zodiac_wheel_Vurgulu Tarihler

Sosyal ve jenerasyon gezegenlerinin gökyüzünde birbirleriyle ve kişisel gezegenlerle kurdukları ilişkiler önemli etkiler yaratmaktadır. Aşağıda konu edilen tarihler yıl içinde oluşacak etkili açılara göre önem verilmesi gereken ve kritik dönemler olarak düşünülmeli…

Büyük dönüşümleri anlatan Uranüs ve Plüton 17 Mart 2015’te, 15 derece 29 dakika kare açıya giriyorlar. Sert bir atmosfer beklenebilir. Hayatımızda radikal dönüşümler olması muhtemeldir.

Yılın ilk günleri özellikle 1-2-3 Ocak tarihlerinde, Jüpiter-Mars karşıtlığıyla idealistçe yapılan mücadelelerin, fikir savaşlarının, özgürlük ve ilerleme arayışının abartılı seviyelere çıkması beklenebilir. Aşırı uçlara gidip gelmeler olabilir. 2013’ün tam

son günlerinde bu tablo etkin olmaya başlayacak. 12-16 Ocak aralığında Mars’ın Balık burcuna girişiyle iki malefik gezegen, Satürn ve Mars gergin bir kare açı

yapıyor. Değişken burçlarda 90 derecelik açı oluşması değişken şartlar altında otoritelerle çatışma olabileceğini anlatıyor. Dinsel konuların, farklı görüş ve inanışların çatışma ve mücadele sebebi olabileceğini düşünmek gerekir. Hukuki konular bir mücadele alanı olabilir. Eğitim hayatı ve özellikle üniversitelerle alakalı konular gündemi meşgul edebilir.

Mars’ın Koç’ta Uranüs ve Plüton ile sert bir tablo oluşturacağı 8-15 Mart tarihlerine dikkat kesilmek gerek. Ani çıkışlar, beklenmedik gelişmeler gündeme oturabilir. Yıkıcı güçler iş başında olacak.

28 Ocak-3 Şubata arasında Venüs-Neptün Balık’ta birleşirken duygusal ve romantik ilişkilerde ve sanatsal konularda yaratıcılığı destekleyici bir atmosfer var. Satürn’den gelen kare açı somut ilerlemeler için zorluyor.

21-25 Şubat arasında Venüs-Mars kavuşumu Koç’ta Satürn ile üçgen açı kurarken ilişkilerde hızlı, atak ve kararlı adımlar getirebilir. İlişkileri sağlam zemine oturtma ve somutlaştırma açısından destekleyici şartlar oluşuyor.

13-18 Mayıs aralığında Mars-Satürn karşıtlığı İkizler-Yay ekseninde oluşurken değişken şartlarda fikirlerin zıtlaşması beklenebilir.

9-27 Haziran aralığında Jüpiter’le Uranüs ateş elementinde parlak fikirleri ve yaratıcı oluşumları destekler nitelikte. Yenilikçi atmosferde büyük yaratıcı çıkışlar için uygun şartlar var. Öte yandan özgürlük, bağımsızlık temaları vurgulanırken devrimci bir ruh harekete geçebilir. Yabancı kültürlerle ilgili bağlantılar sürpriz gelişme kaydedebilir.

12-17 Temmuz arası Mars Yengeç’te ve Plüton’la zıtlık içinde bulunurken karşıtlıkları dengelemeye çabalarken duygularımız incinebilir. Duygusal ve milliyetçi atmosferde somut dönüşümler inşa etmek güçlük yaratabilir. Ruhsal iniş çıkışlara müsait bir ortam söz konusu.

2015’te Venüs gerilemesi Başak’ta olacak. 19 Temmuz’da Venüs gerileme hareketi yapacağı Başak Burcu’na ilerliyor. Burada düşük çalışıyor. Venüs 25 Temmuz’da 1 derece Başak’ta gerilemeye başlıyor. 31 Temmuz’da Aslan’a geri dönüyor. 6 Eylül’de Aslan’ın 14 derecesinde düzgün harekete dönüyor. 8 Ekim’de Venüs tekrar Başak’ta ilerlemeye başlıyor. 8 Kasım’da Venüs Terazi’ye geçiş yapıyor.

Bu gerileme döneminde, Venüs Başak’ta iken ilişkilerimizi bir irdelemeye girişebiliriz. Detaylara bakınca huzursuzluk hissedebiliriz. Karşımızdaki kişilere fazlasıyla eleştirel yaklaşabilir, duygusal paylaşımlarda ve empati kurmakta zorlanma olabilir. İlişkilerimize fazlasıyla gerçekçi, analitik yaklaştığımız bu dönemde duygularımız göstermekte sıkıntı olabilir.

Bu dönem ayrıca yeteneklerimizi geliştirmeye çalışacağımız, eksikliklerimizi kapatmaya uğraşacağımız  bir dönem olabilir. Kazanç elde ettiğimiz konularda eğitimlere katılabilir, bilgimizi geliştirmenin yollarını arayabiliriz.

Venüs’ün Aslan’da gerileme sürecinde ise geçmişte bize mutluluk veren, yapmaktan gurur duyduğumuz konulara yeniden dönüş olabilir. Eski hobilerimiz tekrar ilgi alanımıza girebilir. Bir takım düzenlemelerle yeniden ele alacağımız yaratıcı konular olabilir. Egomuzu sergilediğimiz, parlamak istediğimiz konulara eğilme, uğraşı verme, emek sarf etme zamanı olabilir. Sanatsal çalışmalar özellikle bir çalışma alanı olabilir. Genel olarak, Venüs gerilerken evliliğe adım atmak veya yeni yatırımlara girmek problemli olabilir.

Eylül’ün başlarından yaklaşık 18’ine kadar Jüpiter Başak’ta  ve Neptün Balık’ta karşıt yerleşimde bulunurken hayal ve gerçeği iyi dengelemek gerek. Belirsizlikler netliğe kavuşabilir. Yaratıcı çalışmaları somutlaştırarak ortaya sunma imkanı olabilir. Sağlık ve sağaltım konuları gündeme gelebilir.

25-30 Eylül arasında Satürn Yay’da ve Mars Başak’ta sert kare açı yapıyor, bu günlerde iki malefik arasındaki gerginlik inançla güven duygumuz mantığımızla çelişki içinde bulunabilir.

Ekim ayının tam ortalarında Jüpiter ve Mars Başak’ta kavuşurken Kiron’la karşıtlık yaratmaktalar. Bu yerleşim şifa ve iyileşme gücünü açığa çıkartma, kullanma zamanı olabilir. Mesela dünyada “ebola” için çareler bulunabilir.

Aralık ayının ilk 10 günü Uranüs-Mars karşıtlığı sert ve kopartıcı etkiye sahip enerjileri çağrıştırıyor. Mars Terazi’de kararsız, ne zaman harekete geçeceği belli olmayan bir güç olarak zararlı çalışıyor. Plüton’un da bu resmin içinde büyük rolü olduğunu düşünürsek değişim ve dönüşüm temalarının tetiklendiğini görebiliriz. Gökyüzünde oluşan T-kare gerginliğin dozunu yükseltebilir.

2014 son günlerinden itibaren, Satürn Yay Burcundaki hareketine başlıyor. 2015 içinde bir süreliğine Akrep’e dönse de hayatımızda önem vermemiz gereken konular, temalar değişecektir. Satürn Yay’da iken riskleri en aza indirme çabaları olacaktır. İyimserliklerin bir ölçüde törpülendiğini görebiliriz. Hukuki işler önem kazanabilir. Yurt dışı bağlantılı konular uğraşı gerektirebilir. Yay-İkizler-Balık ve Başak burçları önemli testlere tabi olacaktır.

Bütün hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden yayımlanamaz.

Meral PALA

D.M.A.