara çevirebilir. Bir anda, hayata dair umutlarınızı çok farklı bir yöne çevirmeniz olası gözüküyor. Ocak’tan beri ailevi konularda yaptığınız irdelemeler, duygusal hesaplaşmalar sizi oldukça içe yöneltmiş ve biraz da yıpratmış olabilir. Haziran başından itibaren duygusal sıkıntılar yavaş yavaş hafiflemeye başlıyor. 7 Haziran’dan itibaren evinizde tadilat vs olabilir, hatta taşınma konusu gündeme gelebilir. Bu dönemde, kendinize karşı fazla eleştirel olmamaya gayret edin. Yönetici gezegeniniz Merkür, 10 Haziran itibariyle burcunuza ilerliyor. Doğal iletişim yeteneğiniz, zihinsel hareketliliğiniz tam kapasite ortaya çıkmaya başlıyor.

YENGEÇ: Toplum içinde tamamen farklı ve orijinal bir imaj çizmeye başlıyorsunuz. Kariyerde, mesleki hayatınızda pek çok açılım ve değişiklik söz konusu olacaktır. Açıkçası hayatta hedefleriniz tamamen yön değiştirirse şaşırmayın. Her şey sürpriz niteliğinde gelişiyor. Köklü değişikliklere hazır olun. Aslında kendinize gerçekçi ve sağlam hedefler kurmaya çalışıyorsunuz. Fakat sürprizlere hazır olmalısınız. Bu denli yüklü değişiklik, sizin gibi korumacılığa önem veren kişiler için biraz gerilim kaynağı olabilir. İçe kapanmaya meyil edebilirsiniz. 28 Mayıs’ta dolunayla birlikte, bir tür dönüm noktası gibi, rutin düzeninizi değiştirmeye başlıyorsunuz. Haziran’ın ilk günlerinden itibaren iletişim trafiğiniz artacaktır. Aslında, Ocak ayı ortalarından itibaren zihinsel olarak geliştirdiğiniz içe dönük düşünceler, belirli bir disiplinle, dışa vurum için olgunlaşmış durumda. Haziran’ın ilk haftasından itibaren fikirlerinizi ortaya çıkartmak için sabırsızlanabilirsiniz. Özellikle işinizle ilgili yazışmalar, her çeşit detay konu üzerinde yoğunlaşarak, artacaktır. Aslında bilinçaltından gelen, sizi sürekli dürten düşünceler olabilir. Biraz fazlaca irdelemeyle beraber düşüncelerin dışa vurumu için hızlı adımlar atabileceksiniz. Bütün bunlar gelişirken, Venüs’ün 20 Mayıs’tan, 14 Haziran’a dek burcunuzda ilerlemesi, sempati etkisi yaratmanıza büyük katkı sağlayacaktır.

ASLAN: Bulunduğunuz toplumda imajınızı yenilediğiniz bir dönemdesiniz. Güçlü yaratıcılığınızı mesleki alana yöneltebileceksiniz. Maddi güvenlik adına yeni ve kalıcı başlangıçlar söz konusu. Ancak ortaklaşa paylaşımlar konusu bir gerginlik kaynağı olabilir. Geçtiğimiz Ekim’den beri zihinsel olarak mesleğe odaklanmış olmalısınız. Bu yılın başlarından itibaren yaratıcı fikirler üretmek için epeyce kafa yormuş olabilirsiniz. Bunlar sizin, şu sıralar meslekte yapmaya çalıştığınız yeniliklerin başlangıç noktası. Aslında, 2009 Ekim ayından beri son derece aktif bir süreçtesiniz; hem içsel hesaplaşmalar, hem de önemli dışavurumlar yaşamış olmalısınız. “Artık kalıcı işler ortaya koymalı” dediğiniz bu dönemde, sürpriz haberlere, yabancı kültürlerden gelecek ani fırsatlara açık olun. 28 Mayıs’ta oluşacak dolunay, biraz gerilimle birlikte, ileriye dönük planlarınızı belirginleştirmek için, zemin hazırlayacaktır. Bu ay, ayrıca sosyal çevrenizde fikirler ve sözlerle dikkat çektiğiniz bir süreç olacağa benzer. Özellikle 10 Haziran’dan itibaren bu süreç iyice belirgin hale geliyor. Haziran başından itibaren, işle ilgili maddi yatırımlarınız verimli olmaya başlayacaktır. Ancak büyük ödemeler yapma mecburiyeti de doğabilir.

BAŞAK: 2007 yılından itibaren yaşadığınız olgunlaşma süreci, bu ay yepyeni bir boyut kazanacaktır. Edindiğiniz ciddi hayat tecrübeleri bir tür bilgeliğe dönüşebilecektir. Hayat görüşünüzü, bir üst seviyeye taşıyorsunuz. Toplumda, kendinizi yoğun biçimde ifade etmeye başlıyorsunuz. Hukuksal bir konuyla ilgili uğraşınız varsa, kalıcı biçimde çözüm arayışına gidebilirsiniz. Sorumluluk duygusu burada ön plana çıkıyor. Maddi konular ve özellikle banka kredisi gibi işlerde tedbirli olmakta fayda var. Bu nokta, oldukça sürpriz gelişmelere açık bir konu olarak duruyor. Meslekte yaptığınız çalışmaları, Haziran başından itibaren çok daha iyi ifade edebileceksiniz. Aynı zamanda kariyerle alakalı iletişim trafiği yükseliyor. 28 Mayıs günü oluşacak dolunay, toplum içinde statünüzü netleştirecektir. 7 Mayıs’tan başlayarak, Temmuz sonuna dek çok dinamik bir süreç başlıyor. Özellikle Başak burcunun ilk günlerinde doğanlar için, Mayıs’ın ilk haftasından başlayarak ‘aksiyonu bol günler’ demek yanlış olmaz. Bu ay, sosyal topluluklar içinde kendinizi rahatlıkla kabul ettirebileceksiniz. Toplumsal duyarlılığınız yükselmesi, sizi sosyal sorumluluklara almaya itebilir.

TERAZİ: Ortaklaşa maddi yatırımlara girebilir, sorumluluk alabilirsiniz. Önümüzdeki günler, sizin için bu yılın en hareketli, en sıra dışı ve unutulmaz günleri olabilir. Kendinizi çok farklı ve orijinal biçimde ifade etmeye başlayabilirsiniz. Hatta etkisi uzun yıllara yayılacak bir sürecin başındasınız demek yanlış olmaz. İlişkileriniz de sürpriz gelişmelere açık duruyor. Ufuk açıcı uzak yolculuklar söz konusu olabilir. Gezerek, görerek hayat görüşünüzü fazlasıyla geliştirebileceksiniz. Mesleki konularda hassasiyetleriniz artacaktır. 28 Mayıs’ta oluşan dolunay zihinsel geriliminizi yükseltebilir. Fikirlerinizi, hayata bakışınızı ortaya çıkartmak için fırsatınız olacaktır. Ancak bunu, muhtemelen alışılmışın dışında yöntemlerle yapacaksınız. Bu arada, ortaklık içine girebileceğiniz kişilere karşı, Haziran’ın 7’sinden itibaren tedbirli olmakta fayda var. Yine aynı tarihlerde eşinize veya partnerinize fazlasıyla özverili davranabilirsiniz. 10 Haziran’dan itibaren yabancı kimselerle sürekli konuşup, yazışmak, kısacası sıkı iletişim halinde bulunmak gerekecektir.

AKREP: Bu ay ilişkiler hayatınızın en önemli gündem maddesini oluşturuyor. Devam eden bir ilişki veya evlilik varsa, bir üst boyuta taşıyabilir, köklü ve kalıcı değişiklikler yapabilirsiniz. Şayet herhangi bir ilişki yoksa yeni ve uzun vadeli bir ilişkinin ilk adımları atılabilir. Bu arada iş ortaklıklarına da girişebilirsiniz. Hedefe kilitlenmek konusunda en başarılı burç olan siz Akrepler için, iş ilişkileri ve romantik ilişkiler büyük önem taşıyor. 28 Mayıs’ta oluşan dolunay ticari işler, maddi paylaşımlar ve özellikle yabancı ülkelerden gelebilecek kaynaklar bir miktar gerilim kaynağı olabilir. Sosyal organizasyonlarda, geçtiğimiz Ocak’tan beri devam eden çalışmalar ve üstelendiğiniz sorumluluklar, Haziran başlarından itibaren aktif çalışmalarınızla yeni boyut kazanıyor. Daha doğrusu dışa kapalı çalışmaları paylaşmaya başlıyorsunuz demek gerek. Kısacası, yaratıcılığınızı ortaya koyarak yaptığınız işler, verimli bir hale dönüşebilir. Bir anda, hayatınızdaki rutin düzen, bambaşka bir şekle bürünürse şaşırmayın, sadece adapte olmakta gecikmeyin!

YAY: Güvenli ve huzurlu bir rutin yaratmak istiyorsunuz. Bunun için yaşam tarzınızı yenilemeye karar verebilirsiniz. Sizin kadar, sürekli yeni koşullara adapte olabilmek önemli bir başarıdır. Ancak sağlığınızı düşünecek olursanız, koşulları sabitlemeye çalışmak da mantıklı olacaktır. Bunun için, işe günlük düzeninizi sabitlemekten başlayabilirsiniz. Önümüzdeki ay, ilişkinizi mercek altına almaya karar verebilirsiniz. 28 Mayıs’ta oluşacak dolunayla birlikte hayatınızdaki hem romantik anlamdaki ilişkileri hem de iş konusunda bire-bir çalıştığınız kimselerle ilgili ilişkileri rayına oturtmak için çaba sarf edebilirsiniz. Tamam mı, devam mı sorusuna cevap arayacaksınız. Bu yüzden dolunay civarı günler bir miktar gerilim yaşanabilir. Haziran’ın 10’undan itibaren konuşup tartışarak sorunları aşmanız olası gözüküyor. Mesleğinizle alakalı, son aylarda devam eden sistemli çalışmalarınızı toplumla paylaşmaya başlıyorsunuz. Aslında, Haziran’ın 7’sinden itibaren kariyerde yeni bir ‘hummalı’ çalışma dönemi başlıyor. Detaylarda odaklanmak gerek. 2009 Ekiminden beri ufkunuzu epeyce genişletmiş olmalısınız. Bu yüzden, ayrıntılarda kaybolmadan, ancak ince noktaları da gözden kaçırmadan mücadelenizi sürdürebilirsiniz. 28 Mayıs’tan başlayan süreç hayatınızda yeni bir çığır açabilir. Orijinal hobiler, yaratıcı yönünüzü ortaya çıkartma şansı verecektir. Bu gelişme sizin hayatınızın yönünü değiştirebilir. Sürprizlere hazır olun, bu size keyif verecektir…

OĞLAK: Ciddi ve sorumluluk sahibi siz oğlaklar için, 2008 yılından beri değişimin rüzgârlarını hissediyorsunuz. Bu ay yeni bir dönüm noktasına daha geliyorsunuz. Uranüs’ün Koç burcuna geçişi, köklü değişikliklere hız kazandıracaktır. Önemli yer değişiklikleri ve yerleşimle ilgili sürpriz gelişmeler olabilir. Aslında 28 Mayıs tarihi önemli bir dönemeç, fakat etkisi uzun yıllar sürebilecek bir süreçten bahsediyoruz. Yaratıcı hobiler edinmek sizin için oldukça faydalı olacaktır. Son dönemlerde, bu konuda epeyce zihin jimnastiği yapmış olabilirsiniz. Artık aksiyona geçme vakti geldi. Belki toprakla alakalı uğraşılar, sizin için en uygun olanı olabilir. Doğayla bütünleşerek büyük keyif alabilirsiniz. 28 Mayıs’ta oluşan dolunay, işe rutin düzeni değiştirmekle başlamanız için sinyaller gönderiyor. Belki de sıra dışı gelişmelere pek sıcak bakmayışınız yüzünden, plansız hareketlere şans tanımaktan kaçınabilirsiniz. Fakat bilin ki, yer değiştirmek, yeni uğraşılar veya keyif veren hobiler edinmek, rutin düzeni yenilemek uzun vadede olumlu sonuçlar getirecektir. Yeter ki değişime direnmeyip, sürprizlere uyum sağlamaya çalışın. Bu ay her türlü ikili ilişkinizde sıcaklık, hassasiyet ve uyum söz konusu diyebiliriz.

KOVA: Ev ve yerleşim konusu hayatınızda önemli yer tutuyor. Yeni bir gayrimenkul edinimi ve yer değişikliği söz konusu olabilir. Aslında maddi konular geçtiğimiz aydan beri gerilim kaynağı olarak gözüküyor. Mayıs sonu itibariyle, en azından bir takım gecikmeler ve engellenmeler ortadan kalkacaktır. Artık çok daha rahatlıkla, ortaklık içinde mücadelenizi verebilirsiniz. Özellikle 28 Mayıs tarihi hayatınızda bir dönemeç olabilir. Uzun yıllar sürecek bir değişimin ilk titreşimlerini hissetmeye başlıyorsunuz. Yaratıcılık konusuna, zodyakta sizden açık olan başka burç yok diyebiliriz. Sürprizlere her an hazırsınız. Aslında siz kendiniz, başkaları için tam bir sürprizsiniz. Fakat bu kez siz de beklenmedik düşünce ve görüşlerinizle kendi kendinize şaşırabilirsiniz. 2008’den beri, bilinçaltından sizi değişime zorlayan Plüton zemini hazırlıyordu. Artık, bundan böyle, taze ve orijinal fikirler, hevesle ortaya dökülebilir. Hele 10 Haziran’dan itibaren, Merkür’ün de yardımıyla fikirler ard arda açığa çıkmaya başlayacaktır.

BALIK: Ocak ayında itibaren, burcunuzda ilerleyen Jüpiter size bir takım fırsatlar ve açılımlar sunmuş olmalı. Hayat görüşünüzü önemli ölçüde geliştirdiğiniz bu süreçte, değer yargılarınız da beklenmedik şekilde değişmeye başlıyor. Son derece özverili olan siz Balıklar için, bugüne kadar sahip olduğunuz düşünce kalıpları birer birer yıkılıp yerine yenileri gelecektir. Özellikle en yakın çevrenizde bulunan kimselerle alakalı bambaşka fikirler geliştirebileceksiniz. Değişen şartlarla birlikte kolayca yön değiştirebilen Balıklar bu kez, “kalıcı düşünceler üretme çabasında” dersek yanlış olmaz. Genel olarak, son aylarda hayatınızda kişisel konulara odaklanıyorsunuz. Mesleki konular ve/veya başkalarıyla, toplumla paylaşılan alan son derece durağan vaziyette. Halen ev, aile, yuva, yerleşim vs konuları üzerine fikirler üretiyorsunuz. 28 Mayıs’ta dolunayla birlikte mesleki konular, gerilim kaynağı olabilir. Çeşitli kararsızlıklar yaşayabilirsiniz. 10 Haziran’dan itibaren ikili ilişkiler ve/veya iş ortaklıkları bir problem alanı olarak gözükebilir. Eski hesapları karıştırma gereği ortaya çıkabilir.

Bu yazının tüm hakları saklıdır, izin almadan kullanılamaz.

Meral PALA
Mayıs 2010

www. astrolojikosesi.com
E-mail: astrolojikosesi@hotmail.com