HUZUR ve DİNGİNLİK ZAMANI…

14 Nisan’da, KOÇ Burcunun 24 derecesinde gerçekleşen yeniay’ın ardından, 20 Nisan tarihinde Güneş BOĞA burcuna giriş yapıyor. Koç Burcu, yeni başlangıçları, ilkleri, yeni deneyimleri, riske atılma cesaretini anlatırken, Boğa Burcu, başlangıçların; kararlılıkla, azimle, sebatla devamlılık kazabileceğini gösterir. Boğa dönemi risklerin en aza indirilerek, huzuru kaçırmayacak türden bir azim ve kararlılık içinde bulunabileceğimize işaret ediyor. Mars’ın da sabit Aslan’da ilerlemesi, kararlı mücadeleyi vurgulamaktadır. Ancak, yeniay haritasında, Mars gezegeninin, Plüton ile yaptığı açı rahatsızlık yaratıyor. Bir türlü çıkış yolu bulamayan, kontrolsüz fakat inatçı fakat bir o kadar da gururlu bir enerjiyi sembolize ediyor. Diğer yandan Jüpiter’in de abartılı bir zorlamayla enerjinin dışa vurumunu kışkırttığını düşünebiliriz.
Bu arada Satürn–Uranüs karşıtlığı patlayıcı enerjilerin, Jüpiter’in de yardımıyla büyük çaplı, yapısal değişikliklere zorlayacağına işaret ediyor.
İletişim ve haberleşme gezegeni Merkür, 3 Nisan’dan beri Boğa’da ilerliyor. 18 Nisan’da, Boğa’nın 12 derecesinde geri hareketine başlıyor. 12 Mayıs’a dek Merkür’ün geri gittiği dönemde, zihinsel konularda, iletişimde, ticari faaliyetlerde ve kısa yolculuklarda dikkatli olunması gerek. Özellikle gayrimenkul, toprak ve maddi güvenlik, yatırım ve finansla alakalı konularda terslikler olabileceğini hesaba katmak gerek. Buna göre şartları 2 kere kontrol etmek gerek. Örneğin, maddi kaynaklarla alakalı olarak herhangi bir imza atmak gerekirse, gayrimenkul alım-satımında, yatırım kararlarında, kısaca maddi konularla alakalı her türlü işte tedbirli olmakta fayda var.
Finansal konuları ve sanatsal değerleri temsil eden Venüs, kendi burcu Boğa’dan, İkizler’e 25 Nisan’da geçiş yapıyor. Aşkı, sevgiyi, ilişkileri de anlatan Venüs, yıl içinde en parlak olduğu dönemlerden birini, 25 Nisan’da kapatıyor. İkizler Burcuna giriş yapan Venüs, finansal konularda, ilişkilerde, sosyal yaşamda, 20 Mayıs’a dek daha hareketli ve ikilemlere açık bir sürece işaret ediyor.
28 Nisan’da Akrep Burcunda oluşacak dolunay, sabit burçlarda inatçı enerjileri açığa çıkartıyor. Mars’ın da bu Akrep-Boğa aksında oluşan dolunaya, zorlayıcı bir açıyla, eşlik etmesi, sıkışmış enerjilerin patlamasına benzer bir etki yapıyor. Bunu aynen volkanik patlamalara benzetmek mümkündür
Duygusal derinliğin en üst seviyelere çıkmasına karşın, maddi dünya ile ilgili farkındalığın en yüksek noktada olması ve iki zıt ucun, Mars tarafından zorlanmalara maruz kalması oldukça enteresan sahnelere neden olabilir. Bu sıkışmayı çözebilecek tek çare evrensel konulara duyarlı olmaktan, toplumla bütünleşme ve kardeşlik temasını hayata geçirmekten geçiyor.
7 Nisan’dan itibaren Plüton, Oğlak’ta geri harekete başladı.15 Eylül 2010 tarihine dek sürecek gerileme hareketi, değişime zorlandığımız konularda, eksiklerimizi gidermemize ve gelişmeleri sindirmememize imkân verecektir.
Terazi’de geri hareket etmekte olan Satürn, 8 Nisan’da, Başak burcuna geri döndü. Uzun süre üzerinde çok çalıştığımız ancak, 2009 Ekim civarında, yarım bıraktığımız veya yerine getiremediğimiz bir takım zorunlulukları tamamlamak için halen bir şansımız olacak.
Bu ayın, bir başka önemli gök olayı Kiron adlı gezegenimsinin de 20 Nisan tarihinde, Kova’dan Balık burcuna geçiş yapması olacak. Gerçi 2019’a dek Kiron ‘un Balık burcundaki yolculuğu devam edecek. Bu uzun süreçte pek çok kereler aktive olup, büyük etkiler yapacağı açık. Ancak yine de herhangi bir gezegenin, bir burca girerken, bir de çıkarken önemli izler bıraktığını düşünürsek, önümüzdeki günler şifacı Kiron’un, Balık burcunda önce çözülmeler ve kararsızlıklarla beraber, ardından evrensel şifayı dağıtmaya başlayacağını düşünebiliriz.
İnsanlığın bilincinde belki de farklı boyut açılacağını, ruhsallık ve evrensel temaların kavrayışı arttıkça, insanlık olarak bir gelişme kaydetmemiz mümkün olacaktır.
14 Mayıs’ta Boğa Burcunun 23 derecesinde yeniay gerçekleşecek.