15 Ekim 2012, Pazartesi günü saat 15:02’de, 22 derece 32 dakika TERAZİ Burcunda yeni ay oluşuyor.

Her yeniay taze enerjileri hayatımıza getirmektedir. Bu kez Terazi temasının hayatımıza yenilikler getireceğini düşünebiliriz. Terazi Burcu kişisel haritada hangi yaşam alanını yönetiyorsa bu alanda yeni başlangıçlar beklemek gerek.

Terazi burcu denge burcu, medeniyetin sembolü. Hava elementinin öncü burcu, iletişim becerilerini arabuluculuk ve denge sağlamak için ortaya koymaktadır. Terazi, ilişkileri, evlilikleri, ortaklıkları ve politikayı temsil eder. Eşitlik ve adalet, uyum ve tarafsızlık temel özellikleridir. Terazi’nin Venüs yönetiminde, estetik ve sanatın temsilcisi olduğunu düşününce ahenk arayışındadır. Ancak Güneş Terazi Burcunda zayıf düşmektedir. Asıl olan şu ki, Terazi eşitliği bozmamak için kendi yaratıcı ifadesini ve bireyselliğini karşısındakiyle dengelemeye çalışır. Karşı tarafa %50 şans verir. Paylaşımın adilce, %50-%50 olması için uğraşır. Bir anlamda egosundan vazgeçer. Aynı zamanda kararsızlık içine girer.

Yeniay zamanı, Terazi’nin yönetici gezegeni Venüs’ün Başak Burcunda düşük oluşu, Satürn ile 45 derecelik gergin açısı ilişkilerde tedirginlik, huzursuzluk, sürtüşme ve oynaklık işaretçisi olarak gözüküyor. Geri giden Jüpiter’le Venüs’ün kare açısı ilişkilerimizi, değer yargılarımızı ve maddi kaynaklarımızı sorgulatacaktır. Eleştirmenin dozu kaçabilir.

Ankara’ya göre çıkartılan yeniay haritasında ufukta 9 derece idealist Kova burcu yükseliyor. Burada yükselen yöneticisi Satürn Akrep Burcu’nda ve Balık’taki Neptün-Kiron kavuşumuyla rahat bir üçgen açı içinde olacak. Bu yerleşim yüksek sezgisellik, arınma, iyileşme ve hayallerin gerçeğe dönüşümünü anlatıyor. Kiron bu resmin içinde, eksikliklerin giderilmesini ve şifa bulmayı anlatabilir.  Kiron, aynı anda savaş gezegeni Mars ile net bir kare açı içinde bulunuyor, buradan yaralarımızın kaşınmasının, eksikliklerimizin vurgulanmasının gerilimli bir atmosfer yaratacağını düşünebiliriz. Ateş elementinden Yay burcundaki Mars’ın Yeniay derecesiyle de yarım karelik bir açı kurması da tansiyonun yüksek olacağının işaretçisi. Mars’ın yenilikçi Uranüs’le net bir üçgen açı kurması yaratıcılığı ve sıra dışılığı ortaya çıkartacaktır. Denenmemiş olanı deneme arzusu olabilir. Hayatımızda eskimiş kalıpların yerine yenileri getirme cesareti veriyor. Daha önce hiç gidilmemiş yola gitme şansımız olabilir.

Bu arada gerileyen Jüpiter, yeniay oluşumuyla geniş bir üçgen açı içinde bulunurken, zihinsel paylaşımların, iletişimin, sosyal ilişkilerin iyicil yaklaşımlarla gelişmeye açık olacağından söz etmek gerek. Ancak İkizler’de geri hareket eden Jüpiter; iletişimde, zihinsel konularda, eğitim alanında, ticari konularda yavaşlatan bir etki yaratmaktadır.  Aynı zamanda görüşlerin, inanışların sorgulama gerektireceğini düşünebiliriz. Ancak iletişim gezegeni Merkür Akrep’te ve Jüpiter’le kadersel 150 derecelik bir açı kuruyor; dipten gelişen, fark edilmeden büyüyen iletişim problemlerinin birden aciliyetle üzerinde durulmasını gereken bir konu olabileceğini anlatıyor.

Yeniay haritasında hava elementi çok yoğun; zihinsellik, fikir paylaşımları, iletişim, sosyal yaşam, mantık ve tarafsızlık temaları öne çıkıyor. Akslar sabit burçlarda bir değişmezlik, inatçılık ve idealizm yaratacaktır.

Sonuçta, Yeniay’la birlikte önümüzdeki 1 aylık dönemde gerilimlerle beraber, fikirlerin paylaşma zemini bulacağını, böylece denge ve uyumu sağlama şansı olacağını düşünebiliriz.

Kişisel olarak, hayatta en çok denge, uyum, eşitlik ve ahenk içinde olmak istediğimiz alanda yenilikler, yeni ilişkiler, ortak projeler bekleyebiliriz.

Hepimiz için barış, uyum ve huzur dolu bir dönemin başı olması temennisiyle.

Meral PALA

Bütün hakları saklıdır.

11 Ekim 2012

İstanbul