30 Eylül günü saat 06:18 ‘de henüz Güneş doğmadan önce tam dolunay gerçekleşecek. Dolunay zamanları, gökyüzünün ışıkları Güneş ve Ay’ın karşıt burçlarda tam 180 derecelik açı içinde bulundukları ve astrolojik olarak aydınlanmayı, açığa çıkmayı, gerçekleşmeleri, somutlaştırmayı bir anlamda tatmin olmayı anlatır. Negatif anlamda dolunay kararsızlık, ayrılık, bitiş ve sonlanmalara işaret eder.

Bu kez Ay Koç Burcu’nda, Güneş ise Terazi Burcu’nda 7 derecede karşıt durumdalar. Zodyaktaki ilk burç Koç; ateş elementinden öncü nitelikte. Koç arşetipi cesareti, girişimci ruhu, yeni başlangıçları, coşkuyu, hevesi, heyecanı, dinamizmi, bağımsızlığı, benlik vurgusunu anlatır. Olumsuz açıdan sabırsızlığı, olgunlaşmamış olmayı, sorumsuzluğu, inatçılığı, savaşçı ruhu ve bencilliği gösterir.

Terazi Burcu, Koç’un tam zıt burcu; yine öncü fakat hava elementinden bir burç. Zodyakta ne insan, ne hayvan figürüyle, cansız bir obje olan Terazi ile sembolize edilir. Medeniyetin sembolüdür. Uzlaştırıcı, adil, barışçıl, sosyal açıdan başarılı, objektif, rasyonel, politik, işbirlikçi özellikleri öne çıkar. Negatif yönden, tek başına hareket edememe ve karasızlık getirebilir.

Dolunay zamanı Güneş ile Ay’ın bu iki zıt burçta yerleşmiş olması bilincimizle Terazi temalarını ortaya çıkartmak isterken, güdüsel olarak Koç özellikleri baskın olmaya çalışacaktır. Barışçıl olmakla savaşmak arasında kalabiliriz. “Dediğim dedik” tarzında yaklaşmak mı yoksa uzlaşıya yanaşmak mı soruları sorulabilir. Duygu ve mantık arasında oluşan gerilim hem sancılı bir doğum gibi bazı şeyleri somutlaştırmaya hem de sonlanmalara zemin hazırlıyor. Aslında her bitiş yeni başlangıçlara da imkân vermektedir. Demek ki beklenmedik bitişler, sürpriz başlangıçları da anlatıyor olabilir.

Ay’ın Güneş’le karşıt durumdayken, Uranüs’le kavuşum ve Plüton ile gergin kare açı içinde oluşu; gökyüzünde tam bir T-Kare yaratıyor. Geriye dönüşü olmayan bitişler, ani kopmalar burada kaçınılmaz gözüküyor. Ay’ın kendi dizpozitörü Mars’la 135 derecelik açısı kazalar gibi yıkıcı etkilerin ve zorunlu bir sapağa gelindiğinin işareti olabilir. Tutulma anında Venüs-Mars arasında oluşan kare açının gerginliği gurur duyduğumuz tüm değerleri alaşağı edebilir. Ay’ın düğümlerinin Venüs’le sıkı bir kare açı oluşturması maddi konular, ilişkiler ve değerlerimiz açısından kadersel olaylarla karşı karşıya kalabileceğimizi anlatıyor.

Satürn ve Merkür’ün uzak bir kavuşum içinde oluşu olayların içinde nezaket çerçevesinde, diplomatça sözler kullanma şansı verebilir. Satürn’ün, Venüs’le 60 derecelik açısı yaratıcılığımızı konuşturmanın vaktinin geldiğini anlatıyor. Merkür- Jüpiter üçgeni  gelişime açık fikirlerin iyicil bakışla büyüme şansı olabileceğini anlatıyor. Bir yandan da bu dolunay enerjisini, bir önceki Başak’ta oluşan yeniayın olgunlaşma evresi olarak görebiliriz. Yeniay zamanı yeni tohumlar ekilir, dolunayla birlikte bu ekilenler yeşerir, görünür olur. Zihinsellik içeren, pratik hayata yönelik, becerilerimizi geliştirmeye ilişkin adımlarımızın cesaretle birleşerek, bir uzlaşıya vararak somut hale gelişişine işaret ediyor.

Koç Burcundaki dolunay’ın hayatımızda uzun zamandır askıda bekleyen konuları ivedilikle ve yenilikçi fikirlerle çözüme kavuşturmaya yardım edeceğini düşünebiliriz. En yoğun etkiyi alacak burçlar ise öz burcu, yükseleni, kişisel gezegenleri Koç ve Terazi’nin 7 derecelerinde bulunanlar olacaktır. Ancak her zamanki gibi gezegenlerle temas etmese bile astrolojik haritada dolunayın düştüğü ev etkiye açık olur.

Cesaretin dengeleyici unsurlarla birleşerek hayatımızda olumlu gelişmelere fırsat vermesi temennisiyle…

Bütün hakları saklıdır.

 

Meral PALA

C.M.A.

13Eylül 2012

İstanbul

Aastroloji eğitimleri hakkında bilgi için:

http://astrolojikosesi.com/2012/08/30/2012-2013-donemi-astroloji-egitimi-ekimde/